Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Ta med sofaputen til fargehandelen

                  Robert Walmann/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no
Her er et supertips til deg som skal skifte farge på stueveggen, og vil at sofaen og resten av inventaret fortsatt skal passe etter oppussingen.

Ta med en sofapute til fargehandelen når du skal finne ny veggfarge, det sparer deg for mange ekstra runder med «prøve og feile», og du unngår at resultatet blir skuffende.

For at sofaen og de andre møblene skal se bra ut også med ny veggfarge, må fargen avstemmes mot det som er i rommet fra før. Dette gjelder enten den nye fargen er lys, mørk, varm, kald, støvet eller klar.

LES OGSÅ: 8 tips som gir deg den perfekte veggfargen

Få veggfargen til å matche sofaen
TEST: Ta med en pute fra sofaen eller en prøve av stoffet når du gjør du skal velge farge. Bjørg Owren/ifi.no

Grå sofa er ikke nøytral

Farge til grå sofa
NYANSER: Grått er ikke nøytralt. Her ble den grå sofaen plutselig blå da veggen skiftet fra hvit til Muskat. Robert Walmann/ifi.no

Grå sofa og lyst tregulv høres ut som en nøytral base der alt kan passe. Men ikke la deg lure, for her er det lett å bomme. Grått finnes i mange nyanser, lyse tregulv har også mye farge. Her gjelder det å finne de nyansene som spiller på lag. Hvis ikke kan du for eksempel risikere at den grå sofaen plutselig blir blå. Også er du ikke sikker på om det er sofaen eller veggen som ikke stemmer.

Test fargen hjemme før du kjøper malingen

Med puten på armen ved fargebaren sorterer du fort ut hvilke farger som er aktuelle. Ta noen prøver med hjem, og vurder dem mot det øvrige interiøret, før du bestemmer deg. Vær spesielt obs på gulvet. Selv et tilsynelatende nøytralt tregulv har mye farge. Om gulvet har en kjølig eller varm tone er vesentlig. For å være helt sikker anbefales det å gjøre en oppstrøksprøve av fargen i rommet, og vurdere den i ulikt lys før du kjøper maling til hele rommet.

Les også Ikke glem gulvet når du skal velge veggfarge

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Fargesetting

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: