Kategorier

Meny

Konto

Orden med farger hos barna

Fargene gjør det både enklere og morsommere å skape system i galskapen på barnerommet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Orden med farger hos barna

Foto: Beckers, Nordsjö, Kristian Owren/ifi.no

Det er ikke fritt for at det oppstår en noe kaotisk tilværelse når det meste er dratt ut av skuffer og skap, for barneværelser rommer jo så mangt. Når så alt skal ryddes tilbake, kan det fort bli i overkant mye for en liten sjel å huske hvor sakene hører hjemme.

Utvalgte farger på kurver, skap, kasser, bokser, skuffer og der det måtte være plass for oppbevaring, gjør det hele enklere. Løse deler får på den måten sine egne, fargebestemte plasser, og det blir lettere å huske hvor de bor. I tillegg blir de fine dekorinnslag i rommet.  

Dette kan også være en idé når flere barn deler rom, at de har egne farger for sine ting. Her har vi samlet noen bilder, som forhåpentligvis vil være til inspirasjon. 

Dele på Pinterest FARGENE FORTELLER To kurver i ulike farger rommer forskjellige saker. En smart løsning også når flere barn deler rom, og får hver sin farge å bestemme over.

FARGENE FORTELLER To kurver i ulike farger rommer forskjellige saker. En smart løsning også når flere barn deler rom, og får hver sin farge å bestemme over.

Skap fargene med maling

Alt kan males! Som denne tidligere trehvite kommoden, som ble malt med tavlemaling i ulike farger, og så ble det tegnet rett på skuffene med kritt. Tegningene forteller hva som befinner seg inni – en enkel og tøff måte å vise hva de inneholder. Og noe både store og små barn kan forstå. Skifter skuffene innhold, er det en smal sak å endre dekoren.

Ved siden av sengen man kan vokse i, står det pene, malte bokser. De rommer biler og andre småsaker, og er en enkelt start for å trigge ordenssansen hos den som bor der.

På lekerommet ble to kurver malt i henholdsvis rosa og blått, og kosedyr og byggeklosser ryddes på plass under hvert sitt lokk når leken er over. De romslige kurvene fungerer også som sitteplasser. Knaggene på veggen er malt i de samme fargene. 

Dele på Pinterest FARGESKUFFER Frontene er malt med tavlemaling i flere farger. Tegningene er påført med kritt, og forteller om skuffenes innhold. Nå er det lett å holde oversikten!

FARGESKUFFER Frontene er malt med tavlemaling i flere farger. Tegningene er påført med kritt, og forteller om skuffenes innhold. Nå er det lett å holde oversikten!

Mer informasjon

Beckers

Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]