Kategorier

Meny

Konto

En grønn favoritt som passer i de fleste rom

At grønt er skjønt, gjelder også inne. Nå seiler mange duse grønntoner opp som populære basisfarger, og utfordrer hvitt og grått som veggfarger.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
En grønn favoritt som passer i de fleste rom

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

En av de mest populære grønne fargene hos Happy Homes heter Salvie.

– Det er en fin basisfarge, den er mild og litt gråaktig lys grønn og passer fint i alle typer rom. Den kan gjerne brukes på vindu og dører også i stedet for hvitt, sier Lene Høiseth, som er interiørekspert hos faghandelkjeden.

Dele på Pinterest Grønn veggfarge

Foto: Storeys

NY HOVEDFARGE: Grønt er toppaktuell som interiørfarge, og duse dempede nyanser passer fint som veggfarge i rom du ønsker en lett og rolig atmosfære. Tapetet er fra kolleksjonen Linen Style/Storeys.

Mal taket grønt

– Fargen er fin i taket også, særlig når vi kombinerer den med et tapet, som har noe av den samme fargen i seg, sier hun.

Vinduene vil hun da male i en nyanse som er litt mørkere. Det samme med dørene i rommet.

Ulik farge fra rom til rom

Men nå som trenden er på vei bort fra at alle rom skal ha samme farge?

– Hvis du liker lyse og lette farger, kan du male tilstøtende rom i farger i samme nyanse, men fra andre deler av fargesirkelen, lyder forslaget.

Hun anbefaler fargene Mjødurt og Bekk som godt følge til Salvie. Fargene er like sortaktige og har samme kulørstyrke (1005 i NCS systemet).

– Fargene er like selv om de er ulike, og passer fint sammen, sier hun.

Dele på Pinterest Lyse, lette farger

NYANSELIKE: Rosa, grønn og blå, men likevel like. Disse kan du mikse og matche uten at det blir feil. Flere farger som matcher finnes i fargekartet «Vakkert, tidløst og personlig» hos Happy Homes.

Gjør det personlig med tapet

Lene synes at kronen på verket får du ved å kombinere maling og tapet. Du kan male et rom og sette opp tapet i det neste. Eller du kan bruke tapet på en eller to vegger i et rom, for å skape en effekt.

– Tapet er det beste virkemiddelet   for å skape stil og personlighet i et interiør, sier hun.

For å demonstrere finner hun fram flere tapet, og med ett får den milde grønne fargen Salvie tre forskjellige liv:

Fugler og blomster

Vi starter snilt og får opplevelsen av noe tidløst og landlig. Tapetet hun velger har rosa bunnfarge. Den grønne fargen finner vi igjen i tapetmønsteret. Bunnfargen og de andre fargene har om lag samme sorthet som grønnfargen vår.

Gulvet er viktig for helhetsopplevelsen. Det er herlig med teppe som på bildet, men om du ønsker parkett er det fint med lys klassisk eikeparkett til dette tapetet, sier Lene.

LES OGSÅ: Hent fargen i tapetet

Dele på Pinterest Kombiner farge og tapet

Foto: Borge

ALLE ROM: Tapetet Paradise Birds fra kolleksjonen Oriental Dreams slår an en hyggelig tone og kan passe i stuen, soverommet eller på kjøkkenet. Tapet fra Borge.

Retro for han og henne

En annen tapetkategori er geometriske mønster. Utvalget er stort både når det gjelder farger og former. Lene finner en variant som er lys og lett, og gir assosiasjoner til både nordisk moderne design og retro.

– Denne er fin på alle vegger i rommet, og er nok et tapet både han og hun kan like, mener Lene.

Dele på Pinterest Geometrisk, retro grønt tapet

Foto: Borge

LETT: Lett å like og lett å passe inn sammen med fargen Salvie. Her passer det med hvite lister og dører, og gjerne lys vinyl på gulvet tipser Lene Høiseth. Tapet Allegro/Borge.

Urbant

Så med ett får den snille grønnfargen mer trøkk, og blir noe røffere i tonen. Det skjer når den settes sammen med et fototapet med bilde av skyskrapere.

– Dersom du drømmer om New York og fabrikkstil, kan et fototapet være løsningen. Med et slikt bilde har du et skikkelig blikkfang. Det skaper ekstra romfølelse, og er supert på en vegg, sier Lene Høiseth.

Her er hun mer forsiktig med å foreslå farge på vindu og dører, for her er det tapetet som skal være blikkfanget.

Dele på Pinterest New York-tapet

Foto: Borge

NEW YORK: Smell gjerne til med en kontrast slik som den røde stolen, men la veggen være blikkfanget. Her er tapet fra Mr Perswall/Borge.

– Dette var bare tre eksempler, men har du funnet en basisfarge du liker kan du mikse fram din helt personlige stil, avslutter Lene Høiseth.

Dette ble brukt

NY HOVEDFARGE:

Tapet: Linen Style – STOREYS

Farger i fargepalett:

Beige: Mjødurt – HAPPY HOMES

Blå: Bekk – HAPPY HOMES

Grønn: Salvie – HAPPY HOMES

ALLE ROM:

Tapet: Oriental Dreams, Paradise Birds – BORGE

Farge: Salvie – HAPPY HOMES

LETT:

Tapet: Allegro – BORGE

Farge: Salvie – HAPPY HOMES

NEW YORK:

Tapet: Mr Perswall – BORGE

Farge: Salvie – HAPPY HOMES

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]