IFI logo
Se flere bilder
10 grunner for å velge tapet til barnerommet

Foto: Storeys

10 grunner for å velge tapet til barnerommet

Den viktigste grunnen til å velge tapet på barnerommet, er at det blir et hyggelig rom for frøkna eller poden som bor der.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt topp blir det når barnet får være med å bestemme farge og mønster selv. Det finnes mange tapetkolleksjoner som er tegnet spesielt for barnerom. La junior være med å bestemme enten han/hun er 5 eller 15. De har sine meninger, og vet hva de liker. Dropp ideen om at barnerommet skal stå i stil med resten av boligen; her er det neste generasjon som må få uttrykke seg og få sin «hule»

Hvis du ikke vil ha tapet på alle veggene, kan de øvrige veggene males i en av fargene fra tapetet.

1. Rom for en liten astronaut

Har du en liten astronaut i huset, kan en himmelvegg med planeter og andre flyvende vesener være et sted å drømme seg bort i. Dette tapetet finnes også med grønn himmel, dersom det passer bedre.

Se flere bilder
Tapet med himmel til barnerom

Foto: Borge

HIMMELROM: Med en slik vegg som bakgrunn kan rommet bli en flyvende tallerken, og ta poden ut på spennende tokter i verdensrommet. Fra kolleksjonen Smalltalk, Borge.

2. Den lille sjåfør

Interessen for kjøretøy våkner tidlig, og det finnes mange tapet som passer på rommet til den bilinteresserte. Vi falt for et som passer fint til de aller minste.

Se flere bilder
Biler på tapet

Foto: Storeys

TUT TUT: Bilene her er av det vennlige slaget: De verken bråker eller forurenser, og for en lykke å se så mange på en gang. Fra kolleksjonen Let’s play fra Storeys.

3. På jungeltur

Det kiler litt i magen når man tenker seg en tur ut i jungelen. Men så lenge dyrene holder seg på veggen, er det akkurat passe skummelt.

Se flere bilder
Dyretapet på barnerom

Foto: Storeys

DYRETEMMER: Hvis aper er blant favorittbamsene er det flust av apestreker på tapetet nå. Dette er fra Storeys sin kolleksjon Let’s play.

4. Eventyrferd

Mønsteret på tapetet setter fantasien i sving. Med en luftballong kan man dra ut på eventyrferd. Her blir det ekstra moro hvis en voksen blir med på leken.

Se flere bilder
Ballongtapet

Foto: Flügger/Fiona

BALLONGFERD: Hoi og hoi! Hvor skal ferden gå i kveld? Et tapet som kan inspirere også den voksne til å fortelle eventyr. Tapetet Fly with me er fra Kolleksjonen Little World fra Flügger/Fiona.

5. Lyst på hund

Mange barn har lyst på hund, men det er ikke alltid det passer. Tapet er ingen erstatning, men kanskje en liten avledningsmanøver, eller trøst mens man venter.

Se flere bilder
Hund på tapet

Foto: Borge

HUNDEN MIN: Det er ingen regel at det må være pastell- eller klare farger på barnerom. La barnet selv bestemme. Hvitt og sort kan også passe.

6. Rosa og lilla

Rosa og lilla står øverst på mange småjenters fargeliste. Og lette sommerfugler som flyr mellom fint grenverk, skaper en fin prinsessestemning.

Se flere bilder
Sommerfugl på barnerommet

Foto: Flügger/Fiona

SOMMERFUGL: Å, så søte de er! Her kan lille prinsesse ta på tyllskjørt og diadem, og føle seg som hjemme. Tapet fra Flügger/Fiona, kolleksjon Little World.

7. En liten sjørøver

Har du en eventyrlysten pode i huset, så kan et skattekart være tingen. Med et skikkelig sjørøverkart på veggen er leken i gang. I vår digitale verden, er det fint med impulser som setter fantasien og leken i sving. 

Se flere bilder
Skattekart på tapet

Foto: Intag

SKATTEJAKT: Her er det klart til å stake ut kursen og drømme seg av gårde. La seilasen gå ut på de syv hav, til fremmede land og ta en kamp med ville dyr når det trengs. Tapetet er fra Sanderson/Intag.

8. Ballerina lett på tå

La ungene drømme og fantasere. Det er en viktig del av barndommen. Selvfølgelig vil småfrøkna snart vokse fra et rosa tapet, men husk at et år eller to er som en evighet i hennes verden. Og i den evigheten skal hun trives og kjenne at «dette er mitt rom».

Se flere bilder
Rosa tapet med ballerina

Foto: Intag

BALLERINA: Med noen gamle møbler fra et loppemarked, tapet og tekstiler fra kolleksjonen Abracazoo fra Sanderson og litt innsats fra mor eller far, så er drømmeplassen klar. Tapet og tekstiler fra Intag.

9. Bokstavlek på sengekanten

Ungene oppdager tidlig at de har sin egen bokstav, og er henrykt når de finner den i en avis eller bok. Dette har inspirert mange designere til å lage «bokstavtapet». Med bokstaver på veggen kan dere gå på bokstavjakt sammen, og snart kjenner den lille igjen bokstavene til hele familien.

Se flere bilder
Alfabet-tapet

Foto: Fantasi Interiør

BOKSTAVER: «M» og apekatt? Nei, det stemmer ikke. «M» står for monkey. På dette tapetet med bokstaver og dyr blir det også litt engelskundervisning. Tapetet Just 4 kids er fra Fantasi Interiør.

10. En enhjørning på rommet

Kjenner du en jente mellom fire og ti år, så har du nok fått med deg at enhjørninger er populært. Dette fabeldyret med et horn i pannen og flagrende man har sterk appell i denne gruppen. De finnes i mange slags utgaver; som kosedyr, på t-skjorter, drikkeflasker, matbokser, og selvfølgelig på tapet.

Se flere bilder
Tapet med enhjørninger

Foto: Fantasi Interiør

ENHJØRNING: Hvorfor det er så stas med enhjørninger er kanskje ikke så lett for en voksen å forstå, men det gjør ingen ting. Poenget er at ungene er i den syvende himmel. Fantasi Interiør har dem på tapet i flere farger. Kolleksjon Just 4 kids.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.