Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Ta småskader med en gang

LØST: Her er det nødvendig å reparere på nytt. Ta på grunning først, så sitter reparasjonsmalingen. (Foto: Bjørg Owren/ifi...   Bjørg Owren/ifi.no og Chera Westman/ifi.no
Gjør det til en vane å reparere småskader på huset med en gang. Da sparer du både tid og penger.
Skader på hus
UFORSIKTIG: Når du ikke er forsiktig ved stabling av ved, blir det fort småskader i filmen. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Dette er et enkelt, men svært nyttig sommertips til alle huseiere som har beiset eller malt trekledning på huset. 

Fort gjort

Det er fort gjort at kledningen får en skramme. Kanskje har du vært uheldig med en bilhenger eller snøfreseren ble litt vel nærgående i snøføyka sist vinter. Uansett årsak, dersom du oppdager at kledningen på huset har en skramme slik at malingsfilmen er ødelagt, ta reparasjonen med en gang.

Det er både tid og penger å spare på å ta skaden med en gang. Da unngår du at fukt trenger inn i treverket og angriper overflatebehandlingen innenfra. 

LES OGSÅ: Dette er tegnene på at du må male om.

Skader på hus
FORT GJORT: Det er ikke så mye til for at malingfilmen skal bli ødelagt. Her har lokket på søppeldunken slått mot fasaden. (Foto: Chera Westaman/ifi.no)

Vann er som skadedyr

Fukt er som mus og andre skadedyr, selv med små innganger trenger de seg inn og gjør stor skade. Dersom «såret» får stå ubehandlet til neste gang huset skal males, vokser skaden og grunnarbeidet blir mer omfattende og tar lengre tid å utbedre.

Når skaden flikkes med en gang, er treverket friskt og det er ikke nødvendig med ekstra skraping. Det eneste du trenger er å pensle grunning på området som er skadet og flekkmale over når grunningen er tørr.

Det samme tipset gjelder dersom du oppdager oppsprekking rundt endeved, spikerhull og stifter. Ta en tur rundt huset og sjekk tilstanden nå, så er du sikker.

– En halvtimes jobb nå sparer deg for flere timers arbeid om et par år, lyder oppfordringen fra IFIs fagpanel for maling.

Skader på hus
IKKE VENT: Så galt kan det gå når signalene ikke tas på alvor. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Mer informasjon

Beckers

Butinox

Flügger

Nordsjö

Miljømal

Les også Lønnsomt med vedlikeholdsplan

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons