Kategorier

Meny

Konto

Gardiner luner overgangen mellom ute og inne

På lange, mørke kvelder blir gardinløse vinduer som mørke, kalde hull midt i veggen. Med gardiner mykes overgangen mellom vegg og vindu opp, og rommet får en lunere og mer intim atmosfære. Få inspirasjon til å matche gardiner og veggfarge!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gardiner luner overgangen mellom ute og inne

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Borge, Ragnar Hartvig/Bohus, Butinox, Flügger, Intag

Hvis du ønsker en lun og hyggelig atmosfære i stuen, er gardiner et effektivt middel. I tillegg til å myke opp visuelt, reduserer også gardiner akustikken i rommet. Mykere for øynene, bedre for ørene og i tillegg skjer det noe med oss når vi ser myke stoffer. De skaper velbehag i kroppen; vi får lyst til å berøre. Bare prøv!

LES OGSÅ: 7 trinn til en lun stue

Mulighetene er mange

Hva som passer hos deg, kommer an på hva slags stil du vil ha og hva du ellers har av farger i stuen. Ønsker du det lyst og lett, kan det passe med lette eller lyse tekstiler. Ønsker du en lun hule, kan tyngre og tette tekstiler være med på å skape den riktige lunheten. Den beste løsningen får du dersom du tar deg tid til å planlegge, og kan vente på bestillingsvarer.

Dele på Pinterest Lyst og lunt med gardiner

Foto: Flügger og Intag

LYS OG LUN: Et rom med slette, lyse vegger (Flügger) mykes opp og får en lun og rolig atmosfære med tekstiler (Intag) når bunnfargen er som veggen. Skogsmotivet slår an en god naturtone.

Slette vegger og myke gardiner

Stuen virker mer personlig, spennende og får mer karakter når vi kombinerer ulike materialer. De slette, malte veggene får en helt ny karakter sammen med gardiner. Et mykt og bølgende tekstil forandrer hele uttrykket. Det som før virket stramt og litt upersonlig, blir med ett mykt og innbydende.

Dele på Pinterest Tropiske gardiner

Foto: Butinox og Borge

TROPISK: Rommet med mørkeblå vegger (Butinox) blir forvandlet til en tropisk oase når veggfargen følges opp med frodige, grønne planter på mørk blå bunn (Borge).

Ensfarget eller mønstret

Mønstermoten sprer seg nå fra klær til interiørmoten, så nå er det fritt fram for mønstrede gardiner. Ensfarget lin og velur er både tidsaktuelle og sikre løsninger, men med mønster får rommet en ekstra piff, og ingen skal være i tvil om at de er i din stue. For alle som liker bugnende rosehager eller det tropiske og frodige, så er tiden her nå.

LES OGSÅ: Blomstertrenden har kommet hjem

Dele på Pinterest Blomstergardiner til blå vegger

Foto: Beckers og Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

SOMMERLIG: Den svale blågrønne veggen (Beckers) blir lunere og litt muntert sommerlig med følge av blomstergardiner (Intag).

Finn tekstilet først

Dersom du skal pusse opp stuen med ny farge på veggene og nye gardiner, anbefaler vi at du finner gardinene først. Maling kan blandes i mange nyanser, så det er lettere å finne farge som passer til gardinene enn omvendt. Sjekk tekstilene og veggfarge mot gulvet før du tar den endelige avgjørelsen, for selv om gulvet ser nøytralt ut, har det en farge som påvirker helheten. Det skal ofte bare en liten justering til av veggfargen for at alt skal stemme.

Dele på Pinterest Veggfarge og gardiner som matcher

Foto: Butinox og Intag

NYANSELIKE: Det er ingen lov som sier at vegg (Butinox) og gardin (Intag) må ha samme farge. Sats på farger som ligner hverandre i sorthet eller kulørstyrke, så har du noe som klinger godt sammen.

Et lite obs til slutt:

Dersom du liker noen av de kombinasjonene vi har satt opp her, så vær obs på at fargegjengivelsen på skjermen avviker fra virkeligheten. Bruk dette som inspirasjon. Neste skritt er å se på prøver. Sjekk med leverandørene, så finner du nærmeste butikk som har produkter og kan vise deg mer.

Dele på Pinterest Gule gardiner og vegger

Foto: Butinox og Borge

GULTONER: Gardiner med mønster (Borge) som tar opp noe av fargene fra veggen (Butinox) skaper en fin helhet.

Dele på Pinterest Mønster på gardiner

Foto: Butinox og Borge

STILSKIFTE: Mønster og kvalitet på tekstilene (Borge) er med på å sette stilen og atmosfæren i rommet. Små blomster på lys bunn gir det røde rommet (Butinox) en lettere og mildere atmosfære.

Dele på Pinterest Gul veggfarge og gardiner

Foto: Beckers og Borge

LAG PÅ LAG: Den lyse stuen (Beckers) forblir lys og rolig, men får dybde og mer personlighet med tekstiler i samme farge og variasjon i mønster (Borge).

Dele på Pinterest Mørke farger og gardiner

Foto: Bohus og Borge

FESTAFTEN: Med farger og mønster som gnistrer av liv, raust med antall meter stoff, snorer og dusker, er det duket for full festaften. Lekent og lekkert, husk at alt er lov!

Dette ble brukt

Hovedbilde/VELUR:

Tekstiler fra INTAG

LYS OG LUN:

Veggfarge: Getama Flügger 35591 – FLÜGGER

Tekstiler: Sanderson, Elysian, Owlswick – INTAG

TROPISK:

Veggfarge: Butinox Stue & Sov matt, farge Havgud – BUTINOX INTERIØR

Tekstiler: Colony – BORGE

SOMMERLIG:

Veggfarge: Mood, farge Petroleum – BECKERS

Tekstiler: Sanderson, Portfolio 4, Devonshire – INTAG

NYANSELIKE:

Veggfarge: Butinox Stue & Sov matt, farge Frappe – BUTINOX INTERIØR

Tekstiler: Morris, North, Pure Acanthus Weave – INTAG

GULTONER:

Veggfarge: Butinox Stue & Sov matt, farge Dijon – BUTINOX INTERIØR

Tekstiler: Country Garden – BORGE

STILSKIFTE:

Veggfarge: Butinox Stue & Sov matt, farge Frappe – BUTINOX INTERIØR

Tekstiler: Avebury – BORGE

LAG PÅ LAG:

Veggfarge: Mood, Petroleum – BECKERS

Tekstiler: Sanderson, Portfolio 4, Devonshire – INTAG

FESTAFTEN:

Veggfarge: Mørk Signatur – NORDSJÖ IDÉ OG DESIGN

Tekstiler: Animalia – BORGE

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]