Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

IFI.NO FORUM

Vi venter vårt første barn

 1
 Pål Larsen
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 1

Vi venter vårt første barn, og nå vil vi gjøre rommet i stand. Hvilken maling bør vi bruke til veggene – jeg har hørt at små barn kan ta skade av malinglukten?

0
 2
 Chera Westman
  • Poengsum: 31
  • Innlegg: 25

Jotun har en maling som heter Sens, som ikke inneholder kjemiske løsemidler og ikke avgir skadelige emisjoner ved påføring. Malingen er tilnærmet luktfri, kan trygt brukes av gravide, og barnet kan sove i rommet allerede første natten. Produktet er godkjent av Norges Astma- og allergiforbund som stiller høye krav til innemiljøet. NAAF-godkjente malinger finnes også fra Gjøco, Infra og Scala.

Men alle malingprodusenter har gode vanntynnede malinger som er egnet å bruke til vegger innendørs, der emisjonene fra malingen er langt under tillatte grenseverdier, og der lukt og emisjoner avtar raskt etter påføring. Også om de savner NAAF-merket, er disse mange ganger godkjent i henhold til Svanen, EU-blomsten eller andre miljømerkingsordninger. To uker etter påføring er flere av disse så fri fra avgassing at de godkjennes av det svenske Astma- og allergiförbundet.

3
 3
 Silje Anthonsen Meum
  • Poengsum: 20
  • Innlegg: 16

Dersom det er noen uker til barnet kommer kan dere også trygt bruke en "vanlig" vannbasert veggmaling. Sørg for å bruke akryl da denne er mindre irriterende enn PVA maling og herder relativt raskt. En maling som er godkjent av astma og allergiforbundet er snill og tørker raskt men kan behøve høyere vedlikeholdsintervall. En vanlig veggmaling har lite avdamping og er som sagt så og si giftfri innen 2-4 uker, dekker godt og er slitesterk.

 

Allergivennlig maling produseres av Jotun, Gjøco og Butinox (godkjente) så det skal ikke være noe problem for dere å oppdrive "snill" maling her i landet :)

 

http://gjoco.no/nb-NO/Aktuelt/Bliss.aspx

http://www.butinoxgreenroom.no/

1
 4
 Silje Anthonsen Meum
  • Poengsum: 20
  • Innlegg: 16

Når det gjelder at barn tar skade av malingslukt så blir det litt åpent utsagn. Whitespirit, PVA og Epoxy er svært irriterende og kan forårsake helseplager hos store og små. Styr unna disse malingene der det går an. Velg vanntynnet til vegg og list og luft godt ut og bruk gjerne akrylmaling om det finnes til underlaget du skal male. Med tanke på lungesyke, astmatikere og hyperallergikere er jo allergivennlig det tryggeste alternativet.

 

Jeg sliter selv med lungebetennelse og luftveis/bihuleinfeksjoner pga enkelte malingstyper men reagerer ikke på akrylmaling (reagerer litt på Easy Clean/Wonderwall og noen vantynnede oljemalinger)

1
 1
 
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 0
0
Rapporter

HappyHomes annons