Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Det gode gulvet skaper trivsel og velvære

VARIG: Det gode tregulvet skal kunne vare i flere generasjoner. (Foto: Skattekammeret)   Chera Westman/ifi.no, Skattekammeret, SAGA Parkett
Skal du skifte gulv i sommer? Ikke glem at gulvet er en viktig trivselsfaktor med betydning langt utover det praktiske og estetiske.
Det gode gulvet
SANSELIG: Det gode gulvet kjennes godt for føttene, for øynene og ørene. (Foto: Skattekammeret)

Mange har pris, vaskbarhet og slitestyrke høyt på sjekklisten når de skal kjøpe gulv. Men stopper vi der, kan vi gå glipp av noe vesentlig. For gulvmaterialet betyr også mye for trivsel og velvære. Stadig flere har blitt oppmerksomme på betydningen av «det gode gulvet». De er opptatt av hva gulvet gjør for rommet, og de mest bevisste tenker også på «hva gulvet gjør for meg».

LES OGSÅ: Velg riktig gulv til ditt rom.

Reduserer stress

– Å velge gulv er en jakt på godfølelsen. Det riktige gulvet er noe du kjenner, som får stress til å synke når du tasser over det i sokkelesten. Et riktig godt gulv kan gi deg ro i sjela, sier Arnstein Dalum Frøyse fra Skattekammeret. For han er det optimale gulvet et heltregulv som er limt eller skrudd til undergulvet.

– Det er noe helt spesielt når det ligger fast, sier han.

Heltregulv
NR. 1: Heltre limt eller skrudd fast til underlaget er det optimale gulvet i jakten på velvære. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Gulv for alle sanser

Godt gulv
STRESS NED: Ta av skoene og la føttene kjenne på gulvet. (Foto: Skattekammeret)

Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike, mener også at vi mister mye om vi kun går etter utseende.

– Det er ikke bare øynene som skal tilfredsstilles. Hele kroppen skal gå på gulvet. Spør deg selv hvordan anklene vil ha det, sier hun.

Henningsen er også opptatt av det som er under selve gulvet. For de som legger flytende gulv er det viktig å være bevisst på underlaget. For valg av underlagsmateriale påvirker både gangkomfort og klangen av gulvet.

– Snakk med selgere som kan gulv, de vil hjelpe deg til å finne riktig løsning, sier Henningsen.

Kompetanse viktig

Dalum Frøyse mener at «det gode gulvet» fordrer at man tenker kvalitet i alle ledd. Selve materialet er én ting, men monteringen og overflatebehandling er også vesentlig.

– Bruk proffe gulvmontører. Det hjelper ikke med et bra gulv hvis det monteres feil, sier han.

Styr unna trendgulvet

Verken Dalum Frøyse eller Henningsen synes trend skal være avgjørende i jakten på det gode gulvet.

– Kjøper du tregulv skal det helst vare i flere generasjoner. Sats derfor på kvalitet og det du liker, sier Dalum Frøyse.

– Du kan godt ende opp med det som er trend nå, men det må være etter at du har undersøkt hva som finnes og er sikker på at det er dette gulvet du liker best, avslutter Henningsen.

Finn favorittgulvet
BEST: Undersøk hva som finnes, og velg det du liker best. (Foto: SAGA Parkett)

Mer informasjon

Skattekammeret

Fargerike

Les også Lyden av drømmegulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: