Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

5 tips til vinterklar bolig

  •  
  •   Publisert:
  Robert Walmann/ifi.no, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Intag, Golvabia
Gradene på gradestokken kryper nedover, og vi trekker oss innover. Nå er det på tide å gjøre boligen inne klar for å møte den kalde tida.

Mer informasjon

Forhåpentligvis har du allerede gjort boligen utvendig klar for høsten og vinteren, ved å stenge utekranen, rengjøre hagemøbler, grill og markise og rense sluk og takrenner. Men også inne er det lurt å ta noen grep for å være rustet til å møte høst- og vintermånedene.

1. Hold kulda ute med gardiner i vinduet

Gardiner luner i vinduet
GARDINER LUNER: Lange, fôrede gardiner stenger kulden ute om høsten og vinteren, og luner også estetisk. Gardiner fra Sanderson/Intag. Intag

Gardiner isolerer mot trekk og høst- og vinterkulde. La de gjerne være lange, helt ned til gulvet, slik at de også isolerer for trekk som kommer langs gulvet. Fôrede gardiner luner mest. I tillegg kommer de også godt med når du skal stenge vintersola ute.

– Om vinteren er sola lav og sterk. Derfor er det viktig å bruke gardiner nå. De vil også gjøre det mindre trekkfullt fra vinduet, sier Jannicke Sveen hos Intag.

2. Gjør peisen klar for fyringssesongen

Snart skal det fyres i peiser rundt om i hele landet. Men først må sot og fastbrent smuss bort, for å få en sikrere og hyggeligere fyringssesong. Bruk gjerne en sotfjerner eller skorstensrens for å rengjøre pipa før du fyrer, det kan nemlig redusere faren for pipebrann. Glassdører på ovnen bør også vaskes.

– Bruk et spesialmiddel utviklet spesielt for å ta bort sot og smuss fra glassvinduer på peiser og ovner. Det funker mest effektivt, og du får tak i det i hos fargehandleren, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Rengjør peisen
PEISKOS: PEISKOS: Når kulda kommer, drømmer vi alle om å sitte foran peisen med en varm kopp kakao. Men husk å klargjøre ildstedet først. Krefting

3. Hold deg varm med teppe på gulvet

Teppe på gulvet
VARME TEPPER: Når føttene er varme, er allting godt. Kvalitetstepper, enten avpassede eller vegg-til-vegg, er helt nødvendig for et lunt og varmt hjem. InHouse

Lite luner mer enn teppe på gulvet. Gå inn i vintersesongen med et deilig teppe under føttene – for når du er varm på bena sprer det seg til resten av kroppen. Et heldekkende vegg-til-vegg-teppe er selvfølgelig det luneste, men også avpassede tepper gir mye varme. Så om du ikke har noen på gulvet allerede, er det på tide å få dem inn i stua!

LES OGSÅ: Fire grunner til at høst er teppetid

4. Jag vekk uønskede gjester

Akkurat som oss, trekker også skadedyr inn på vinteren. De liker nemlig ikke kulde. Så hvis du ikke vil ha uønsket besøk, kan du sette ut musefeller, lydjagere eller luktmidler der det er tenkelig at skadedyrene kommer inn.

LES OGSÅ: Hold mus og rotter borte i jula

Musefelle
JAG VEKK: Når varmen er borte, danser musene på bordet. Vil du ikke ha ubudne gjester på besøk, må du sette i gang tiltak. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

5. Beskytt gulvet i gangen med matter

Matter i gangen
FUKTSLUKER: Matter som suger opp fukten er viktig for å ta vare på gulvet i gange. Robert Walmann/ifi.no

Har du ikke allerede et skikkelig soneforsvar mot skiss og smuss i gangen, med matter både utenfor og innenfor døren, er det på tide å få deg det. Om høsten og vinteren drar vi med oss mye vann, snø og bøss inn, og har du ikke skikkelige matter som beskytter gulvet, kan det ta skade.

Dette ble brukt:

Hovedbilde/KALDE TIDER:
  • Teppe: Natural Weave Quare Oatmeal, Jacaranda Carpets – INTAG
GARDINER LUNER:
  • Gardiner og andre tekstiler: Kolleksjon Glasshouse, Sanderson – INTAG
VARME TEPPER:
  • Grått teppe: InHouse Essens Charles mørk grå – INHOUSE
JAG VEKK:
  • Musefelle: Rapp musefelle – KREFTING
Les også Hold skadedyrene unna

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: