Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Tenåringens romantiske drøm

  •  
  •   Publisert:
En lett, romantisk atmosfære. Tresengen måtte vike for en rammemadrass, som fungerer som både seng og sofa.   Frode Larsen/ifi.no
Sist rommet ble pusset opp var hun syv år gammel. Nå er hun myndig, og det var på høy tid å la omgivelsene speile det.
Før: mellomblå farger og ubehandlet furu var en stil tenåringen hadde vokst fra.
Før: mellomblå farger og ubehandlet furu var en stil tenåringen hadde vokst fra.

Furu var det dominerende materialet i rommet, med vindu, listverk, gulv og møbler i gulnet treverk. Veggene var blåmalte, gardiner og møbler utgått på dato. Hun som bor der opplevde at omgivelsene var i barnsligste laget, og at det var på tide at rommet innhentet alderen hennes. I tillegg stjal skråtak og mørkt tre mye av lyset.

Drømmerommet var et kombinert sove- arbeids- og oppholdsrom i romantisk stil, med lyse vegger og tekstiler med farge, gjerne noe i rosa. Og slik ble det! En rammemadrass erstattet tresengen, og under vinduet ble det laget en lang leksepult, som fanger lyset fra vinduet og gir god plass til skolebøkene. Og det hersker utvilsomt en lettere atmosfære enn før.  

En lysere tilværelse

En stoffbit til overs sørget for trekk til en taburett, som fungerer som nattbord.
En stoffbit til overs sørget for trekk til en taburett, som fungerer som nattbord.

Farger og tekstiler brukt på riktig måte, gjør det enklere å oppnå ønsket stemning. Her er det tekstilene som spiller førstefiolin, både hva farger og mønster angår. Vegger og gulv er fargesatt i stoffenes farger, i lysere nyanser, noe som gir helhet.

Tak, vegger, listverk og gulv ble malt i en varm hvitfarge, mens gavlveggene er tapetsert med et rosa tapet. Resultatet lot ikke vente på seg, og det er påfallende hvor mye større rommet fremstår. Gulnet treverk er en lystyv i seg selv, og med skråtak som bidrar til å minimere romfølelsen, ga det stor gevinst å lysne alle flatene. 

En lang pult gir god plass til selskap av en venninne, og plasseringen gir maksimal utnyttelse av lyset. Stolene har nye, løse trekk, som enkelt kan tas av og vaskes. På gulvet synes det påmalte
En lang pult gir god plass til selskap av en venninne, og plasseringen gir maksimal utnyttelse av lyset. Stolene har nye, løse trekk, som enkelt kan tas av og vaskes. På gulvet synes det påmalte "teppet" godt.

Tekstilene setter an tonen

En porøs plate, tekstil, fløyelsbånd og øyekroker til oppheng er det som skal til før man har en stilig oppslagstavle.
En porøs plate, tekstil, fløyelsbånd og øyekroker til oppheng er det som skal til før man har en stilig oppslagstavle.

Det er i hovedsak tekstilene som sørger for det romantiske i interiøret, med småblomstrete mønster på henholdsvis rosa og blå bunnfarge, i kombinasjon med rosa thaisilke. Liftgardin, sengeteppe, puter og stoler går i samme, «omvendte» farger, som passer helt nydelig sammen. Stolene har fått formsydde, løse trekk, som enkelt tas av for vask.

Siden det stort sett er stoffene som står for stilen, er det en enkel sak å endre uttrykk på et senere tidspunkt. 

Gulvet som dekor

Det kan virke brutalt å male et tregulv, og attpåtil lage et mønster, men den som våger får et gulv som er både raffinert og personlig. Nøyaktighet er selvsagt en stor fordel, og det krever litt tid, hvilket det er verdt.

Gulnet furugulv var utgangspunktet, noe beboeren syntes var i overkant gammeldags og mørkt. Det ble vurdert å legge nytt gulv, men den kreative interiørkonsulenten foreslo heller å fargesette det som allerede lå der, å benytte den store flaten som dekorelement. Gulvet ble malt i samme farge som vegg og treverk, med et svakt rutemønster i grårosa og isblått, og gir et løft til den romantiske atmosfæren – selve prikken over i-en!   

Det gulnede furugulvet er historie, og er nå fresht og lyst, med et påmalt
Det gulnede furugulvet er historie, og er nå fresht og lyst, med et påmalt "teppe". Fargene er funnet i tekstilene.

Dette ble brukt:

  • Tak og vegger: Matt maling, farge 0502-Y
  • Gulv: grunnfarge 0502-Y, dekorfarger S 0505-R20B (grårosa) og S 0505-R70B (isblå)
  • Alt hvitt treverk: farge 0502-Y
  • Tekstiler til sengeteppe, gardin, puter, stoltrekk og oppslagstavle: GREEN APPLE
  • Rammemadrass: JENSEN
  • Rosa tapet: GREEN APPLE
  • Møbler og annet løsøre: PRIVAT

Mer informasjon

Green Apple

Les også Sett farge på gulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: