Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Originale Wegner-farger til stol og vegg

  Bilder av: Flügger og Getama
Når den danske møbelprodusenten Getama nå relanserer to stoler tegnet av Hans J. Wegner, gjøres det med originale farger. Flügger har analysert designerens game fargeprøver og oppstrøk og funnet seks farger som stemmer med det opprinnelige.

Etter et omhyggelig detektivarbeid på fargelabben hos Flügger, kunne møbelprodusenten Getama i år relansere Hans J. Wegners gyngestol «Nøkkelhullet» og spisebordstolen «GE 525», også kalt «U-stolen», i originale farger. Gyngestolen ble tegnet i 1967 og spisestolen i 1970, og har vært ute av produksjon i en årrekke.

– For å komme frem til de seks fargene, krevdes mange tester, fargeanalyser, forsøk og oppstrøk, forteller Lone Bjørslev Kisbye, PR- og markedsansvarlig i Flügger.

Wegner blåfarge
WEGNER BLUE: En diskret blåfarge som komplementerer både arkitektur og møbeldesign på den fineste måte.

Arkitekten bak Y-stolen

Wegners gyngestol «Nøkkehullet»
TIDSRIKTIG: Wegners gyngestol «Nøkkehullet» ble tegnet i 1967, og er nå relansert i tidsriktige farger.

Snekker og møbelarkitekt Hans J. Wegner var en av de store formgiverne og drivende bak dansk møbeldesign på 50- og 60-tallet. Han er blitt kalt «Stolenes mester» og er i Norge kanskje mest kjent for Y-stolen og Påfuglstolen.

Møblene han tegnet er aktuelle fortsatt i dag, og lages av flere møbelprodusenter, slik som Carl Hansen, PP Møbler og Getama, som har laget Wegner-møbler i 60 år. For Wegner var fargevalg en viktig prosess. Fargenes oppgave var å understreke møbelkunstens fine linjer, stemme overens med møbeltekstilene og lage blikkfang i rommet.

Gamle prøver

Wegner oransje
WEGNER ORANGE: En svært ærlig og markant farge som gir assosiasjoner til 1960-tallets fargepalett.

Getama ønsket i samarbeid med Wegners Tegnestue som ivaretar designarven, derfor å være mest mulig tro mot Wegners opprinnelige intensjoner. De ba Flügger om hjelp med å finne de originale fargene, og Flügger fikk tilsendt Wegners egne prøver, oppstrøk og fargefragmenter. I laboratoriet i Rødovre arbeidet maling- og fargeekspertene seg frem til en fargepallett som både er aktuell i dag, og tro mot det opprinnelige.

Getama har valgt å bruke den originale fargepaletten i relanseringen av både gyngestolen «Nøkkelhullet» og «U-stolen». Etter omfattende laboratorieanalyser, er nå stolene presentert i fargene oransje, blå, kahki, opal, sort og hvit.

Tak- og veggmaling

– Fra og med nå er det også mulig å kjøpe de seks fargene som vegg- og takmaling i alle Flügger farve-butikker rundt om i landet. Da kan du skape en komplett romopplevelse ved å kombinere fargene på både møbler og vegger, sier Kisbye Bjørslev.

Wegner Black
WEGNER BLACK: I denne fargen har labben forsøkt å fjerne alle underliggende toner så den forblir helt sort.

Mer informasjon

Flügger

 

 

Les også Unngå disse tabbene når du skal velge veggfarge

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Nyeste artikler

HappyHomes annons