Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Mer gardiner, mer mønstre, mer farger!

Utvaskede overganger mellom fargene, nærmest akvarellaktige mønstre er typisk for trendbildet akkurat nå.   Borge, INTAG, Green Apple, Tapethuset, Bjørg Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Etter et langt nesten gardinløst tiår er tekstilene på vei inn i interiørmoten igjen. Vi nordmenn er nå klare for nye og mer gardiner. Tekstilene har gjerne sterke farger og store mønstre.

Komfort. Hygge. Lunhet. Det er nøkkelordene for interiørtrenden nå. Å innrede hjemmet likt et hotellrom er populært. Det innebærer bruk av tykke og lange gardiner, sengekast og stoppede møbler som skaper hjemmehygge.  Vi går mot en ny vår for både møbelstoffer og gardiner.

I kontorbygg brukes mer tekstiler for å redusere akustikk og få inn farger og designelementer. Dette fungerer også på hjemmebanen.

Individuelle gardinløsninger

– Det har vært mye 1,5 meter til lift, nå går det 15-20 meter til lange høyder, og fortsatt mye lift, sier Gro Welle-Watne, agent for Tapethuset.

Vi velger mer personlige tekstilløsninger enn før, og betaler gjerne litt mer for å få kvalitet. Hos Borge, som er stor leverandør av både tekstil og tapet, forteller Birgit Torkildsby at gardinkundene er blitt mer opptatt av å finne det som passer den individuelle stilen, og at tekstilenes rolle som stemningsskapende element vokser.

Maljer er ut!

– De som er opptatt av mote, og som før var minimalistiske, føler det er mer legitimt å bruke mye tekstil nå. Det passer jo oss her i det kalde nord. Jeg tror mange har savnet det, og derfor hilser den nye trenden velkommen. Vi ser mer mønster, mer luksuriøse tekstiler og ikke så enkelt, oppsummerer Jannike Sveen i INTAG trendene.

Ellen Lind hos Green Apple har fulgt bransjen i flere tiår og sett gardinmoter komme og gå.

– Gardiner med maljer er ut, nå skal det være klassiske sømmer, og flere velger mellomfôr og fyldighet, forteller Lind. Det blir også mer blankhet i tekstilene, selv lin selges nå med metallisk print.

Gardintrender

# Ferdige høyder er en nødløsning, med metervare er blir mulighetene for variasjon og individualisering mye større.

# Liftgardinene som kom med minimalismen vil vi fortsatt ha, nytt er at det i tillegg skal være lange, elegante høyder som syes på klassisk måte. Maljer er ut!

# Vi velger kvalitet, gardinene velges med omhu og tilpasses rommet og vinduet.

Mer informasjon

www.borge.no

www.intag.no

www.greenapple.no

www.tapethuset.no 

Les også Frem med symaskinen; det er tid for gardiner!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: