IFI logo
Se flere bilder
Slik velger du riktig farge til barnerommet

Foto: Flügger

Slik velger du riktig farge til barnerommet

Det kan være vanskelig å velge farger til et barnerom, da det gjerne skal være praktisk og gøyalt på samme tid. Her er fargekonsulentens eksperttips til deg som leter etter riktig farge!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når du skal fargesette et barnerom, kan det være lett å gå for det barnet selv ønsker.

– Stereotypisk sett er det som regel ganske så sterke, klare farger, og gjerne rød- og rosatoner for jenter og blått og grønt for gutter, sier fargekonsulent Therese Gustavsen hos Flügger Farve Fredrikstad.

– Selv om det kan være gøy med sterke og varme farger, er det viktig å huske på at vi blir psykologisk påvirket av farger, og barn får mye mer energi av disse tonene enn en mer nøytral farge, sier hun.

LES OGSÅ: Mer enn bare blått og rosa

Se flere bilder
Blått og grønt på barnerommet

Foto: Flügger

LEKENT: Der poden skal bo vil vi gjerne at det skal være både gøyalt og praktisk på samme tid. Det gjelder å finne den rette balansen.

Sats på et kompromiss

Rommet er ofte kombinert lekesone og soverom, så fargekonsulenten tror et kompromiss er smart.

– De mest beroligende fargene du kan velge til barnerommet er de på den kaldere enden av skalaen. Fargene kan gjerne være nedtonede og «skitne». Små barn har en tendens til å slappe av på en bedre måte og sovne lettere når de er omringet av disse fargene, forklarer hun, og utdyper: – Det kan være fint å ha en nedtonet grønntone, lillatone, grånyanse og lignende på veggene, så kan du heller fremheve det barnslige med andre elementer i interiøret, som gardiner, sengetøy og tepper.

LES OGSÅ: De søvnige fargene

Se flere bilder
Tapet på barnerommet

Foto: Fiona/Flügger

KOMPROMISS: Med en beroligende, nedtonet farge på veggen, kan du skeie ut med litt mer gøyale farger på sengetøy og pyntegjenstander.

Praktiske glansgrader

I 2019 ønsker de aller fleste helmatt finish på veggene, da det gir et eksklusivt og moderne uttrykk. 

– Når det kommer til barnerom kan det være lurt å tenke annerledes. Når barnet er både høyt og lavt på rommet sitt, kan en matt vegg lettere resultere i synlige fingermerker og lignenede på veggene. Derfor anbefaler vi stort sett alltid høyere enn glansgrad 10 for disse prosjektene. Høyere glansgrad er lik mindre synlige fingermerker, sier fargekonsulenten.

Omgivelsene påvirker fargen

Gustavsen har et siste tips til alle som skal velge farger i hjemmet:

– Når du skal velge farger på barnerommet, eller generelt i huset, anbefaler vi alltid at du tester fargen hjemme før du bestemmer deg 100 prosent. Grunnen til dette er at lys, interiør, gulv og lignende har en stor påvirkning på hvordan fargen faktisk oppleves. Det samme gjelder for omgivelsene utenfor vinduet ditt. Er det for eksempel mye grønt i naturen utenfor, vil fargen inne påvirkes av dette, og det kan da være lurt å velge en farge med røde/rosa undertoner for å motvirke dette, forklarer hun.

Om du allikevel synes det er vanskelig å finne rett farge til akkurat ditt hjem, har Flügger fargekonsulenter over hele landet som mer enn gjerne hjelper deg på veien.

Se flere bilder
Farge til barnerommet

Foto: Flügger

PÅVIRKER: Husk på at omgivelsene påvirker – også det som er utenfor vinduet har innvirkning på hvordan fargen inne oppleves.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.