Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Slik måler du fukt i treverket

  •  
  •   Publisert:
MÅL: En fuktmåler bør alle huseiere ha hjemme. (Foto: Chera Westman/ifi.no)   Chera Westman/ifi.no
Lurer du på om treverket utendørs er tørt nok til å males? Da er en fuktmåler det du trenger.

Dette lille, men hendige verktøyet er noe enhver huseier bør gå til anskaffelse av. Den kan brukes på flere overflater, men nå på høsten er det særlig aktuelt dersom man planlegger å male ute. For selv om kalenderen viser september, er det nemlig fremdeles innafor å male fasaden – så lenge du sjekker fuktnivået. Og det gjør du altså med en fuktmåler.

LES OGSÅ: Fem gode råd for maling om høsten

Hva er en fuktmåler?

En fuktmåler får du tak i hos malehandleren. Den koster ikke stort, og er et kjekt verktøy som det er svært nyttig å ha i garasjen. Den måler den relative fuktigheten i treverket, og kan blant annet si noe om det er for mye fuktighet for å male.

Når du skal male treverk, er det alltid en forutsetning at underlaget er fast, tørt og rent. Hvis den relative fuktigheten i treverket er for høy, kan du stenge fukten inne med malingen, noe som kan føre til råte og flassing. Fuktinnholdet skal ikke overstige 16 prosent relativ fuktighet når treverket males. Det er spesielt viktig å sjekke dette hvis du skal male ute sent i sesongen.

Hvordan brukes en fuktmåler?

En fuktmåler er svært enkel i bruk. Den har to spisse, tynne pigger som føres lett inn i overflaten du skal måle. Når den er ført inn, trykker du bare på knappen, så vil fuktighetsprosenten vises på displayet. Noen fuktmålere har også skalaer som viser om det er greit eller ikke å male.

Mål de mest fuktutsatte områdene på huset, som for eksempel endeveden og områder rundt vinduer og dører.

Les også Slik maler du fasaden

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: