IFI logo
Se flere bilder
- La barna velge tapetet

Foto: Produsentene

- La barna velge tapetet

Barn går gjennom forskjellige faser, der de utvikler ulike interesser. På samme måte vil barnerommet være et rom med stadige utskiftninger. Tapet kan da være et godt og økonomisk valg. Ved å la barna velge de morsomme tapene, vil rommet få tilført personlighet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

La noen vegger forbli nøytrale, og la barnet leke seg med et uttrykksfullt tapet på de andre veggene, lyder tipset fra tapetleverandørene.

En fase for et barn kan være på bare ett år, og en ny fase innebærer gjerne en ny interesse.

Uttrykkene varierer tilsvarende, og kan skifte mellom alt fra rosa, prinsesser, hester, fotball, og til skateboard eller bil. Ved å la barna være med å velge rommets uttrykk, vil dette stilskiftet følge barnets utvikling.

Gir liv til rommet

Det er mange koselige motiver å velge til barnerommet. En løsning for å få helhet til rommet kan være nettopp, tapet.

– Et malt rom er fint, og å dekorere veggene på et barnerom er hyggelig. Velger man tapet til barnerommet får en enhet i stil. Enkelte tapetkolleksjoner til barnerom har også tekstiler som hører til, og man får da det samme mønsteret som går igjen på vegg og interiør, sier Nina Cathrine Pettersen, daglig leder i tapet- og tekstilleverandøren, Borge.

Hun mener at det gir mer liv til barnerommet med figurer på veggene, og at ungene synes det er morsomt.

– Tapet med morsomme og hyggelige figurer gjør det lettere for barna å være med og velge selv. Da kan de velge for eksempel fargeglade Disney-motiver som de er vant til fra før, og liker å leke med og så videre, forteller hun.

Det er mange mønstre å velge i, med et godt utvalg figurer fra gjenkjennbare tegneserier.

– Men det er viktig å velge snille og gode figurer, som ikke skremmer barna. Det er likevel alltid muligheter. Flere kolleksjoner har for eksempel målebånd slik at barnet kan måle høyden sin, sier hun.

Vær kreativ med tapetet

Det går også an å ta egne bilder og lage tapet av det.

De fleste av dagens mobilkamera er gode nok til å fotografere med. Siden Borge begynte med å lage fototapet av folks fotografier for noen år siden, har det blitt veldig populært.

– På barnerommet er det genialt. Man kan lage collage fra barnehagen, ta bilde av kosedyret, eller få en tegning som tapet. Det blir superflott og personlig, sier hun entusiastisk og fortsetter; nordmenn er glade i å benytte sin egen kreativitet. Og for ungene er det kjempemessig.

Green Apple har en ganske ny tapetkolleksjon «Kukuxumusu» som i hovedsak er beregnet på ungdom. Prosjektleder Åse Jerrhag mener at kolleksjonen vil passe til barnerom.

– Miksen med en kul tapet, og sarte farger vil være en god kombinasjon. I tillegg passer mange voksentapet til barnerom. Særlig «toile» kan være superfine til et barnerom. Det er gjerne tegninger av mennesker og dyr i bevegelse, forteller hun.

I det hele tatt kan man være veldig kreativ med tapet. Som å tapetsere lampeskjermer til barnerom og tenåringsrommet. Eller å ramme inn tapetet som bilde!

– Bilder er enkle å bytte ut, og det er derfor i tillegg til å være kult, også økonomisk. Andre grep kan være å tapetsere skyvedørsgarderober, de er ypperlige å tapetsere på. Har en flere dører, kan en variere mønster på dørene, tipser hun.

Midlertidig trend

Tapet er det naturlig å bytte ut ettersom barnet vokser. Valgene man tar i forbindelse med interiør har derfor ofte en tidsbegrensning.

– Tapetet har man gjerne en kort periode, man maler det, eller bytter til et annet. Det gjør at man kan leke seg mer på barnerommet også når det kommer til interiøret. En trenger ikke å tenke at stilen er varig, sier Pettersen i Borge.

Pettersen synes at barna skal få velge hvordan barnerommet blir seende ut.

– Det går også an å komme til et kompromiss med barna, der de får velge én vegg med figurer, så følger en opp med ensfarget på de andre veggene.

Jerrhag i Green Apple er enig og mener en bør velge et tapet som kan gi variasjon, uten at en må skifte ut hele rommet ettersom barna vokser til.

– Mange velger duse og lette pasteller til små barn. Samtidig er det fint at de har noe å se på. At det er én vegg eller to, der det skjer noe. Den ene eller de to veggene kan byttes ut når barna blir større og kommer i ungdomsskolealder. Da kan det være lurt å ha de andre veggene i et mer nøytralt mønster. Slik blir det rimeligere, og en slipper å tapetsere så ofte. Det kan da være en stripe eller rutemønstret tapet som følger barna, sier hun.

Se flere bilder
Midlertidig trend

Foto:

Kids@home3 fra Borge har søte Hello Kitty figurer.

Slik får du fototapet:

Ønsker du fototapet kan du besøke Borges nettsiden mrperswall.no Her kan du laste opp egne bilder eller skisser, for så å hente det ferdige tapetet hos forhandler.

Disse leverandørene har barnekolleksjoner:

www.greenapple.no

www.borge.no

www.storeys.no

www.tapethuset.no

www.inspirasjon.as

www.fantasi.no

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.