Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Barnas frisoner

  Chera Westman/ifi.no
Moderne arkitektur innebærer ofte små soverom. Med rause sosiale soner kan barna likevel ha god plass til lek og lekser.

Mer informasjon

Det nybygde huset er moderne og arealeffektivt, og dette innebærer gjerne små soverom, men rause fellesarealer og sosiale soner. De to barna til huseierne Emelie og Truls har egne rom, og til tross for at rommene er begrenset i størrelse, er det god plass både til både lek, samvær og overnattingsgjester i huset.

Gjennomtenkte løsninger

Plassbygd køyeseng på barnerom
PLASSBYGD: Barnas soverom har køyeseng som er spesialbygd i eik. Chera Westman/ifi.no

Huset er et bærekraftig plusshus, bygd med økologiske og kortreiste materialer. Arkitekten, Sidsel Bryde i Fristed Arkitekter, er opptatt av å skreddersy prosjekter slik at boligene blir optimalisert til huseierens behov. Takket være gjennomtenkte valg og plassbygd og spesiallagd innredning, har tobarnsfamilien plass til mange ulike aktiviteter og flere overnattingsgjester. Til tross for at de to barnerommene er forholdsvis små, har sønnen og datteren likevel god plass til både leksearbeid og en overnattingsgjest inne hos seg. Et stort gjesterom gir også rom til flere på besøk.

– Begge barnerommene er innredet med plassbygde etasjesenger i ubehandlet eik, slik at de små rommene også gir plass til en venn på overnatting. Hvis de vil ha flere gjester, kan de bruke gjesterommet, sier Emelie.

Sosiale soner

Allrom i huset
ALLROM: I en liten stue i soveromsetasjen fungerer som oppholdsrom. Chera Westman/ifi.no

Huset er plassert på toppen av en høyde med god utsikt. Det har er tre etasjer, der første etasje domineres av stue, spisestue og kjøkken i en åpen løsning. Ved det rause spisebordet har tobarnsfamilien uten videre plass til åtte personer eller flere. Dette er også en populær leksestasjon og hjertet i huset.

I andre etasje er det tre soverom, allrom, bad med badstue og walk-in-closet til hovedsoverommet. Tredje etasje rommer et atelier til mor og et gjesterom. Mellom disse rommene er en gang der den ene veggen benyttes til oppbevaring og det langs den andre veggen er spesialbygd et langt arbeisbord med plass til flere på rekke og rad. Arbeidsplassen benyttes både til hjemmekontor for de voksne, og til lekser og spill for barna.

Plan for farger

Køyesenger og plassbygde garderobeskap
PLASSBESPARING: Køyesenger og plassbygde garderobeskap er arealeffektivt. På de små rommene er det fortsatt plass til at barna kan henge sammen med venner. Chera Westman/ifi.no

Alle rom har en unik farge, som er valgt etter en gjennomgående tanke om å fargesette etter det man ser gjennom vinduene. Første etasje domineres av jordfarger, andre etasje av gress- og mosetoner, mens himmelens farge pryder både vegger og tak i øverste etasje. Innvendig er alle malte flater malt med en helmatt naturmaling, basert på linolje uten tilsats av konserveringsmidler og aromatiske løsemidler. Malingen, Wibo Tak og Vegg, er fargesatt med naturpigmenter. Alle farger blandes for hånd og pigmentene veies nøyt opp på gramvekt hos Miljømal, som er en kombinert fargehandel og bygningsvernbutikk i Oslo.

– Med min bakgrunn fra kunstskole vet jeg at kombinasjonen av linolje og naturpigmenter gir rene farger med flott lød. Vi ønsket oss en diffusjonsåpen og giftfri maling, og er veldig fornøyd med det vi brukte, sier Emelie.

Dette ble brukt:

 • Maling vegger og tak: Wibo Tak og Vegg helmatt – MILJØMAL AS
 • Farger inspirert fra fargekart til Pure & Original, og nyansert frem (optisk blandet) av Miljømal AS,
 • Farge vegg og tak gutterom: «SeaMoss» – PURE & ORIGINAL, optisk blandet
 • Farge vegg og tak jentreom: «Poetic blue» – PURE & ORIGINAL, optisk blandet
 • Farge vegg og tak loftsetasje: S 1706-G15Y
 • Tapet i spisestue: Les Unis 78014, fra Flamant – GREEN APPLE
 • Spisebord: Hvitoljet eik, privat
 • Spisebordsstoler: CH23, design Hans J. Wegner – CARL HANSEN & SØNN
 • Lamper over spisebord: Orient, design Jo Hammerborg – LIGHTYEARS
 • Tapet i allrom 2. etasje: Les Unis 78014, fra Flamant – GREEN APPLE
 • Sofa allrom: Alfabet Sofa, design Piero Lissoni – FRITZ HANSEN

Husfakta

Ferdigstilt: 2017

Tomteareal: 989 kvadratmeter

Bruttoareal hus: 203 kvadratmeter, fordelt på to etasjer og et loft med skråtak.

Arkitekt: Fristed Arkitekter, ved MNAL Sidsel Bryde

Entreprenør: Naturbygg AS

Leverandør gulv og lister: Svenneby Sag og Høvleri

Maling vegger og tak: Wibo Tak og Vegg, Miljømal AS

Les også Guide til begrepsjungel om bærekraftige bygg

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: