Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Folkets favoritt er blå

  Happy Homes
En dyp varm blåtone, som egner seg like godt i en stue som soverom, fikk flest stemmer da Happy Homes inviterte til kåring av årets farge.
Blått kjøkken
KJØKKEN: Vi har lange tradisjoner for blå kjøkken, den varme blåtonen er en aktuell kjøkkenfarge enten du har et moderne eller klassisk landlig kjøkken. Happy Homes

– Blått er definitivt folks favoritt, med blågrønt som en god nummer to. Vinnerfargen heter for øvrig Blåfjell, sier Lene Høiseth, som er markedsansvarlig i kjeden.

Hun forteller at først på tredjeplass kommer en mer lys og nøytral farge, den beigaktige Mjødurt.

– Og det var lang avstand mellom den og de to første. Det tyder på at vi nå for alvor er klare for å bruke mer farger, sier hun.

LES OGSÅ: Blått er det nye grått

Alle liker blått

Folk over hele landet, fra Kirkenes i nord til Risør i sør, er samstemt i at blått er den farge de liker best. Under avstemningen som pågikk i hele sommer, kunne de stemme på et utvalg farger fra hele fargesirkelen. Det var flere blåtoner i utvalget, blant dem også lysere og mer dempede nyanser. Men det var fargen Blåfjell som fikk flest stemmer.

Blått i kombinasjon med lyst
STUE: Fargen er lett å kombinere med lyse farger. Her gir den en lys stue et personlig og elegant løft. Happy Homes

Flere foretrekker farge

Blåmønstret tapet
MØNSTER: Blåfargen finnes blant mønstrene i mange tapet og tekstiler. Interiøret blir levende og interessant når du kombinerer ensfargede og mønstrede flater. Happy Homes

At det ikke er store geografiske forskjeller i smaken, tilskriver Høiseth våre digitale vaner. Alle har tilgang på samme inspirasjon og det påvirker smaken vår, og hvor fort nyheter fanges opp.

Varmere farger

Hun er ikke overrasket over at blå ble den foretrukne fargen, spørsmålet var mer om folk likte de kjølige eller varme tonene best.

– Det var den varme fargen ble favoritt, og det er helt i tråd med det trendbyråene har spådd. Vi går mot varmere farger og lunere interiør, sier Høiseth.

Vinnerfargen beskriver hun som lun, dempet og elegant. Den vil skape en koselig atmosfære i en stue eller soverom. Den kan også bli røff, alt avhenger hva den settes til.

Fargen er tilgjengelig i alle Happy Homes sine butikker.

Blått og grønt kombinasjon
TO FAVORITTER: Det går fint an å kombinere grønt og blått, de er nabofarger på fargesirkelen og blir et rolig par når de også er nyanselike. Happy Homes
Les også Inn med dusty farger

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: