Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Slik velger du gardiner

cloud_download
fullscreen
 • Slik velger du gardiner

  Foto: Intag

 • Slik velger du gardiner

  Foto: Intag

 • Slik velger du gardiner

  Foto: Intag

 • Slik velger du gardiner

  Foto: Green Apple

Det er trendy med gardiner i stuen. Her er syv tips til deg som skal kjøpe gardiner.

Annonse
1. Tenk funksjon

Hva vil du med gardinene? Skal de hindre innsyn, dempe støy, beskytte mot trekk, blende mot lys? Sidegardiner i myk ull og tykke velurgardiner er gode støydempere, men det finnes også florlette transparente gardiner som demper støy.

2. Tenk helhet

Gardinene bør harmonere med resten av interiøret. De kan tones inn så de går i ett med veggene, eller de kan være en spennende kontrast.

Ton-i-ton gardiner

TON-I-TON: Når fargene på gardinene er tilnærmet lik resten av interiøret, får du et rolig og harmonisk uttrykk.

3. Test stoffet
Gardinstoff

TEST: Stoffet ser annerledes ut når det kommer opp i vinduet enn når det ligger på bordet. Test derfor mot lyset før du bestemmer deg.

Gardinstoff ser annerledes ut når det kommer opp i vinduet enn når det ligger på bordet. Test derfor mot lyset før du bestemmer deg.

4. Ikke spar på meterne

Selv om gardinene ikke skal trekkes for, er det flott med litt fyldige sidegardiner. En tommelfingerregel er å velge dobbel bredde av vinduet, selv om de ikke skal trekkes for. Gå for lange gardiner som henger fra taket og helt ned til gulvet. Da strekker du følelsen av takhøyde, og det gir et elegant og raust inntrykk – uansett stil.

5. Oppheng

Velg oppheng som kler stilen i rommet og tekstilene. I et moderne interiør med lette, transparente tekstiler kan skinner være mest riktig, mens i en stue med klassisk stil og tyngre materialer kan kraftige gardinstenger være løsningen.

Gardinstang

STANG INN: Det finnes stenger i ulike tykkelser og forskjellig materiale. Gå for en som passer stilen på stuen og tekstilet.

6. Invester i god søm

Oppheng og søm er viktig for et godt resultat. Du kan ødelegge et dyrt tekstil med dårlig søm, og du kan løfte et rimelig tekstil ved god søm. Velg brede gardinbånd («wave-bånd», de passer til alle typer stoff, og gir hotellstilen med et vakkert, sofistikert preg).

7. Gjør vinduet stort

Dekk minst mulig av vinduet med tett gardin. Heng sidegardinene godt ut på siden, så unngår du at de dekker for lyset. Hvis gardinene monteres opp mot taket eller taklist, vil rommet virke høyere.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]