IFI logo
Se flere bilder
Farg om tekstilene

Foto: ifi.no

Farg om tekstilene

Lei de ulike håndklærne i alle regnbuens farger? Eller pynteputene i sofaen som var så trendy for fire år siden? Farg dem om!

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du er ikke nødt til å kaste sengetøyet som var så flott for noen, selv om du må medgi at deres glansdager nok er over. Gi de gamle tekstilene nytt liv ved å forære dem en ny og stilig farge! Ved hjelp av gode produkter kan du få selv det mest blasse og utrendy sengetøy, håndklær eller andre tekstiler til å se ut som nye. Og det hele er jo så mye billigere enn å gå ut og kjøpe nytt.

Hvilke typer tekstiler?

Har du tøy av naturfibere som bomull, lin og viskose er fargingen ikke noe problem. Det er imidlertid viktig å vite at dersom tekstilene har gått gjennom overflatebehandling som impregnering kan de ikke farges. Syntetiske tekstiler tar heller ikke til seg farge, og egner seg også dårlig til denne type behandling.

Enkelt

Med dagens fargemidler er det svært enkelt å farge tekstilene du ønsker å skifte farge på. Produktene finnes i alle slags varianter, både til bruk i vaskemaskin og til håndfarge. Det lønner seg å vaske tekstilene først, selv dersom det er helt nytt og ubrukt. Tilsetningsstoffer i nytt tøy eller andre flekker kan lage skjolder og ujevnheter i fargen. Har tekstilene allerede en sterk farge fra før er det fullt mulig å avfarge tøyet på forhånd, slik at ikke originalfargen skal virke inn på det endelige resultatet.

Tidligere måtte tekstilene tåle en temperatur på 60 grader for å kunne farges i vaskemaskin. Men nå er nye produkter som farger helt nede i 40 grader på vei inn på markedet.

Holdbare fargekolleksjoner

Leif Augustin ved Alanor selger maskinfargemerket Dylon, og forteller om god holdbarhet på produktene.

- Når tekstilene er behandlet har fargen like god holdbarhet som om det var nytt, forteller han.

Dylon kommer har totalt 34 ulike farger i sitt standardsortiment. Fargene spenner fra duse, fine farger til de klare og sterke nyansene. I tillegg produseres også en vår- og høstkolleksjon, der fargene er tilpasset det aktuelle trendbildet.

Disse fører produktet

Alanor tlf. 33 36 29 70

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.