Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Sjekk dette på huset i høst!

  •  
  •   Publisert:
RENNA: Ta en skikkelig rens av takrenna, så det ikke ligger løv og annet som kan tette igjen. (Foto: Chera Westman/ifi.no)   Robert Walmann/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Mari Rosenberg/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Kalenderen viser at vi er inne i første høstmåned, og det kan være lurt allerede nå å tenke på at huset må forberedes på kulda. Ta deg tid til en skikkelig sjekk av huset i løpet av høsten!

Det er heldigvis en stund til vinteren kommer, men før den tid bør du gjøre huset klart til å takle været vintermånedene bringer med seg. Ved å ta den obligatoriske høstsjekken på huset, unngår du problemer når kulda setter inn. Her er sjekklisten du trenger.

1. Veggene

Det første du bør gjøre, er å sjekke om det er skader på fasaden. Se etter sprekker, avskalling, flassing og blæringer. Flekkgrunn og eventuelt flekkmal der det trengs.

LES OGSÅ: Ikke utsett grunningen utendørs!

2. Taket

Mose og begroing fjernes fra takstein/shingel. Sjekk om det er skader i takstein eller beslag. Se særlig godt rundt pipe og takvinduer. Fiks det som fikses kan nå.

3. Nedløpene

Rens takrenna
RENNA: Ta en skikkelig rens av takrenna, så det ikke ligger løv og annet som kan tette igjen. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Takrenner og nedløp må renses. En full takrenne kan fryse eller bli tett når regnet kommer. Det kan føre til fukt- og frostskader på veggen, ved at vannet da renner mot husveggen.

4. Sluk og avløp

Bruk frostvæske og avløpsåpner i rør, sluk, avløp og vannlåser. Da unngår du at det fryser.

5. Utekranen

Ikke glem å stenge og tømme utekranen for vann! Da unngår du at frosten sprenger rørene og forårsaker lekkasjer inn i huset. Ta inn hageslangen.

6. Hagemøblene

Det er ikke bare på våren hagemøblene bør rengjøres. Både tre- og plastmøbler bør vaskes, tørkes og eventuelt påføres olje eller annen impregnering før de settes bort.

Vaske hagemøbler
VASK: Gi møbler og gjenstander som står ute om sommeren en skikkelig vask før det settes inn igjen. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

7. Markisene og parasollene

Vaske markise
MARKISE: Rengjør og tørk markise og parasoller før de rulles sammen eller settes bort. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Markiser og parasoller som brukes ute om sommeren, bør rengjøres før de rulles inn eller settes bort. Tørk godt og påfør eventuelt impregnering.

Les mer om hvordan du vasker markisen her.

8. Grillen

Rens grillristen med et egnet grillrensemiddel, tørk godt av og ta på grilltrekket.

Les også Ta småskader med en gang

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons