Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Folkets favoritt er blå

En dyp varm blåtone, som egner seg like godt i en stue som soverom, fikk flest stemmer da Happy Homes inviterte til kåring av årets farge.

 • <b>SOVEROM:</b> Blåfjell er en ypperlig soveromsfarge, den passer like godt enten rommet vender mot nord eller sør.

  Foto: Happy Homes

 • <b>KJØKKEN:</b> Vi har lange tradisjoner for blå kjøkken, den varme blåtonen er en aktuell kjøkkenfarge enten du har et moderne eller klassisk landlig kjøkken.

  Foto: Happy Homes

 • <b>MØNSTER:</b> Blåfargen finnes blant mønstrene i mange tapet og tekstiler. Interiøret blir levende og interessant når du kombinerer ensfargede og mønstrede flater.

  Foto: Happy Homes

 • <b>STUE:</b> Fargen er lett å kombinere med lyse farger. Her gir den en lys stue et personlig og elegant løft.

  Foto: Happy Homes

 • <b>TO FAVORITTER:</b> Det går fint an å kombinere grønt og blått, de er nabofarger på fargesirkelen og blir et rolig par når de også er nyanselike.

  Foto: Happy Homes

Annonse
Annonse
Blått kjøkken

KJØKKEN: Vi har lange tradisjoner for blå kjøkken, den varme blåtonen er en aktuell kjøkkenfarge enten du har et moderne eller klassisk landlig kjøkken.
(Happy Homes)

– Blått er definitivt folks favoritt, med blågrønt som en god nummer to. Vinnerfargen heter for øvrig Blåfjell, sier Lene Høiseth, som er markedsansvarlig i kjeden.

Hun forteller at først på tredjeplass kommer en mer lys og nøytral farge, den beigaktige Mjødurt.

– Og det var lang avstand mellom den og de to første. Det tyder på at vi nå for alvor er klare for å bruke mer farger, sier hun.

LES OGSÅ: Blått er det nye grått

Alle liker blått

Folk over hele landet, fra Kirkenes i nord til Risør i sør, er samstemt i at blått er den farge de liker best. Under avstemningen som pågikk i hele sommer, kunne de stemme på et utvalg farger fra hele fargesirkelen. Det var flere blåtoner i utvalget, blant dem også lysere og mer dempede nyanser. Men det var fargen Blåfjell som fikk flest stemmer.

Blått i kombinasjon med lyst

STUE: Fargen er lett å kombinere med lyse farger. Her gir den en lys stue et personlig og elegant løft.
(Happy Homes)

Flere foretrekker farge

Blåmønstret tapet

MØNSTER: Blåfargen finnes blant mønstrene i mange tapet og tekstiler. Interiøret blir levende og interessant når du kombinerer ensfargede og mønstrede flater.
(Happy Homes )

At det ikke er store geografiske forskjeller i smaken, tilskriver Høiseth våre digitale vaner. Alle har tilgang på samme inspirasjon og det påvirker smaken vår, og hvor fort nyheter fanges opp.

Varmere farger

Hun er ikke overrasket over at blå ble den foretrukne fargen, spørsmålet var mer om folk likte de kjølige eller varme tonene best.

– Det var den varme fargen ble favoritt, og det er helt i tråd med det trendbyråene har spådd. Vi går mot varmere farger og lunere interiør, sier Høiseth.

Vinnerfargen beskriver hun som lun, dempet og elegant. Den vil skape en koselig atmosfære i en stue eller soverom. Den kan også bli røff, alt avhenger hva den settes til.

Fargen er tilgjengelig i alle Happy Homes sine butikker.

Blått og grønt kombinasjon

TO FAVORITTER: Det går fint an å kombinere grønt og blått, de er nabofarger på fargesirkelen og blir et rolig par når de også er nyanselike.
(Happy Homes )

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]