Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tenk som når du setter sammen et antrekk

Synes du det er vanskelig å få det til å stemme med farger og materialer i et rom? Bruk de samme triksene som når du setter sammen et antrekk.

 • <b>TREKLANG:</b> Kle opp interiøret som et antrekk: 60% hovedfarge, 30% mellomfarge og 10 % aksent. Oppgaven til den siste er å være prikken over i-en og gjøre helheten spennende. Tapetet som er hovedfargen i kollasjen er fra kolleksjonen Vivid fra Storeys.

  Foto: Storeys

 • <b>PLANTER:</b> Her har den grå hovedfargen fått lunt følge av tapet med innslag av varm rødtone. De grønne plantene er satt til som en viktig aksent. Tapetet er Bazar fra Borge.

  Foto: Borge

 • <b>OPPMYKING:</b> Her mykes stramme linjer og den litt kjølige stilen opp med innslag av mykt skinn i varm farge. Veggen er laget av platene Walls4You/Bright Wood fra Forestia.

  Foto: Forestia

 • <b>GUL:</b> En bitte liten dasj kraftig og varm gul skaper en spenning i paletten og er en frekk liten aksent til veggfagen. Veggene er malt i fargen Kardemomme fra Butinox.

  Foto: Butinox

 • <b>RØDT:</b> Her er det mye av det meste i fine, varme fargeharmonier. De røde stolene er kontrasten som skaper liv og strammer opp. Fargen er hentet fra en liten detalj i tapetet, Hacienda fra Fantasi Interiør.

  Foto: Fantasi Interiør

 • <b>MØNSTER:</b> Små innslag av mønster fungerer også som kontrast slik at rommet ikke blir flatt og kjedelig. Tapetet er Billie fra Borge. Putene er privat.

  Foto: Borge

Annonse
Annonse
Aksentfarge

PLANTER: Her har den grå hovedfargen fått lunt følge av tapet med innslag av varm rødtone. De grønne plantene er satt til som en viktig aksent. Tapetet er Bazar fra Borge.
(Borge)

Du har sikkert opplevd hvor stor forskjell et skjerf, belte eller kjede gjør på et antrekk. Kjolen som ser helt grei ut, kan bli riktig så flott med det rette tilbehøret. Akkurat slik er det med interiør også. Du starter med en trygg base, og så gir du rommet personlighet med det lille ekstra.

Aksentfargen er prikken over i-en

Aksentfargen har samme funksjon i et interiør som skjerfet, smykker og annet tilbehør har for en garderobe. Om du skal gå for én eller flere farger, er opp til deg. Bare husk at dette er krydder og tilbehør. Blir det for mye av det gode, kan det sikkert bli gøyalt. Men da er det et nytt antrekk/interiør, og en annen sak.

Kaldt og varmt interiør

OPPMYKING: Her mykes stramme linjer og den litt kjølige stilen opp med innslag av mykt skinn i varm farge. Veggen er laget av platene Walls4You/Bright Wood fra Forestia.
(Forestia)

Hvor mye skal til?

Gul aksentfarge

GUL: En bitte liten dasj kraftig og varm gul skaper en spenning i paletten og er en frekk liten aksent til veggfagen. Veggene er malt i fargen Kardemomme fra Butinox.
(Butinox)

En tommelfingerregel er at aksentfargen/e utgjør ca. 10 % av fargene i rommet.

Et triks vi lærte av den svenske designeren Hanna Wendelbo for en tid siden, var å tenke på en mann i dress: Mann eller dame… dressen representerer basisfargen, skjorten mellomfarge, og slipset aksenten. Fordelingen: 60 % basisfarge/hovedfarge, 30 % mellomfarge og 10 % aksent.

Lek med farger og interiørdetaljer

Mønster som kontrast

MØNSTER: Små innslag av mønster fungerer også som kontrast slik at rommet ikke blir flatt og kjedelig. Tapetet er Billie fra Borge. Putene er privat.
(Borge)

Dette er en grov mal, men enkel å huske.

Det er lett å la puter og pledd gjøre jobben som det lille ekstra i et interiør. Men det finnes mange andre muligheter som kan gi rommet karakter og personlighet. Det kan være en fargerik stol, et teppe eller tekstil. Det kan være kontraster i materialer og tekstur. Bruk fantasien, og lek. Se på bilder, og let etter aksentene. Plutselig oppdager du forskjellen på et kjedelig, og spennende interiør.

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Hovedbildet/TREKLANG: Tapet fra kolleksjonen Vivid – STOREYS

PLANTER: Tapet fra kolleksjonen Bazar – BORGE

OPPMYKNING: Walls4You, Bright Wood – FORESTIA

GUL: Vegg malt i fargen Kardemomme – BUTINOX INTERIØR

RØDT: Tapet fra kolleksjonen Hacienda – FANTASI INTERIØR

MØNSTER: Tapet fra kolleksjonen Billie – BORGE

VELUR: Tapet fra kolleksjonen Nordic Compositions fra Fiona – FLÜGGER

ENSFARGET: Tapet og tekstiler fra kolleksjonen Zapara fra Harlequin – TAPETHUSET

LILLA: Vegger malt i fargen Spiced Honey – NORDSJÖ

ALTERNATIV: Vegg malt i fargen Innerlig 810 / NCS S 2010-R – BECKERS

NATUR: Vegg tapetsert med Jack’n Rose – STOREYS

VARM KALD: Tekstiler fra kolleksjonen Port Isaac fra Sanderson – INTAG

SAMLING: Vegg malt med fargen Modernisme grå no. 62 fra Flüggers Stilhistorisk farvekart – FLÜGGER

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]