Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Sett farge på gulvet

cloud_download
fullscreen
 • Sett farge på gulvet

  Foto: Lars Svenkerud

 • Gulv 2

  Foto:

 • Gulv 3

  Foto:

 • Gulv 4

  Foto:

 • Gulv 5

  Foto:

 • Gulv 6

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med litt fantasi kan du skape et spennende og annerledes gulv som garantert vil vekke oppmerksomhet.

Annonse

Gamle, nedslitte tregulv kan gi rommet et litt dystert preg, og sluker ofte mye av lyset. Et par strøk med maling i en lys farge vil derimot kunne åpne hele rommet og få det til å virke både større og lysere.

Dette "prinsessegulvet" med ruter i gammelrosa og ishavsblå ble en stor suksess hos den lille jenta som bodde der. Men det er fult mulig å velge andre farger eller mønstre hvis du skulle ønske det. Hva med å male et sjakkmønster i entreen eller et blårutete teppe på soverommet?

1. Det malte tregulvet vaskes godt og grunnes med en oljebasert heftgrunn.

2. Når gulvet er tørt tegner du en firkant på gulvet der du ønsker at "teppet" skal ligge. Sørg for at hjørnene står i vinkel og at firkanten er plassert midt i rommet, eller der den ser finest ut i forhold til møblene. 

3. Deretter tegner du et sjakkbrett i firkanten med kvadrater på ca. 50 cm. (Du kan lage både større eller mindre ruter hvis du ønsker det). Så tegner du en diagonal strek gjennom alle kvadratene fra både høyre og venstre slik at hvert kvadrat blir delt i fire mindre trekanter. (mønster - gulv i ruter)

Tips: Linjene blir helt rette hvis du fester en snor med maskeringstape i hjørnet og tegner langs snoren som vist på bildet. (gulv 1) og (gulv 2). 

4. Så er det klart for å male! Legg maskeringstape kant i kant med omrisset av hele firkanten. (gulv 4).

NB! Det er viktig at du bruker en maskeringstape som slipper lett fra underlaget! Annen hver rad av kvadrater skal males henholdsvis grårosa og grå/ishavsblå. Vi begynner med rosa fargen. Fest teip langs blyantstreken på alle kvadratene som skal males rosa - se bilde (gulv 7).

Deretter males kvadratene med en liten, finhåret rull (gulv 5). 

5. Vent til rosa-malingen har tørket å dra av maskeringstapen. (Siden det er oljemaling bør du vente et helt døgn).

6. Så skal de lyseblå rutene males. Legg ny maskeringstape langs kanten av kvadratene som skal males blå og mal på samme måte som tidligere. Vent til blåmalingen har tørket og fjern maskeringstapen.

7. Deretter tegner du opp en kant rundt hele "teppet" i ønsket bredde. Legg maskeringstape langs omrisset av kanten og mal i ønsket farge. (gulv 10).

Dette ble trenger du

Rulle

remove_circle_outline

Maskeringstape

remove_circle_outline

Blyant

remove_circle_outline

Maling

remove_circle_outline
keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]