Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Byggma annons
Formex annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Spisestuen – et bedre rom med farger

  •  
  •  
HYGGELIG ATMOSFÆRE: Borte er det kalde. De malte veggene i spisestuen er blå (S 6020-R90B), og gir rommet et rolig, lunt u...   Bilder av: Butinox
Til å begynne med virket det forlokkende med hvite flater i spisestuen. Det gikk fort over.
Spisestue før
HVOR ER FARGENE? – Det ble for mye hvitt, og vi opplevde atmosfæren som steril. Vi trengte farger!

Hvite vegger, hvitt tak og store vinduer gjorde rommet lyst og luftig, så Kristine og Lars flyttet inn uten å pusse opp stuen. Det tok likevel ikke lang tid før de hadde bodd seg til og endret mening om den saken. 

– Det ble for mye hvitt, og vi opplevde atmosfæren som steril. Vi trengte farger! Og så ønsket vi å skape en lunere følelse i rommet, forteller Kristine. 

Inn kom fargene

Tapet i spisestuen
LUFT OG FARGE: Selv om bunnfargen er hvit, byr tapetet på mye blått. Det er denne fargen (S 6020-R90B) som er brukt på de øvrige veggene, samt bokhyllen.

Den ene langveggen i spisestuen fikk tapet med hvit bunn og et luftig mønster i blått. For å tilføre rommet mer farge, ble bokhyllen på veggen vis-à-vis malt i tapetets blåfarge. Dette ga en fin effekt, og hyllen ble umiddelbart et blikkfang.

Paret, som har to små barn, ønsket seg imidlertid ennå mer farge, og malte veggen bak sofaen ferskenoransje – en lekker kontrast til det blå. Disse endringene gjorde mye for rommet, som nå antok en langt hyggeligere atmosfære, men det stoppet ikke der.

– Vi ble så glad i blåfargen at vi bestemte oss for å male også veggene i spisestuen med den, noe vi ikke har angret på et sekund. Det kalde uttrykket er helt borte. Nå blir også resten av veggene i stuedelen oransje, for å myke opp den delen av rommet, understreker Kristine.  

Bokhylle i spisestuen
STRAM RAMME: Blåfargen (S 6020-R90B) omrammer bøker og gjenstander, som fremheves. Hvit bakvegg gir hyllen et luftig preg, og en referanse til tapetet. Bokhyllen har fått robust gulvmaling. Gulvet var mørkt og gult, nå er det lysnet og mattlakkert.

Helt etter oppskriften

Spisebordet er stort og skreddersydd fra topp til tå – helt i tråd med parets ønsker. Brede, ubehandlede bord ble behandlet med hvit gulvolje, som slipper gjennom tegningene i treet. Forsterket med en matt gulvlakk har bordet oljens myke utseende og lakkens slitestyrke. Understellet er godt smedarbeid. 

Heldig fornyelse

Gulvets eikeparkett var blitt mørk og gul med årene, og hadde antatt et noe gammelmodig uttrykk. Treverket var like fint, så istedenfor å skifte gulvet, ble treverket først slipt, og så påført en hvitpigmentert gulvolje og til slutt en klar hardvoksolje. 

– Resultatet er et freshere, roligere, mer moderne gulv, som passer vår stil bedre. Det har fremdeles en varm lød, selv om det er betraktelig lysere enn før, avslutter en fornøyd huseier.  

Farger i spisestuen
FALT TIL RO: Sammenlignet med før, er dette en veldig mye roligere versjon av rommet. Farger spiller hverandre gode, og veggene fremhever ikke minst bord, stoler og gulv, hvis farger kommer mer til sin rett nå.

Dette ble brukt:

Dette ble brukt
  • Blå vegg: Butinox 3-i-1 Stue & Sov Matt, farge 5898 Havblå/S 6020-R90B – BUTINOXINTERIOR.NO
  • Bokhylle: TreStjerner Gulvmaling, halvblank, farge 5898 Havblå/S 6020-R90B – TRESTJERNER.NO
  • Oransje vegg: Butinox 3-i-1 Stue & Sov Matt, farge 5912 Mørk Fersken/S 2050-Y70R – BUTINOXINTERIOR.NO
  • Gulv: Slipt, påført TreStjerner Gulvolje, farge Hvit + TreStjerner Hardvoksolje, farge Klar – TRESTJERNER.NO
  • Spisebord: nye gulvbord vasket med TreStjerner Gulvrens, behandlet med TreStjerner Gulvolje, farge Hvit + TreStjerner Gulvmatt – TRESTJERNER.NO
  • Tapet: Farrow & Ball, for alternativer se FINNDINTAPET.NO, STOREYS.NO, FANTASI.NO, INTAG.NO, TAPETHUSET.NO, GREENAPPLE.NO
  • Spisestuestoler, lysekrone, bilde, ovn, sofa, rundt bord, blå stol, bøker og annet løsøre: PRIVAT

Mer informasjon

Butinox Interiør

TreStjerner

Les også En velkledd spisestue

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Nyeste artikler

HappyHomes annons