Kategorier

Meny

Konto

Ikke glem gulvet når du skal velge veggfarge

Gulvet er en stor flate i et rom, som vil påvirke opplevelsen av veggfargen. Ta derfor hensyn til gulvet når du skal male veggen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ikke glem gulvet når du skal velge veggfarge

Foto: Nordsjö

Det er mye du bør ta hensyn til når du skal velge farge til veggen i et rom. Blant annet er det viktig å se på lyset, rommene ved siden av, interiøret for øvrig og ikke minst; gulvet.

LES OGSÅ: Unngå disse tabbene når du skal velge veggfarge

Gjør mye med rommet

Et gulv er ingen nøytral flate. Fargen, løden og strukturen på gulvet har mye å si for hvordan fargene på andre overflater oppleves, også veggfargen. Gulvets egenfarge vil reflekteres på veggen, og jo blankere gulvet er, jo mer av fargen vil reflekteres. I tillegg er det selvsagt viktig å passe på at gulvets farge og veggfargen spiller på lag.

Oppstrøksprøve

Før du bestemmer deg for hvilken farge du skal ha på veggen, er det alltid viktig å male oppstrøksprøver. Da kan du se hvordan fargene ser ut mot omgivelsene, i ulikt lys og på veggen. Og når oppstrøksprøvene skal lages, enten det er direkte på veggen eller på en plate, bør du passe på å gjøre det nede ved gulvet. Mal oppstrøksprøven langt nede på veggen eller plasser platen på gulvet. Da vil du nemlig også kunne se hvordan gulvet påvirker veggfargen og hvordan fargene fungerer sammen.

Dele på Pinterest Oppstrøksprøver

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

MOT GULVET: Når du maler oppstrøksprøver, husk å plassere dem nede ved gulvet.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]