Kategorier

Meny

Konto

Sjekk dette på huset i høst!

Kalenderen viser at vi er inne i første høstmåned, og det kan være lurt allerede nå å tenke på at huset må forberedes på kulda. Ta deg tid til en skikkelig sjekk av huset i løpet av høsten!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sjekk dette på huset i høst!

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Mari Rosenberg/ifi.no

Det er heldigvis en stund til vinteren kommer, men før den tid bør du gjøre huset klart til å takle været vintermånedene bringer med seg. Ved å ta den obligatoriske høstsjekken på huset, unngår du problemer når kulda setter inn. Her er sjekklisten du trenger.

1. Veggene

Det første du bør gjøre, er å sjekke om det er skader på fasaden. Se etter sprekker, avskalling, flassing og blæringer. Flekkgrunn og eventuelt flekkmal der det trengs.

LES OGSÅ: Ikke utsett grunningen utendørs!

2. Taket

Mose og begroing fjernes fra takstein/shingel. Sjekk om det er skader i takstein eller beslag. Se særlig godt rundt pipe og takvinduer. Fiks det som fikses kan nå.

3. Nedløpene

Takrenner og nedløp må renses. En full takrenne kan fryse eller bli tett når regnet kommer. Det kan føre til fukt- og frostskader på veggen, ved at vannet da renner mot husveggen.

Dele på Pinterest Rens takrenna

RENNA: Ta en skikkelig rens av takrenna, så det ikke ligger løv og annet som kan tette igjen. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

4. Sluk og avløp

Bruk frostvæske og avløpsåpner i rør, sluk, avløp og vannlåser. Da unngår du at det fryser.

5. Utekranen

Ikke glem å stenge og tømme utekranen for vann! Da unngår du at frosten sprenger rørene og forårsaker lekkasjer inn i huset. Ta inn hageslangen.

6. Hagemøblene

Det er ikke bare på våren hagemøblene bør rengjøres. Både tre- og plastmøbler bør vaskes, tørkes og eventuelt påføres olje eller annen impregnering før de settes bort.

Dele på Pinterest Vaske hagemøbler

VASK: Gi møbler og gjenstander som står ute om sommeren en skikkelig vask før det settes inn igjen. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

7. Markisene og parasollene

Markiser og parasoller som brukes ute om sommeren, bør rengjøres før de rulles inn eller settes bort. Tørk godt og påfør eventuelt impregnering.

Les mer om hvordan du vasker markisen her.

Dele på Pinterest Vaske markise

MARKISE: Rengjør og tørk markise og parasoller før de rulles sammen eller settes bort. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

8. Grillen

Rens grillristen med et egnet grillrensemiddel, tørk godt av og ta på grilltrekket.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]