Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Originale Wegner-farger til stol og vegg

Når den danske møbelprodusenten Getama nå relanserer to stoler tegnet av Hans J. Wegner, gjøres det med originale farger. Flügger har analysert designerens game fargeprøver og oppstrøk og funnet seks farger som stemmer med det opprinnelige.

 • <b>WEGNER BLACK: </b>I denne fargen har labben forsøkt å fjerne alle underliggende toner så den forblir helt sort.

  Foto:

 • <b>WEGNER BLUE: </b>En diskret blåfarge som komplementerer både arkitektur og møbeldesign på den fineste måte.

  Foto:

 • <b>WEGNER KHAKI: </b>Fargen er et symbol på fargetradisjonen på 60-tallet, og den holder seg fremdeles fantastisk.

  Foto:

 • <b>WEGNER OPAL: </b>Oppkalt etter både den klare fargen samt tidligere design fra Wegner.

  Foto:

 • <b>WEGNER ORANGE: </b>En svært ærlig og markant farge som gir assosiasjoner til 1960-tallets fargepalett.

  Foto:

 • <b>FARGEPALETT: </b>De seks fargene er valgt ut ved å analysere tre- og fargeprøver som Wegner selv arbeidet med på 1960-tallet. Fargene er brukt på møbler og finnes også som vegg- og takmaling i alle Flügger-butikker.

  Foto:

Annonse
Annonse

Etter et omhyggelig detektivarbeid på fargelabben hos Flügger, kunne møbelprodusenten Getama i år relansere Hans J. Wegners gyngestol «Nøkkelhullet» og spisebordstolen «GE 525», også kalt «U-stolen», i originale farger. Gyngestolen ble tegnet i 1967 og spisestolen i 1970, og har vært ute av produksjon i en årrekke.

– For å komme frem til de seks fargene, krevdes mange tester, fargeanalyser, forsøk og oppstrøk, forteller Lone Bjørslev Kisbye, PR- og markedsansvarlig i Flügger.

Wegner blåfarge

WEGNER BLUE: En diskret blåfarge som komplementerer både arkitektur og møbeldesign på den fineste måte.

Arkitekten bak Y-stolen

Wegners gyngestol «Nøkkehullet»

TIDSRIKTIG: Wegners gyngestol «Nøkkehullet» ble tegnet i 1967, og er nå relansert i tidsriktige farger.

Snekker og møbelarkitekt Hans J. Wegner var en av de store formgiverne og drivende bak dansk møbeldesign på 50- og 60-tallet. Han er blitt kalt «Stolenes mester» og er i Norge kanskje mest kjent for Y-stolen og Påfuglstolen.

Møblene han tegnet er aktuelle fortsatt i dag, og lages av flere møbelprodusenter, slik som Carl Hansen, PP Møbler og Getama, som har laget Wegner-møbler i 60 år. For Wegner var fargevalg en viktig prosess. Fargenes oppgave var å understreke møbelkunstens fine linjer, stemme overens med møbeltekstilene og lage blikkfang i rommet.

Gamle prøver

Wegner oransje

WEGNER ORANGE: En svært ærlig og markant farge som gir assosiasjoner til 1960-tallets fargepalett.

Getama ønsket i samarbeid med Wegners Tegnestue som ivaretar designarven, derfor å være mest mulig tro mot Wegners opprinnelige intensjoner. De ba Flügger om hjelp med å finne de originale fargene, og Flügger fikk tilsendt Wegners egne prøver, oppstrøk og fargefragmenter. I laboratoriet i Rødovre arbeidet maling- og fargeekspertene seg frem til en fargepallett som både er aktuell i dag, og tro mot det opprinnelige.

Getama har valgt å bruke den originale fargepaletten i relanseringen av både gyngestolen «Nøkkelhullet» og «U-stolen». Etter omfattende laboratorieanalyser, er nå stolene presentert i fargene oransje, blå, kahki, opal, sort og hvit.

Tak- og veggmaling

– Fra og med nå er det også mulig å kjøpe de seks fargene som vegg- og takmaling i alle Flügger farve-butikker rundt om i landet. Da kan du skape en komplett romopplevelse ved å kombinere fargene på både møbler og vegger, sier Kisbye Bjørslev.

Wegner Black

WEGNER BLACK: I denne fargen har labben forsøkt å fjerne alle underliggende toner så den forblir helt sort.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Flügger

 

 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]