IFI logo
Se flere bilder
Lekne lister mot nye takhøyder

Foto: Produsenten

Lekne lister mot nye takhøyder

Denne listen har noe du neppe har sett før. Den kan snirkle seg over alle flater, kan overmales og passer perfekt til barnerom.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utviklingen av listverk har nådd nye høyder. Med utgangspunkt i to deler kan du skape rom med gøyale former og farger.

New-Arstyl passer til alle rom hvor man ønsker et spennende uttrykk. Men de lekne formene og at de kan overmales i alle farger, gjør dem godt egnet til barnerom.

– Det blir veldig tøft. Du kan for eksempel lage forskjellige rammer, eller du kan bruke en list for å skille av en del av veggen, sier Rimstad.

Kreativt til barnerom

Listene kan dessuten brukes som ledelister eller veivisere for eksempel opp en trapp. Men for barnerom er det særlig den kreative utfoldelsen som gjør produktet interessant.

– Man kan lage rammer av dem og male med krittmaling inni, eller lage bølger om en ønsker en mykere stil. Det er et lekent produkt som kan sette fantasien i sving. Det er fint for barna. Den kan kombineres både som list og øvrig veggpynt. Det blir veldig dekorativt om en maler i knallfarger, sier han.

Nær sagt all maling kan brukes til å male listene med.

– Det går mye i vanntynnet med tanke på lukt og avgass i barnerom. Men overflaten tåler oljemaling også. Både list og rosett leveres i to versjoner, en bredere variant og en smalere, sier han.

Se flere bilder
Kreativt til barnerom

Foto:

Med listene kan man lage organiske former, som bølger.

To deler = hundrevis av muligheter

New-Arstyl heter produktet som er utviklet av den belgiske designeren Geoffroy Lhoest. I Belgia har salget vært godt, mens i Norge er produktet foreløpig lite kjent. I Norge fører Deco Systems listene. Produktet fås i to deler, som rosett og som rett list. Rosetten kan deles opp som et kakestykke i ulike størrelser som skaper buer og sving på listverket.

– Det er nettopp det som gjør New-Arstyl unik, at profilen til den enkle sirkelrosetten er lik listen. På baksiden er det spor for saging for hver femte grad, slikt at det blir lett å finne riktig vinkel, sier Olaf Rimstad, daglig leder i Deco Systems.

Deretter kan man bygge forskjellige former ut av disse listene. Listene kan følge veggen, sno seg oppover i sirkler og krysse hverandre. Man kan også vinkle listen uten å bruke kakestykke fra rosetten for et hardere uttrykk. Rosettdelene kan kombineres med den rette listen så uttrykket ser ut som en «jernbaneskinne» i miniatyr.

– Det er over hundre forskjellige muligheter i kombinasjon med dette systemet. Man kan bruke listen i flere dimensjoner, som kombinasjoner mellom tak og vegg. Den kan også brukes som ren list, eller den kan fremheve og bryte av større flater i et rom, forteller Rimstad.

Se flere bilder
To deler = hundrevis av muligheter

Foto:

Denne type lister er stilfulle til alle rom.

Skiller seg fra andre lister

Det Deco Systems fra før har solgt mye av, er listverk av Arstyl-typen. Det har i hovedsak bestått av mye stukkatur, men kommer også som minimalistiske designlister. Arstyl har samme utgangspunkt som New-Arstyl.

Med New-Arstyl er listekonseptet trukket videre, nettopp ved at det kan brukes over flere flater.

Listverket er som de andre produktene fra Deco Systems, produsert i et kunstmateriale, som gjør det veldig lett og stabilt i formen. Det limes rett på veggen, og fuges i samme operasjon.

– Om man vil, kan man bruke lys bak dem. Det er bare å bore hull og sette inn små LED-pærer i listene. Et hulrom bak gjør at man kan skjule ledninger eller legge inn LED-belysning.

Med rosett i tak fra samme serie som listene, og som kan brukes over ulike etasjer, får man en gjennomført stil i hjemmet.

– Listverket gir et helhetlig inntrykk, avslutter Rimstad.

For mer informasjon:

www.decosystems.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.