Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Nytt rom når liten blir stor

  Chera Westman/ifi.no
Når jenta går fra barn til tenåring, kommer ønsket om et tøffere rom. Ut med det sukkersøte, og inn med det kule!

Tiden for barneleker og jenterosa er over. Ungdommer trenger et annet interiør, mer voksent i stil og fargevalg. En oppfrisking av interiøret ble nødvendig.

Med enkle grep ble barnerommet forvandlet til et moderne ungdomsrom. Litt maling til veggene, et kult belegg på gulvet, og en sølvfarget dekor på veggen tok ungdommene ut i det blå!

 

Slik forvandet vi rommet:

Ulike vegger som harmonerer

HIMMELBLÅ:
HIMMELBLÅ: Fargen Blåmes brukte vi i to ulike malingkvaliteter, en for vegg og en for treverk. Begge har helmatt glans. Chera Westman/ifi.no

Rommet hadde både panel og slett, malt vegg. Vi valgte å gi begge flatene samme farge og helmatte glans, men brukte ulike malinger tilpasset underlaget. 

LES OGSÅ: Matt og stilig, på riktig sted

– Å velge samme farge og glans gir et rom med uensartede vegger harmoni, sier Kristina Merkesdal fra Beckers. 
Helmatte vegger blir et bakteppe der fargen fremheves. Fargen er en kulørt blåfarge «Blåmes 770» fra Beckers, som har NSC-kode 4923-R86B. 

 

 

Røft og tøft på gulvet

SOM EN DIAMANT
SOM EN DIAMANT: Gulvet med diamantinspirert mønster og farger som matchet veggene er både varmt og mykt. Chera Westman/ifi.no

Vinylbelegget på gulvet har innslag av farger som matcher veggene, og har et tøft mønster som gir rommet karakter. Gulvbelegget, «HQR Diamond Blue» fra Gerflor, har bakside av tekstil som gjør gulvet varmt mot nakne bein, og er mykt å både stå og sitte på. Komplettert med myke saueskinnstepper og en sort Sacco-sekk egner seg gulvet godt for  lesing i henslengt stilling, sammen med venninner. 

LES OGSÅ: Personlig, praktisk og pent med vinylgulv

Vinylbelegg har en slitesterk overflate som takler alt fra fjerning av sminkesøl og hyppige ommøbleringer. Dessuten demper gulvet lyder og bidrar til et godt lydmiljø.

 

 

 

 

Fri formasjon

PUSLESPILL:
PUSLESPILL: Lang en egen veggdekor med moduler som kan monteres i formasjoner etter eget hode. Chera Westman/ifi.no

For å gi rommet et blikkfang, ble den slette veggen dekorert med et dekorelement laget fra små moduler som vi monterte i en pilinspirert formasjon etter eget hode. Panelet heter Arstyl Wall Tiles  «RAY» og er laget av polystyren, et meget lett materiale som enkelt festes med lim.

LES OGSÅ: Veggpaneler med karakter 

Før vi monterte de opp, ble modulene malt med en sølvglinsende metallisk maling, Beckers Decor Metall, i fargen «Himmel 12».

Fete lister

TYNGDE
TYNGDE: Listverk og omramminger i samme farge som veggen gir harmoni og helhet. Her er det brukt en matt maling i list- og dørkvalitet på formstabile lister. Chera Westman/ifi.no

Til rommet valgte vi brede lister til tak og gulv, og malte dem i samme farge og glans som veggene. Listverket setter prikken over i-en i interiøret, og ved å bruke omramminger med gedigen dimensjon, markerer vi veggene og gir rommet tyngde.

LES OGSÅ: Lekne lister mot nye takhøyder 

Listene er laget av samme type materiale som veggdekoren, og er lett å både male og montere. Siden listene er laget av et kunstmateriale slipper vi å bekymre oss for om treverket krymper eller sprekker over tid. Montering med lim gjør også at vi slipper å sparkle før vi maler.

Dette brukte vi::

VEGGER:
  • Elegant Helmatt, farge «Blåmes 770» – BECKERS
  • Elegant Aqua Lackfärg Matt, farge «Blåmes 770» – BECKERS
GULV:
  • HQR Diamond Blue – GERFLOR
LISTER:
  • Taklist: NOMASTYL ST3, 75x75x2000 – DECO SYSTEMS
  • Gulvlist: Wallstyl FD11,110x18x2000 – DECO SYSTEMS
  • Maling: Elegant Aqua Lackfärg Matt, farge «Blåmes 770» – BECKERS
VEGGDEKOR:
  • Arstyl Wall Tiles «RAY», 320mmx550mm (33mm tykkelse) – DECO SYSTEMS
  • Maling: Decor Metall, farge «Himmel 12» – BECKERS
ØVRIG:
  • Plansje: POSTR.NO
Les også Læring på veggen til skolestart

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: