Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Hold takrennen åpen og ren

  •  
  •   Publisert:
FÅ DET VEKK! Algevekst, sand og barnåler. Dersom dette får være i fred for lenge skaper det trøbbel for det som skulle ren...   Chera Westman/ifi,no, Trine Midtsem/ifi.no
Det er først når du renser takrennen skikkelig at den får gjort jobben sin.
Når takrennen er full av løv
STOPP Det er ikke mye vann som passerer her, med alt løvet som stenger. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Tette takrenner og nedløp er ikke mye til hjelp. Optimalt sett bør vannet ha fritt leide, selv om det ikke alltid er tilfellet.    

Det er vel og bra å stå på bakken og fjerne løv og barnåler med for eksempel en langkost, men det holder ikke nødvendigvis i lengden. Er det fukt nok, har det en tendens til å gro alger i de vakreste grønnfarger i rennene.

Sammen med sand, barnåler og løv blir de til en seig masse som lett vil fryse til vinteren, og virker som en brems på det som helst skulle forsvunnet videre. Avhengig av takrennens materiale, kan den i verste fall sprekke og måtte skiftes. Uansett er det ikke greit når vannet renner og drypper langs kanten på takrennene fordi de er fulle. Det kan gi fuktskader på flatene vannet treffer, som husveggen, trappen eller verandaen.

   

Ikke vent!

Gjør det nå, mens det ennå er en viss margin til kuldegradene og du slipper å fryse av deg fingertuppene. Det har du garantert igjen for. Det er utrolig kjipt å oppdage under regnværet midtvinters at alt har frosset fast. Da kan du se langt etter å få rengjort rennene på en stund, kanskje på flere måneder.

Kost og vann

Du kommer langt ved å spyle med hageslangen, ledsaget av en kost og, ved behov, rengjøringsmiddel. Dette avhenger selvfølgelig av hvor skittent det er og hva det er som har festet seg. Og gjør du en liten innsats både vår og høst vil det garantert betale seg.  

God høst og vinter – med åpne takrenner!

Les også Ta småskader med en gang

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons