Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Gardiner får du hos fargehandelen

Har du lyst på gardiner og lurer på hvor det er bra utvalg i tekstiler? Forsøk en fargehandler!

 • <b>LIFT:</b> Ønsker du gardin og vegg farge som matcher, lønner det seg å finne stoffet først. (Foto: Per Erik Jæger, Styling: Tale O. Henningsen)

  Foto:

 • <b>SOMMER:</b> Med slike tekstiler rundt vinduet blir det full sommer. Camengo føres av Green Apple. (Foto: Green Apple)

  Foto:

 • <b>MER:</b> Med mer farge på veggene kommer også behovet for lunende tekstiler. Green Apple fører disse fra Casamance. (Foto: Green Apple)

  Foto:

 • <b>GUIDE:</b> Gardinguiden fra Fargerike er full av nyttige råd og tips om hvordan man kan skape stil og atmosfære med tekstiler. (Foto: Sveinung Bråthen, Styling: Christine Hærra)

  Foto:

 • <b>OPPHENG:</b> Forskjellen ligger ofte i detaljene. Guiden er full av detaljerte råd om søm og ulike oppheng. (Foto: Sveinung Bråthen)

  Foto:

 • <b>MØNSTER:</b> Tekstil med mønster er et fint hjelpemiddel til å understreke en stil. Tekstilene fra Lewis&Wood føres av Green Apple. (Foto: Green Apple)

  Foto:

Annonse
Annonse
Gardinguide

GUIDE: Gardinguiden fra Fargerike er full av nyttige råd og tips om hvordan man kan skape stil og atmosfære med tekstiler. (Foto: Sveinung Bråthen, Styling: Christine Hærra)

Da gardinene forsvant fra motebildet, forsvant også spesialbutikkene som solgte gardinstoffer. Men nå som den gardinløse interiørmoten er på vei ut, vender tekstilene tilbake til butikkene. Først ute er fargehandlerne som nå gjør plass til tekstiler i butikkene sine.

Før var tekstiler en liten nisje. Nå har det blitt et interiørprodukt, med en naturlig plass blant maling, tapet og gulv. Blant de som satser i dette segmentet er Fargerike, med kreative leder Tale Olivia Henningsen i spissen. De har sågar lansert «Norges første gardinguide».

LES OGSÅ: Slik velger du gardiner.

Ny gardinguide

– Dette var faktisk helt nødvendig. For etter mange år med liten interesse for gardiner og tekstiler er mye kunnskap borte. Både forhandlere og kunder trenger «å lese seg opp», og vi merket et stort behov for oppdaterte tips, ideer og inspirasjon. Derfor en egen guide, forteller Henningsen.

Ellen Lind fra tekstilleverandøren Green Apple har sett interessen for tekstil vokse i flere år. Hun er vant til at det tar flere år fra en ny trend viser seg, til mange kaster seg på bølgen.

Gardiner følger fargene

Gardiner og maling

MER: Med mer farge på veggene kommer også behovet for lunende tekstiler. Green Apple fører disse fra Casamance. (Foto: Green Apple)

– Nå er virkelig noe på gang. Jeg følger daglig med på hver ordre og ser stadig vekk 10-30 meters ordre fra kunder som ikke har bestilt gardiner før. Dette betyr at de får litt «blod på tann» og tør mer, sier Lind.

Hun mener at interessen for tekstiler følger fargetrendene.

– Farger skaper en «glupskhet», et ønske om «mer» og nysgjerrighet for å komme vekk fra det kjedelige «som alle har» hatt til disse dager, sier Ellen Lind og spår en ny tekstilboom.

Gardiner er mer en dekor

Fargerike gardiner

OPPHENG: Forskjellen ligger ofte i detaljene. Guiden er full av detaljerte råd om søm og ulike oppheng. (Foto: Sveinung Bråthen)

Både Henningsen og Lind mener tekstiler er mye mer enn pynt. Tekstiler er en viktig del av helheten for å skape ønsket stil og atmosfære.

– I moderne boliger med betong og kalde materialer hindrer gardiner resonans og ekko i rommet. De skjermer for innsyn og påvirker lys og inneklima, sier Henningsen.

Det finnes tekstiler og gardinløsninger for de fleste behov, og gardinguden til Fargerike er et nyttig verktøy for å finne ut av mulighetene. Den omhandler blant annet lyddemping, forming av rom og stil med ulike typer oppheng, type tekstiler, mønstermiks, tilbehør og søm. 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]