Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Ikke glem gulvet når du skal velge veggfarge

cloud_download
fullscreen
  • Ikke glem gulvet når du skal velge veggfarge

    Foto: Nordsjö

Gulvet er en stor flate i et rom, som vil påvirke opplevelsen av veggfargen. Ta derfor hensyn til gulvet når du skal male veggen.

Annonse

Det er mye du bør ta hensyn til når du skal velge farge til veggen i et rom. Blant annet er det viktig å se på lyset, rommene ved siden av, interiøret for øvrig og ikke minst; gulvet.

LES OGSÅ: Unngå disse tabbene når du skal velge veggfarge

Gjør mye med rommet

Et gulv er ingen nøytral flate. Fargen, løden og strukturen på gulvet har mye å si for hvordan fargene på andre overflater oppleves, også veggfargen. Gulvets egenfarge vil reflekteres på veggen, og jo blankere gulvet er, jo mer av fargen vil reflekteres. I tillegg er det selvsagt viktig å passe på at gulvets farge og veggfargen spiller på lag.

Oppstrøksprøve
Oppstrøksprøver

MOT GULVET: Når du maler oppstrøksprøver, husk å plassere dem nede ved gulvet.

Før du bestemmer deg for hvilken farge du skal ha på veggen, er det alltid viktig å male oppstrøksprøver. Da kan du se hvordan fargene ser ut mot omgivelsene, i ulikt lys og på veggen. Og når oppstrøksprøvene skal lages, enten det er direkte på veggen eller på en plate, bør du passe på å gjøre det nede ved gulvet. Mal oppstrøksprøven langt nede på veggen eller plasser platen på gulvet. Da vil du nemlig også kunne se hvordan gulvet påvirker veggfargen og hvordan fargene fungerer sammen.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]