Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tre gode farger for deg som liker lyse vegger

– Dette er et lett skandinavisk trekløver, og våre mest populære farger, sier Lene Høiseth hos Happy Homes.

 • <b>NYANSELIKE:</b> Fargene kommer fra de røde, grønne og blå områdene på fargesirkelen, men er et rolig og dempet trekløver. De kommer fra den lyse, lette delen av fargetriangelet og har lik sorthet og kulørstyrke; nyanselike.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>LETT:</b> Det er lett å leve med lyse avstemte farger. Det er harmonisk og rolig, men når den lyse paletten rommer flere nyanser blir den personlig og levende. Tapetet her er fra Storeys/Eijffinger.

  Foto: Storeys

 • <b>SKANDINAVISK:</b> Rosa, blått og grønt i duse nyanser forbindes ofte med en moderne og blond skandinavisk stil. Men liker du fargene, kan stilen trekkes dit du vil.

  Foto: Illustrasjon: Lene Høiseth

 • <b>TAPET:</b> Basisfargene er like, men med ulike mønster skapes forskjellig stil og stemning. Tapetet til venstre er Hidden Garden fra Storeys, midten er også fra Storeys og til høyre er Colourful Living fra Borge.

  Foto: Storeys og Borge

 • <b>GULV:</b> Husk å sammenlign veggfargene med gulvet. Selv et lyst tregulv har mye farge som påvirker de lyse fargene på veggen.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>ROM ETTER ROM:</b> Hvis du ønsker lyse vegger og vil ha ulik veggfarge i hvert rom, har du en sikker palett her. Fargene er Bekk, Salvie og Mjødurt.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Annonse
Annonse
Tapet i lyse farger

LETT: Det er lett å leve med lyse avstemte farger. Det er harmonisk og rolig, men når den lyse paletten rommer flere nyanser blir den personlig og levende. Tapetet her er fra Storeys/Eijffinger.
(Storeys)

Vi har spurt om hun kan foreslå tre farger som passer fint sammen, og kan brukes fra rom til rom. Hun har landet på en kombinasjon av beige/rosa, grønt og blått.

– Mjødurt, Salvie og Bekk er de fargene vi selger mest av om dagen. De er nyanselike og kan mikses og matches uten at det blir feil, sier Lene Høiseth.

Mange forbinder disse fargene med «lys, nordisk stil», men denne treklangen kan passe til mange ulike stiler.

– Det som avgjør stilen er hva du kombinerer fargene med. Fargene er en basis, og så skaper du stilen med gulvet, tekstiler, møbler, ting og tang, sier hun.

LES OGSÅ: Slik finner du interiørfarger som klinger godt sammen

Kombiner maling og tapet

Hun synes tapet er en undervurdert som stilskaper, og foreslår å kombinere fargene med tapet for å gi rommene et personlig og levende uttrykk.

– Tapet er ypperlig for å skape stil og stemning. I noen rom kan det passe med tapet på én vegg, i andre er det topp med tapet på fire vegger, sier hun.

Lyse mønstrete tapeter

TAPET: Basisfargene er like, men med ulike mønster skapes forskjellig stil og stemning. Tapetet til venstre er Hidden Garden fra Storeys, midten er også fra Storeys og til høyre er Colourful Living fra Borge.
(Storeys)

Farge på vindu og dører

Selv om vi har tradisjon for å male lister, vinduer og dører hvite foreslår hun i stedet å bruke samme farge som på veggen i en lysere eller mørkere nyanse.

– Hvitt kan du bruke når tapetet du kombinerer med har hvit bunnfarge, men med malte vegger er det fint å følge veggfargen, sier hun.

LES OGSÅ: Slik velger du farge på gulvlistene

Gulv som passer

Veggfarge som passer til gulv

GULV: Husk å sammenlign veggfargene med gulvet. Selv et lyst tregulv har mye farge som påvirker de lyse fargene på veggen.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Lene peker også på at det er lurt å se gulvet i sammenheng med fargene, for sammen med fargen på veggene er de basisen når du skal fargesette en hel bolig.

– Har du mulighet så finn gulvet først. Selv et «nøytralt» gulv har farge, og når du har gulvet kan fargen på malingen justeres slik at helheten klinger godt sammen.

Fargene er hentet fra fargekartet Vakkert, Tidløst og Personlig som fås hos Happy Homes.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]