Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Slik lager du batikk-mønster på tekstiler

Sommerens flotteste tekstilmønstre, batikk og shibori, lager du enkelt selv. Det du trenger rommes i en liten boks med tekstilfarge!

 • <b>KNUTEMØNSTER:</b> Ved å lage knuter på stoffet, surre det sammen med gummistrikker eller snor, kan man lage forskjelligem mønstre med tekstilfarge.

  Foto: Alfort

 • <b>OPPTREKK:</b> Sett noen tekstilkurver i et fargebad og la dem trekke!

  Foto: Alfort

 • <b>DIP-DYE:</b> Dypp den nederste kanten av toppen i varmt vann med farge og la fargen trekke opp.

  Foto: Alfort

 • <b>FARGERIKT:</b> Nitor All in One finnes i elleve ulike farger. Bruk én pakke til 200 gram tekstil for full effekt, eller få lysere farger med mer stoff.

  Foto: Alfort

 • <b>KREATIVITET:</b> Vær kreativ med putetrekk og tekstilfarge. Det finnes mange ulike måter å lage mønstre på.

  Foto: Alfort

 • Slik lager du batikk-mønster på tekstiler

  Foto:

Annonse
Annonse
Opptrekk

OPPTREKK: Sett noen tekstilkurver i et fargebad og la dem trekke!
(Alfort)

Batikk og shibori seiler opp som sommerens hotteste tekstiltrend. Det beste med denne formen for tekstilfarging er at det er enkelt å lage selv, og utrolig gøy å eksperimentere med ulike måter å lage mønstre. Lag gjerne en unik bordduk til sommerfesten, lekre putetrekk, tekstilkunst å ramme inn på veggen, eller sett eget preg på favoritt-toppen.

Alt i ett

Nitor All in One Tekstilfarge er utmerket til ulike former for batikk: dip-dye, tie-dye og til shiborifarging. Den kan brukes til farging av tekstil både med og uten bruk av vaskemaskin. Alt du trenger finnes i esken – farge, fikseringssmiddel og salt er ferdig blandet. Tekstilfargen finnes i en elleve ulike fager, og kan kan brukes på bomull, viskose, lin, siden, jute, tencel, loycell og modal, men ikke på stoffer av polyester og akryl. En pakke er nok til å gi 200 gram tekstil full fargeeffekt, og opptil 600 gram med svakere innfarging.

Her er det bare å gå til finne frem litt tekstil og å sette i gang!

Fargerikt

FARGERIKT: Nitor All in One finnes i elleve ulike farger. Bruk én pakke til 200 gram tekstil for full effekt, eller få lysere farger med mer stoff.
(Alfort)

Ulike fargeteknikker:

Dip-dye:

Bland tekstilfarge i en bunke med varmt vann. Dypp deler av stoffet du ønsker å farge i vannet og la trekke i 15 minutter. La tekstilet tørke før du vasker vekk overflødig farge i vaskemaskinen.

Dip-dye

DIP-DYE: Dypp den nederste kanten av toppen i varmt vann med farge og la fargen trekke opp.
(Alfort)

Shibori:

Shibori

SHIBORI: Shibori er en japansk innfargingsteknikk som brukes for å lage mønster på tekstil. Teknikken går ut på å brette eller sy sammen stoffet for å lage mønster når det tilføres tekstilfarge.
(Alfort)

Brett sammen stoffet til små firkanter på størrelse med to treplater. Legg tekstilet mellom treplatene og sikre med et par gummibånd. Bland fargemidlet med varmt vann og bløtlegg tekstilpakkene i 30 minutter. Ta opp pakkene fra vannet, skyll, brett ut og skyll igjen før stoffet får tørke.

Tie-dye:

Ta et tak i tekstilet der du ønsker mønster, og sett et gummibånd stramt rundt, eller knyt en stram knute på stoffet. Gjenta alle steder du ønsker mønster. La stoffet trekke vann. legg inn fargemidlet i vaskemaskinen sammen med tekstilen og kjør et langt program på 40 grader uten forvask. Klipp vekk gummibåndene eller knyt opp knutene og vask tøyet en gang til uten farge, men med ordinært vaskemiddel.

Knutemønster

KNUTEMØNSTER: Ved å lage knuter på stoffet, surre det sammen med gummistrikker eller snor, kan man lage forskjelligem mønstre med tekstilfarge.
(Alfort)

Oppdatert: 17.12.2019  

Tips!

Flere måter å lage mønster på finner du på nett. Søk på batikk, shibori eller tie-dye på Pinterest, YouTube og andre steder for fine tips og idéer.

Dette ble brukt

Nitor All in One Tekstilfarge – ALFORT

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]