Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Populære farger til feminin-industriell stil

– Dette er et kompromiss der hun vil ha det helt hvitt og han vil ha farger, sier Cathrine Storesund og viser oss et knippe farger hun har satt sammen til et helt hus.

cloud_download
fullscreen
 • <b>CATHRINES PALETT:</b> Fargene fra venstre NCS S 8500N, NCS 4005-R20B, FR1004 Dehli, NCS 3009-Y14R, NCS 5706-R20B

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>HELHET:</b> Cathrine jobber med helheten og presenterer forslag til fager og gulv som en helhet. Den lille sorte fargeprøven i midten er til vinduer og dører, farge NCS 8500-N.

  Foto: Cathrine Storesund

 • <b>GULV:</b> Lys eik og skiferaktige fliser har sine farger selv om de kan virke nøytrale. Finn derfor gulvet du liker først. Det er lettere å justere malingsfargene etter nyansene i gulvet enn omvendt.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>MATERIALMIKS:</b> Sjekk hvordan farger og materialer klinger sammen før du tar den endelige avgjørelsen. Det er på dette stadiet du gjør justeringene.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>STILFØRENDE:</b> Tapet er et supert material for å skape og forsterke atmosfære og stil. Dette tapetet fra kolleksjonen Wood’n Stone fra Storeys, tar fint opp fargene og trekker oss mot det maskuline.

  Foto: Storeys

 • <b>NATURFIBER:</b> Tapet vevet av naturfiber vi gi interiøret et eksklusivt preg. Tapetet Carabo er vevet av bananfiber, og Insero av jute. Begge er fra Arte som føres av Green Apple.

  Foto: Green Apple

Annonse
Annonse

Her skal det være ulike farger fra rom til rom. Fargene er mye brukt hver for seg, her er de satt sammen på en ny måte.

– Det er en artig palett med en fin balanse mellom maskulint og feminint; rosa, brunrødt og det litt skitne hipsterbrune, sier Cathrine. Hun er en erfaren fargesetter og jobber til daglig hos Fargerike Raglamyr i Haugesund.

Feminin og maskulin fargepalett

CATHRINES PALETT: Fargene fra venstre NCS S 8500N, NCS 4005-R20B, FR1004 Dehli, NCS 3009-Y14R, NCS 5706-R20B
camera_alt (Bjørg Owren/ifi.no)

Passer fint i funkishus

– Dette blir veldig kult i et moderne funkishus, i rom uten lister og med store vinduer, tipser hun.

Stilen kaller hun feminin-industriell.

– Paletten er verken lys eller mørk, men midt i mellom. Det er farger som passer godt i rom med mye lys, sier Cathrine.

Kombiner flere materialer

Farger som passer til gulvet

HELHET: Cathrine jobber med helheten og presenterer forslag til fager og gulv som en helhet. Den lille sorte fargeprøven i midten er til vinduer og dører, farge NCS 8500-N.
camera_alt (Cathrine Storesund)

Cathrine sammenligner det å skape et interiør med å sette sammen et antrekk. Du starter med en basis som gjøres personlig og spennende med ulikt tilbehør.

Gulvet er en vesentlig del av basisen. Til denne paletten foreslår hun lyst eikegulv i hovedrommene, og sorte skiferaktige fliser i entreen.

Tekstiler og taktile flater er viktig tilbehør, de demper romklang og skaper lunhet. Til teppe foreslår hun naturmaterialer som ull og sisal, og gardinene bør være i lin, i hele lengder fra taket og ned.

– Bruk også tapet på noen vegger, det vil også bryte opp og gi rommet ekstra karakter, sier hun.

Start med det du skal beholde

Når du skal finne farger til flere rom, lønner det seg å ta med prøver på det som skal beholdes i rommet til butikken. Da kommer man raskere fram til noe som kan fungere.

– Et eikegulv, grått teppe eller beige sofa er ikke nøytrale. De har alle en undertone som du må spille på lag med for at resultatet skal bli bra, sier den erfarne fargesetteren.

Lys eik og skiferfliser

GULV: Lys eik og skiferaktige fliser har sine farger selv om de kan virke nøytrale. Finn derfor gulvet du liker først. Det er lettere å justere malingsfargene etter nyansene i gulvet enn omvendt.
camera_alt (Bjørg Owren/ifi.no)

Se fargene mot hverandre

Teppe til lys feminin stil

TEPPE: Akustikken er plagsom i mange moderne hus og leiligheter. Det harde lydbildet dempes effektivt med tepper på gulvet. Til denne paletten passer det fint med naturmaterialer som ull og sisal. Teppet er fra InHouse.
camera_alt (InHouse)

Og før du bestemmer deg for farger eller tapet må alt sees i forhold til hverandre, og fargene testes i det rommet de skal brukes.

– Dette er viktig for fargene opptrer ulikt i forskjellige rom. Ikke kopier en palett blindt uten å teste. Bruk tid og vær grundig i denne fasen og dobbeltsjekk. Det er kjempeviktig å sette alt opp mot hverandre for å se hvordan det funker der det skal brukes, sier hun.

Når planen er lagt og alt stemmer, skal du være tro mot den. Ikke begynn å gjør endringer underveis, da mister du noe av grepet, grumser det til og helheten blir feil, råder Cathrine Storesund.

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

FARGER I PALETTEN:

Mørk grå: NCS S 8500N

remove_circle_outline

Lys grårosa: NCS 4005-R20B

remove_circle_outline

Mørkere brunrosa/rød: FR1004 Dehli

remove_circle_outline

Lys gul: NCS 3009-Y14R

remove_circle_outline

Brungul: NCS 5706-R20B

remove_circle_outline
STILFØRENDE:

Tapet: Wood’n Stone fra STOREYS

remove_circle_outline
TEPPE:

Teppe: INHOUSE

remove_circle_outline
NATURFIBER:

Øverste tapet: Arte, Carabo – GREEN APPLE

remove_circle_outline

Nederste tapet: Arte, Insero – GREEN APPLE

remove_circle_outline
TEKSTUR:

Tapet og tekstiler: Arte – GREEN APPLE

remove_circle_outline
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]