IFI logo
Se flere bilder
Hent fargen i tapetet

Foto: Borge, Beckers, Fantasi Interiør, Green Apple, Flügger, Intag, Butinox, Tapethuset,

Hent fargen i tapetet

Maling og tapet er en populær kombinasjon. Og når du skal finne den rette fargen til den malte veggen, kan tapetet være til god hjelp.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange synes det er utfordrende å finne maling og tapet som matcher. Men har du funnet et tapet du elsker, har du et godt utgangspunkt. Derfra kan du nemlig plukke opp fargene fra tapetet og bruke i resten av interiøret, som de malte veggene. Og ekspertenes råd er å alltid starte med å velge tapet før maling. Det er fordi maling kan blandes i alle mulige farger, og det er enklere å tilpasse malingen til tapetet enn motsatt.

Enten du skal finne farge til det rommet tapetet er i, eller om du skal finne farge til naborommet, kan det være lurt å ta utgangspunkt i fargene i tapetet. Da får du en fin helhet.

Her har vi kombinert en rekke tapeter med farger som passer, så du kan la deg inpspirere til å finne din favorittkombinasjon. Om du velger å dra ut de duse, rolige tonene eller de sterke aksentene, kommer helt an på uttrykket du ønsker. Hvilke farger du henter ut og velger å male med, har mye å si for atmosfæren i rommet.

Se flere bilder
Stilhistorisk tapet og maling

Foto: Borge og Beckers

ANNO: Med stilhistorisk tapet fra kolleksjonen Anno fra Borge, sammen med en dus rosa fra Beckers, kan du få et tradisjonsrikt, tidløst interiør.

Se flere bilder
Blomstertapet og grønn maling

Foto: Fantasi Interiør og Beckers

BLOMSTER: Blomstertapet går aldri av moten, som denne fra Fantasi Interiør. Dra ut de mørke fargene for å skape et roligere uttrykk. Farge fra Beckers.

Se flere bilder
Sommerlig tapet og maling

Foto: Borge og Beckers

FRISKT: Skap en frisk, sommerlig stemning med bregner i rolige, duse farger. Tapet fra Borge, maling fra Beckers.

Se flere bilder
Lunt med tapet og maling

Foto: Green Apple og Flügger

LUNT: Dette tapetet fra Green Apple kan dras i mange retninger, avhengig av hvilken farge du velger å plukke opp. Her har vi valgt å kombinere tapetet med en mørk blå farge fra Flügger, som gir et lunt og rolig uttrykk.

Se flere bilder
Søtt, rosa interiør

Foto: Intag og Butinox

SØTT: Ved å plukke opp fargene fra tapetet, får du en fin helhet i rommet. Her er tapet fra Intag og maling fra Butinox.

Se flere bilder
Gråblått og beige

Foto: Tapethuset og Flügger

FARGEVALG: Går du for de gråblå tonene eller de beige? Valget er ditt! Tapet fra Tapethuset kombinert med maling fra Flügger.

Se flere bilder
Kombiner tapet og maling

Foto: Borge og Beckers

FLERE FARGER: Med et flerfarget tapet, kan du også velge å dra ut flere av fargene for en skikkelig gjennomført stil. La en av fargene dominere og la den andre være aksentfarge. Tapet fra Borge og maling fra Beckers.

Se flere bilder
Enkel kombinasjon

Foto: Intag og Flügger

KOMBO: Noen ganger er det enklere å finne fargen som passer til tapetet. Men kunsten her ligger i å tilsette andre kontrastfarger til interiøret, så det ikke blir kjedelig. Tapet fra Intag og maling fra Flügger.

Se flere bilder
Oransje tapet og maling

Foto: Tapethuset og Flügger

ENERGIBOOST: Her kunne man kjørt "safe" med en grå/gråblå maling, men er det ikke gøy å kline litt til noen ganger? Tenk så kul denne kombinasjonen kunne blitt i entreen! Tapet fra Tapethuset og maling fra Flügger.

Se flere bilder
Lekent tapet og rolig maling

Foto: Tapethuset og Flügger

ROER NED: Har du et fargesterkt og lekent tapet, og ønsker å roe det litt ned, kan du hente fra den roligste fargen fra tapetet og male resten av veggene med den. Tapet fra Tapethuset og maling fra Flügger.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.