Kategorier
Meny
Konto
menu
Annonse

Gardiner luner overgangen mellom ute og inne

På lange, mørke kvelder blir gardinløse vinduer som mørke, kalde hull midt i veggen. Med gardiner mykes overgangen mellom vegg og vindu opp, og rommet får en lunere og mer intim atmosfære. Få inspirasjon til å matche gardiner og veggfarge!

cloud_download
fullscreen
 • <b>ENSFARGET:</b> Ensfarget velur er tidsriktig og kler de fleste stiler. De finnes i utallige farger og kvaliteter. Disse er fra Intag.

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • <b>LYS OG LUN:</b> Et rom med slette, lyse vegger (Flügger) mykes opp og får en lun og rolig atmosfære med tekstiler (Intag) når bunnfargen er som veggen. Skogsmotivet slår an en god naturtone.

  Foto: Flügger og Intag

 • <b>TROPISK:</b> Rommet med mørkeblå vegger (Butinox) blir forvandlet til en tropisk oase når veggfargen følges opp med frodige, grønne planter på mørk blå bunn (Borge).

  Foto: Butinox og Borge

 • <b>SOMMERLIG:</b> Den svale blågrønne veggen (Beckers) blir lunere og litt muntert sommerlig med følge av blomstergardiner (Intag).

  Foto: Beckers og Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • <b>NYANSELIKE:</b> Det er ingen lov som sier at vegg (Butinox) og gardin (Intag) må ha samme farge. Sats på farger som ligner hverandre i sorthet eller kulørstyrke, så har du noe som klinger godt sammen.

  Foto: Butinox og Intag

 • <b>GULTONER:</b> Gardiner med mønster (Borge) som tar opp noe av fargene fra veggen (Butinox) skaper en fin helhet.

  Foto: Butinox og Borge

Annonse

Hvis du ønsker en lun og hyggelig atmosfære i stuen, er gardiner et effektivt middel. I tillegg til å myke opp visuelt, reduserer også gardiner akustikken i rommet. Mykere for øynene, bedre for ørene og i tillegg skjer det noe med oss når vi ser myke stoffer. De skaper velbehag i kroppen; vi får lyst til å berøre. Bare prøv!

LES OGSÅ: 7 trinn til en lun stue

Mulighetene er mange

Hva som passer hos deg, kommer an på hva slags stil du vil ha og hva du ellers har av farger i stuen. Ønsker du det lyst og lett, kan det passe med lette eller lyse tekstiler. Ønsker du en lun hule, kan tyngre og tette tekstiler være med på å skape den riktige lunheten. Den beste løsningen får du dersom du tar deg tid til å planlegge, og kan vente på bestillingsvarer.

Lyst og lunt med gardiner

LYS OG LUN: Et rom med slette, lyse vegger (Flügger) mykes opp og får en lun og rolig atmosfære med tekstiler (Intag) når bunnfargen er som veggen. Skogsmotivet slår an en god naturtone.
camera_alt (Flügger og Intag)

Slette vegger og myke gardiner

Stuen virker mer personlig, spennende og får mer karakter når vi kombinerer ulike materialer. De slette, malte veggene får en helt ny karakter sammen med gardiner. Et mykt og bølgende tekstil forandrer hele uttrykket. Det som før virket stramt og litt upersonlig, blir med ett mykt og innbydende.

Tropiske gardiner

TROPISK: Rommet med mørkeblå vegger (Butinox) blir forvandlet til en tropisk oase når veggfargen følges opp med frodige, grønne planter på mørk blå bunn (Borge).
camera_alt (Butinox og Borge)

Ensfarget eller mønstret

Mønstermoten sprer seg nå fra klær til interiørmoten, så nå er det fritt fram for mønstrede gardiner. Ensfarget lin og velur er både tidsaktuelle og sikre løsninger, men med mønster får rommet en ekstra piff, og ingen skal være i tvil om at de er i din stue. For alle som liker bugnende rosehager eller det tropiske og frodige, så er tiden her nå.

LES OGSÅ: Blomstertrenden har kommet hjem

Blomstergardiner til blå vegger

SOMMERLIG: Den svale blågrønne veggen (Beckers) blir lunere og litt muntert sommerlig med følge av blomstergardiner (Intag).
camera_alt (Beckers og Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Finn tekstilet først

Dersom du skal pusse opp stuen med ny farge på veggene og nye gardiner, anbefaler vi at du finner gardinene først. Maling kan blandes i mange nyanser, så det er lettere å finne farge som passer til gardinene enn omvendt. Sjekk tekstilene og veggfarge mot gulvet før du tar den endelige avgjørelsen, for selv om gulvet ser nøytralt ut, har det en farge som påvirker helheten. Det skal ofte bare en liten justering til av veggfargen for at alt skal stemme.

Veggfarge og gardiner som matcher

NYANSELIKE: Det er ingen lov som sier at vegg (Butinox) og gardin (Intag) må ha samme farge. Sats på farger som ligner hverandre i sorthet eller kulørstyrke, så har du noe som klinger godt sammen.
camera_alt (Butinox og Intag)

Et lite obs til slutt:

Dersom du liker noen av de kombinasjonene vi har satt opp her, så vær obs på at fargegjengivelsen på skjermen avviker fra virkeligheten. Bruk dette som inspirasjon. Neste skritt er å se på prøver. Sjekk med leverandørene, så finner du nærmeste butikk som har produkter og kan vise deg mer.

Gule gardiner og vegger

GULTONER: Gardiner med mønster (Borge) som tar opp noe av fargene fra veggen (Butinox) skaper en fin helhet.
camera_alt (Butinox og Borge)

Dette ble brukt

Hovedbilde/VELUR:

Tekstiler fra INTAG

remove_circle_outline
LYS OG LUN:

Veggfarge: Getama Flügger 35591 – FLÜGGER

remove_circle_outline

Tekstiler: Sanderson, Elysian, Owlswick – INTAG

remove_circle_outline
TROPISK:

Veggfarge: Butinox Stue & Sov matt, farge Havgud – BUTINOX INTERIØR

remove_circle_outline

Tekstiler: Colony – BORGE

remove_circle_outline
SOMMERLIG:

Veggfarge: Mood, farge Petroleum – BECKERS

remove_circle_outline

Tekstiler: Sanderson, Portfolio 4, Devonshire – INTAG

remove_circle_outline
NYANSELIKE:

Veggfarge: Butinox Stue & Sov matt, farge Frappe – BUTINOX INTERIØR

remove_circle_outline

Tekstiler: Morris, North, Pure Acanthus Weave – INTAG

remove_circle_outline
GULTONER:

Veggfarge: Butinox Stue & Sov matt, farge Dijon – BUTINOX INTERIØR

remove_circle_outline

Tekstiler: Country Garden – BORGE

remove_circle_outline
STILSKIFTE:

Veggfarge: Butinox Stue & Sov matt, farge Frappe – BUTINOX INTERIØR

remove_circle_outline

Tekstiler: Avebury – BORGE

remove_circle_outline
LAG PÅ LAG:

Veggfarge: Mood, Petroleum – BECKERS

remove_circle_outline

Tekstiler: Sanderson, Portfolio 4, Devonshire – INTAG

remove_circle_outline
FESTAFTEN:

Veggfarge: Mørk Signatur – NORDSJÖ IDÉ OG DESIGN

remove_circle_outline

Tekstiler: Animalia – BORGE

remove_circle_outline
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]