Kategorier

Meny

Konto

Gardiner gjør stuen lunere og større

Det er både stilig og trendy med gardiner i stuen. I tillegg kan du lure øyet til å tro at rommet og vinduene er større enn de er. Her er de tre beste gardintipsene!

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gardiner gjør stuen lunere og større

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Borge, Intag

Gardiner er ikke bare pent, de demper romklang, hindrer innsyn, og myker opp og gjør interiøret mer sofistikert. Gardiner er derfor mye mer enn noen meter fint stoff. Med god planlegging finner du den beste løsningen for din stue.

Ekspertene er derfor enige: Stuen blir hyggelig og fin med gardiner, det er grunnen til at de nå er på full fart tilbake i stuene våre.

 

Her er tekstilproffenes tre beste gardintips!

Dele på Pinterest HARMONI: Gardiner som har samme farge eller går ton-i-ton med veggen skaper en helhet i rommet. 

Foto: Borge

HARMONI: Gardiner som har samme farge eller går ton-i-ton med veggen skaper en helhet i rommet. 

1. HARMONI ELLER KONTRAST:

Dele på Pinterest KONTRAST: Ønsker du tekstiler i en annen farge enn veggfargen, er det fint om gardinens farger allikevel kommer igjen i puter eller tepper eller andre steder i interiøret. 

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

KONTRAST: Ønsker du tekstiler i en annen farge enn veggfargen, er det fint om gardinens farger allikevel kommer igjen i puter eller tepper eller andre steder i interiøret. 

Velg en farge som går i ett med veggene, eller en som blir en spennende kontrast. Har du matte vegger kan blanke gardiner være en fin effekt. Ønsker du en annen farge enn veggfaren, bør gardinfargen hentes inn fra et annet viktig element i rommet.

2. GÅ FOR VOLUM:

Ikke spar på lengdene – gardiner henger penest fra taket og helt ned til gulvet. Da strekker du følelsen av takhøyde, og det gir et elegant og raust inntrykk – uansett stil. Selv om gardinene ikke skal trekkes for, er det flott med litt fyldige sidegardiner. En tommelfingerregel er å velge dobbel bredde av vinduet.

Dele på Pinterest HØYT UNDER TAKET: Sett gardinstangen høyt opp under taket. La så stoffet subbe i gulvet. Volumiøse gardinhøyder gir både en følelse av luksus og gjør at stoffet henger pent. 

Foto: Borge

HØYT UNDER TAKET: Sett gardinstangen høyt opp under taket. La så stoffet subbe i gulvet. Volumiøse gardinhøyder gir både en følelse av luksus og gjør at stoffet henger pent. 

Dele på Pinterest VED SIDEN AV: La gardinene henge ved siden av vinduet så forminsker du det ikke. Og ved å henge gardinene høyt gir du inntrykk av at det er god takhøyde i rommet. 

Foto: Intag

VED SIDEN AV: La gardinene henge ved siden av vinduet så forminsker du det ikke. Og ved å henge gardinene høyt gir du inntrykk av at det er god takhøyde i rommet. 

3. HENG DEM HØYT

Dekk minst mulig av vinduet med tett gardin. Heng sidegardinene godt ut på siden, så unngår du at de dekker for lyset. Hvis gardinene monteres opp mot taket eller taklist, vil rommet virke høyere. Kombiner gjerne transparente gardiner og sidesjal med for (blir ekstra staslig med mellomfor). Lag på lag gir en fin mykhet og en unngår at gardinene henger som «slips».

Dette ble brukt

Harmoni - Marbury - BORGE

Kontrast - Palazzo, Nobilis - INTAG

Hovedbilde - Glasshouse, Sanderson - INTAG

Høyt under taket: - Renzo - BORGE

Ved siden av - Morris - INTAG

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]