Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Spisestuen – et bedre rom med farger

Til å begynne med virket det forlokkende med hvite flater i spisestuen. Det gikk fort over.

cloud_download
fullscreen
 • <b>HYGGELIG ATMOSFÆRE:</b> Borte er det kalde. De malte veggene i spisestuen er blå (S 6020-R90B), og gir rommet et rolig, lunt uttrykk, samtidig som de løfter frem de andre fargene mer enn hvitt. Farger kan brukes til å skape soner, og en oransje vegg (S 2050-Y70R) avgrenser stuedelen, som etter hvert vil få samme farge på alle veggene. Platen på spisebordet er behandlet med hvit gulvolje og gulvlakk, mens understellet er laget på mål hos en smed.

  Foto:

 • <b>HVOR ER FARGENE?:</b> – Det ble for mye hvitt, og vi opplevde atmosfæren som steril. Vi trengte farger!

  Foto:

 • <b>FALT TIL RO:</b> Sammenlignet med før, er dette en veldig mye roligere versjon av rommet. Farger spiller hverandre gode, og veggene fremhever ikke minst bord, stoler og gulv, hvis farger kommer mer til sin rett nå.

  Foto:

 • <b>STRAM RAMME:</b> Blåfargen (S 6020-R90B) omrammer bøker og gjenstander, som fremheves i større grad nå. Den hvite bakveggen er beholdt, og gir hyllen et luftig preg, samtidig som den er en referanse til tapetet. På bokhyllen, som er utsatt for riper og merker hver gang noe flyttes, er det brukt gulvmaling, som gir en robust og slitesterk overflate. Gulvet, som tidligere var mørkt og gult, er lysnet og lakkert med matt lakk.

  Foto:

 • <b>LUFT OG FARGE:</b> Selv om bunnfargen er hvit, byr tapetet på mye blått. Det er denne fargen (S 6020-R90B) som er brukt på de øvrige veggene, samt bokhyllen.

  Foto:

Annonse
Annonse
Spisestue før

HVOR ER FARGENE? – Det ble for mye hvitt, og vi opplevde atmosfæren som steril. Vi trengte farger!

Hvite vegger, hvitt tak og store vinduer gjorde rommet lyst og luftig, så Kristine og Lars flyttet inn uten å pusse opp stuen. Det tok likevel ikke lang tid før de hadde bodd seg til og endret mening om den saken. 

– Det ble for mye hvitt, og vi opplevde atmosfæren som steril. Vi trengte farger! Og så ønsket vi å skape en lunere følelse i rommet, forteller Kristine. 

Inn kom fargene

Tapet i spisestuen

LUFT OG FARGE: Selv om bunnfargen er hvit, byr tapetet på mye blått. Det er denne fargen (S 6020-R90B) som er brukt på de øvrige veggene, samt bokhyllen.

Den ene langveggen i spisestuen fikk tapet med hvit bunn og et luftig mønster i blått. For å tilføre rommet mer farge, ble bokhyllen på veggen vis-à-vis malt i tapetets blåfarge. Dette ga en fin effekt, og hyllen ble umiddelbart et blikkfang.

Paret, som har to små barn, ønsket seg imidlertid ennå mer farge, og malte veggen bak sofaen ferskenoransje – en lekker kontrast til det blå. Disse endringene gjorde mye for rommet, som nå antok en langt hyggeligere atmosfære, men det stoppet ikke der.

– Vi ble så glad i blåfargen at vi bestemte oss for å male også veggene i spisestuen med den, noe vi ikke har angret på et sekund. Det kalde uttrykket er helt borte. Nå blir også resten av veggene i stuedelen oransje, for å myke opp den delen av rommet, understreker Kristine.  

Helt etter oppskriften

Spisebordet er stort og skreddersydd fra topp til tå – helt i tråd med parets ønsker. Brede, ubehandlede bord ble behandlet med hvit gulvolje, som slipper gjennom tegningene i treet. Forsterket med en matt gulvlakk har bordet oljens myke utseende og lakkens slitestyrke. Understellet er godt smedarbeid. 

Heldig fornyelse

Gulvets eikeparkett var blitt mørk og gul med årene, og hadde antatt et noe gammelmodig uttrykk. Treverket var like fint, så istedenfor å skifte gulvet, ble treverket først slipt, og så påført en hvitpigmentert gulvolje og til slutt en klar hardvoksolje. 

– Resultatet er et freshere, roligere, mer moderne gulv, som passer vår stil bedre. Det har fremdeles en varm lød, selv om det er betraktelig lysere enn før, avslutter en fornøyd huseier.  

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Dette ble brukt

Blå vegg: Butinox 3-i-1 Stue & Sov Matt, farge 5898 Havblå/S 6020-R90B – BUTINOXINTERIOR.NO

remove_circle_outline

Bokhylle: TreStjerner Gulvmaling, halvblank, farge 5898 Havblå/S 6020-R90B – TRESTJERNER.NO

remove_circle_outline

Oransje vegg: Butinox 3-i-1 Stue & Sov Matt, farge 5912 Mørk Fersken/S 2050-Y70R – BUTINOXINTERIOR.NO

remove_circle_outline

Gulv: Slipt, påført TreStjerner Gulvolje, farge Hvit + TreStjerner Hardvoksolje, farge Klar – TRESTJERNER.NO

remove_circle_outline

Spisebord: nye gulvbord vasket med TreStjerner Gulvrens, behandlet med TreStjerner Gulvolje, farge Hvit + TreStjerner Gulvmatt – TRESTJERNER.NO

remove_circle_outline

Tapet: Farrow & Ball, for alternativer se FINNDINTAPET.NO, STOREYS.NO, FANTASI.NO, INTAG.NO, TAPETHUSET.NO, GREENAPPLE.NO

remove_circle_outline

Spisestuestoler, lysekrone, bilde, ovn, sofa, rundt bord, blå stol, bøker og annet løsøre: PRIVAT

remove_circle_outline
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]