IFI logo
Se flere bilder
Snart skolestart – her er 4 nyttige tips

Foto: Beckers, Alanor, Borge

Snart skolestart – her er 4 nyttige tips

Nå er det ikke lenge til mange spente små skal begynne på skolen. Da melder det seg et behov for en god plass å gjøre lekser. Her er 4 smarte tips for å få barnerommet klart til skolestart.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enten de skal begynne på skolen for første gang eller de rykker opp et trinn, er det kanskje behov for å oppdatere lekseplassen til barna litt. Det gjelder å skape arbeidslyst og orden og legge til rette for kreativ utfoldelse. Her er tipsene du trenger for å skape en god lekseplass for de små i huset:

1. Skap en plass de vil være

Det første og kanskje viktigste tipset: lag en lekseplass der barna faktisk ønsker å oppholde seg. La de selv være med på å plukke ut farger, tapeter og mønstre. Lærelysten går kanskje opp et par hakk hvis de får sitte en plass de liker, blant farger og motiver som motiverer dem.

LES OGSÅ: Velg farger til barnerommet sammen med barnet

Se flere bilder
Leksekrok på barnerommet

Foto: Beckers

MOTIVASJON: La barnet selv være på å skape lekseplassen. Det er viktig med en plass der de selv vil trives.

2. Skal en plass de kan få utløp for kreativiteten

Det finnes mange smarte løsninger som er godt egnet til å få fart på kreativiteten. Lag en tavle med tavlemaling eller whiteboardmaling over skrivebordet, eller heng opp selvklebende tavlefolie på skapdøren eller fest det på pulten. Her kan barna tegne og skrive alt de orker, uten at vegger eller møbler tar skade av det.

3. Skap en plass de kan holde orden på lapper og beskjeder

Med skolestart kommer også beskjeder, ukeplaner og huskelapper. Da er det smart å holde orden i sakene. Maler du med magnetmaling, kan du henge opp det du ønsker. Det kan fint også kombineres med tavlemaling, så man får to funksjoner i ett.

Se flere bilder
Magnetmaling på barnerommet

Foto: Alanor

HOLD ORDEN: Med magnetmaling kan de minste holde orden i egne saker, som ukeplaner, beskjeder og huskelapper – og selvfølgelig leke seg litt også.

4. Skap en plass de kan lære

Du kan fint inspirere til læring rett på veggen. Det finnes mange kule tapeter som kan reflektere barnas interesser og samtidig være dekorative og lærerike. Det trenger absolutt ikke å være kjedelig for å være lærerikt! Hva med et kart, alfabetet eller kanskje verdensrommet?

Nøkkelen til en god arbeidssone ligger i motivasjon, kreativitet, lærelyst og orden. Legg til rette for det, så kanskje leksedagene blir litt lettere å takle.

Se flere bilder
Tapet til barnerommet

Foto: Borge

LÆRERIKT: Det kan være mye læring i et tøft tapet. Hva er vel bedre enn å lære om verdensrommet ut ifra kule bilder på tapetet?

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.