Kategorier

Meny

Konto

Ta med sofaputen til fargehandelen

Her er et supertips til deg som skal skifte farge på stueveggen, og vil at sofaen og resten av inventaret fortsatt skal passe etter oppussingen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ta med sofaputen til fargehandelen

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no

Ta med en sofapute til fargehandelen når du skal finne ny veggfarge, det sparer deg for mange ekstra runder med «prøve og feile», og du unngår at resultatet blir skuffende.

For at sofaen og de andre møblene skal se bra ut også med ny veggfarge, må fargen avstemmes mot det som er i rommet fra før. Dette gjelder enten den nye fargen er lys, mørk, varm, kald, støvet eller klar.

Dele på Pinterest Få veggfargen til å matche sofaen

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

TEST: Ta med en pute fra sofaen eller en prøve av stoffet når du gjør du skal velge farge.

Grå sofa er ikke nøytral

Grå sofa og lyst tregulv høres ut som en nøytral base der alt kan passe. Men ikke la deg lure, for her er det lett å bomme. Grått finnes i mange nyanser, lyse tregulv har også mye farge. Her gjelder det å finne de nyansene som spiller på lag. Hvis ikke kan du for eksempel risikere at den grå sofaen plutselig blir blå. Også er du ikke sikker på om det er sofaen eller veggen som ikke stemmer.

Dele på Pinterest Farge til grå sofa

Foto: Robert Walmann/ifi.no

NYANSER: Grått er ikke nøytralt. Her ble den grå sofaen plutselig blå da veggen skiftet fra hvit til Muskat.

Test fargen hjemme før du kjøper malingen

Med puten på armen ved fargebaren sorterer du fort ut hvilke farger som er aktuelle. Ta noen prøver med hjem, og vurder dem mot det øvrige interiøret, før du bestemmer deg. Vær spesielt obs på gulvet. Selv et tilsynelatende nøytralt tregulv har mye farge. Om gulvet har en kjølig eller varm tone er vesentlig. For å være helt sikker anbefales det å gjøre en oppstrøksprøve av fargen i rommet, og vurdere den i ulikt lys før du kjøper maling til hele rommet.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]