Kategorier

Meny

Konto

Tenk som når du setter sammen et antrekk

Synes du det er vanskelig å få det til å stemme med farger og materialer i et rom? Bruk de samme triksene som når du setter sammen et antrekk.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tenk som når du setter sammen et antrekk

Foto: Beckers, Borge, Butinox, Fantasi Interiør, Flügger/Fiona, Nordsö, Intag, Storeys, Tapethuset

Du har sikkert opplevd hvor stor forskjell et skjerf, belte eller kjede gjør på et antrekk. Kjolen som ser helt grei ut, kan bli riktig så flott med det rette tilbehøret. Akkurat slik er det med interiør også. Du starter med en trygg base, og så gir du rommet personlighet med det lille ekstra.

Dele på Pinterest Aksentfarge

Foto: Borge

PLANTER: Her har den grå hovedfargen fått lunt følge av tapet med innslag av varm rødtone. De grønne plantene er satt til som en viktig aksent. Tapetet er Bazar fra Borge.

Aksentfargen er prikken over i-en

Aksentfargen har samme funksjon i et interiør som skjerfet, smykker og annet tilbehør har for en garderobe. Om du skal gå for én eller flere farger, er opp til deg. Bare husk at dette er krydder og tilbehør. Blir det for mye av det gode, kan det sikkert bli gøyalt. Men da er det et nytt antrekk/interiør, og en annen sak.

Dele på Pinterest Kaldt og varmt interiør

Foto: Forestia

OPPMYKING: Her mykes stramme linjer og den litt kjølige stilen opp med innslag av mykt skinn i varm farge. Veggen er laget av platene Walls4You/Bright Wood fra Forestia.

Hvor mye skal til?

En tommelfingerregel er at aksentfargen/e utgjør ca. 10 % av fargene i rommet.

Et triks vi lærte av den svenske designeren Hanna Wendelbo for en tid siden, var å tenke på en mann i dress: Mann eller dame… dressen representerer basisfargen, skjorten mellomfarge, og slipset aksenten. Fordelingen: 60 % basisfarge/hovedfarge, 30 % mellomfarge og 10 % aksent.

Dele på Pinterest Gul aksentfarge

Foto: Butinox

GUL: En bitte liten dasj kraftig og varm gul skaper en spenning i paletten og er en frekk liten aksent til veggfagen. Veggene er malt i fargen Kardemomme fra Butinox.

Dele på Pinterest Fargekombinasjoner

Foto: Fantasi Interiør

RØDT: Her er det mye av det meste i fine, varme fargeharmonier. De røde stolene er kontrasten som skaper liv og strammer opp. Fargen er hentet fra en liten detalj i tapetet, Hacienda fra Fantasi Interiør.

Lek med farger og interiørdetaljer

Dette er en grov mal, men enkel å huske.

Det er lett å la puter og pledd gjøre jobben som det lille ekstra i et interiør. Men det finnes mange andre muligheter som kan gi rommet karakter og personlighet. Det kan være en fargerik stol, et teppe eller tekstil. Det kan være kontraster i materialer og tekstur. Bruk fantasien, og lek. Se på bilder, og let etter aksentene. Plutselig oppdager du forskjellen på et kjedelig, og spennende interiør.

Dele på Pinterest Mønster som kontrast

Foto: Borge

MØNSTER: Små innslag av mønster fungerer også som kontrast slik at rommet ikke blir flatt og kjedelig. Tapetet er Billie fra Borge. Putene er privat.

Dele på Pinterest Velurpuff

Foto: Flügger/Fiona

VELUR: Da fotografen skjøv den rosa velurpuffen inn i bildet og snudde lerretene ved veggen, fikk helheten et varmt og taktile innslag som gjør forskjellen. Tapet er Nordic Compositions fra Flügger/Fiona.

Dele på Pinterest Mønstermiks og aksentfarge

Foto: Tapethuset

ENSFARGET: Når vi innreder med mye mønster, er et fargesterkt, ensfarget innslag det som skal til for å samle helheten. Tapet og tekstiler fra kolleksjonen Zapara/Harlequin, som føres av Tapethuset.

Dele på Pinterest Lilla og gult

Foto: Nordsjö

LILLA: Når alle elementene er relativt lik i farge, kan litt sort gjøre forskjellen. Veggene her er malt i årets farge fra Nordsjö, Spiced Honey. Bildet i sort/hvitt og den lilla puten i sofaen fungerer som det lille ekstra.

Dele på Pinterest Mørk nyanse av hovedfarge

Foto: Beckers

ALTERNATIV: En mørk nyanse av hovedfargen er god som aksentfarge i et interiør der fargeholdningen er ton-i-ton. Veggen er malt i Beckers farge Innerlig 810/ NCS S 2010-R.

Dele på Pinterest Innslag av naturmaterialer

Foto: Storeys

NATUR: Innslag av naturmaterialer luner mellom blåtoner. Veggene er tapetsert med Jack’n Rose fra Storeys.

Dele på Pinterest Varmt og kaldt interiør

Foto: Intag

VARM KALD: I et interiør med hovedsakelig varme farger gjør det godt å få inn litt kjølig blått. Legg også merke til det mørke bordet. Tekstilene er fra Sanderson, kolleksjon Port Isaac. Føres av Intag.

Dele på Pinterest Kontraster i mørkt interiør

Foto: Flügger

SAMLING: Her liver noen en samling fargesterke gjenstander opp i et grått/sort interiør. Trikset er å samle gjenstandene, i stedet for å spre dem utover i interiøret. Veggen er malt med fargen Modernisme grå no. 62 fra Flüggers Stilhistorisk farvek

Dette ble brukt

Hovedbildet/TREKLANG: Tapet fra kolleksjonen Vivid – STOREYS

PLANTER: Tapet fra kolleksjonen Bazar – BORGE

OPPMYKNING: Walls4You, Bright Wood – FORESTIA

GUL: Vegg malt i fargen Kardemomme – BUTINOX INTERIØR

RØDT: Tapet fra kolleksjonen Hacienda – FANTASI INTERIØR

MØNSTER: Tapet fra kolleksjonen Billie – BORGE

VELUR: Tapet fra kolleksjonen Nordic Compositions fra Fiona – FLÜGGER

ENSFARGET: Tapet og tekstiler fra kolleksjonen Zapara fra Harlequin – TAPETHUSET

LILLA: Vegger malt i fargen Spiced Honey – NORDSJÖ

ALTERNATIV: Vegg malt i fargen Innerlig 810 / NCS S 2010-R – BECKERS

NATUR: Vegg tapetsert med Jack’n Rose – STOREYS

VARM KALD: Tekstiler fra kolleksjonen Port Isaac fra Sanderson – INTAG

SAMLING: Vegg malt med fargen Modernisme grå no. 62 fra Flüggers Stilhistorisk farvekart – FLÜGGER

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]