Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Nå bør du legge gulv

Sommeren er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

cloud_download
fullscreen
 • <b>GULVTID:</b> Nå er tiden for å legge nytt gulv. Og med dagens system kan du legge det fort. (Foto: Tarkett)

  Foto:

 • <b>KLIKK:</b> Klikkvinyl er enkelt og raskt å legge, og en helg i sommerferien er perfekt tidspunkt! (Foto: Tarkett)

  Foto:

 • <b>VIKTIG:</b> – Gulvvalget er et av de viktigste valgene du gjør når du skal bygge nytt eller renovere, sier Øyvind Langelandsvik hos RBI. (Foto: SAGA Parkett)

  Foto:

 • <b>LYST:</b> – Lyse og grå gulv er i tiden nå, sier Katharina Sølvberg hos Södra. (Foto: Södra)

  Foto:

Annonse
Annonse
Legge gulv – klikkvinyl

KLIKK: Klikkvinyl er enkelt og raskt å legge, og en helg i sommerferien er perfekt tidspunkt! (Foto: Tarkett)

På sommeren rettes mye av fokuset mot arbeid utendørs; maling av hus, beising av terrasse og vasking av hagemøbler. Men på denne tiden av året er det også ideelt å legge nytt gulv inne.

– Ikke glem at sommeren også er en veldig bra tid å pusse opp innendørs. Blant annet kan du ta i bruk utendørsområdene. Skal du legge tregulv, kan du sage og støve ute, og du har også mulighet til å rydde rom og hus og sette rot ut mens du jobber, sier Hege Moland hos Tarkett.

LES OGSÅ: Sommer er også innendørstid.

Sommerlig investering

Personlig økonomi kan også være en god grunn til å sette av tid til oppussing inne i sommerhalvåret.

– Nå kommer feriepenger og skattepenger inn på konto, og det kan være smart å bruke tiden på slike investeringer, sier Moland.

Temperatur og luftfuktighet

Ifølge tregulvprodusentene er også utetemperaturen og luftfuktigheten nå perfekt for gulvlegging.

– Det er en absolutt fordel å legge gulv nå. Temperatur og luftfuktighet på sommeren er gunstig med tanke på treverket. Midt på vinteren, når det er kaldt og luftfuktigheten er lav, kan tregulvet reagere med å krympe, slik at det blir gliper i skjøtene. Selv om disse vil forsvinne når luftfuktigheten stiger igjen, er det fint å legge gulvet nå, så treverket ikke reagerer med en gang gulvet er lagt, sier Øyvind Langelandsvik hos RBI Interiør, som forhandler parkett, laminat og korkgulv under varemerket SAGA.

Han får støtte hos Katharina Sølvberg hos Södra Wood.

– De klimatiske forholdene er gode nå. Det er høyere relativ luftfuktighet i prosent om sommer enn vinter, og gulvet får bedre tid til å tilpasse seg det klimaet det skal være i, bekrefter hun.

Legge gulv – parkett

VIKTIG: – Gulvvalget er et av de viktigste valgene du gjør når du skal bygge nytt eller renovere, sier Øyvind Langelandsvik hos RBI. (Foto: SAGA Parkett)

Sett av en helg

Legge gulv – parkett

LYST: – Lyse og grå gulv er i tiden nå, sier Katharina Sølvberg hos Södra. (Foto: Södra)

Med moderne systemer, er det ikke mye som skal til før du kan boltre deg på det nye gulvet.

– Med dagens limfrie klikk- og låsesystem, som du får med blant annet klikkvinyl, kan du fint legge gulvet på en dag. Jeg har prøvd det selv, og ble overrasket over hvor fort det faktisk går. På en helg kan du både få lagt gulv og lister, så du kan ta det i bruk med en gang, sier Hege Moland.

Øyvind Langelandsvik bekrefter at gulvlegging ikke trenger å ta lang tid, men kommer også med en viktig oppfordring: Les monteringsanvisningen nøye!

– Det er selvfølgelig regler og krav når det gjelder undergulv, gulvvarme og slikt, men selve leggejobben kan være veldig enkel med dagens klikksystem. Mitt beste råd er å lese monteringsanvisningen nøye og sette seg godt inn i den. I tillegg er det viktig å bruke god til på å planlegge hvordan gulvet skal ligge. Sjekk heller én gang for mye enn én for lite, avslutter han.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

SAGA Parkett

Södra

Tarkett

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]