Kategorier

Meny

Konto

En prinsesse verdig

- Med noen nye loppefunn, ting en allerede har liggende og litt maling er man langt på vei, sier interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne om hvordan den kjedelige lekestuen i ubehandlet materiale ble et passende hus til en fem år gammel prinsesse.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
En prinsesse verdig

Foto: Frode Larsen/ifi.no

De siste årene har det poppet opp mange små hus rundt i norske hager. De ferdige lekestuene fra byggvarehuset er fine utgangspunkt, men trenger litt omsorg for virkelig å blomstre og unngå å bli ødelagt av vær og vind. En fuktskadet og misfarget lekestue er verken fristende for småjentene eller en fin dekorasjon i hagen.

For familien på fem var det derfor ikke et alternativ å la minstejentas lekestue stå uten behandling, og den fikk full overhaling både utvendig og innvendig. Resultatet ble total forvandling, hvor det lille huset og familiens hovedhus danner en fin helhet.

Dele på Pinterest En nevenyttig bestefar laget postkasse og lemmer ved vinduene, og det ble montert belistning rundt døren, søyler og dekorative

En nevenyttig bestefar laget postkasse og lemmer ved vinduene, og det ble montert belistning rundt døren, søyler og dekorative "kruseduller" ved inngangspartiet.

Dele på Pinterest - Foreldrene håpet at Catharina skulle bruke lekestuen mye, og det gjør hun virkelig! Når venninnene kommer på besøk, iler de inn i huset og styrer og ordner fælt, sier Brenne.

- Foreldrene håpet at Catharina skulle bruke lekestuen mye, og det gjør hun virkelig! Når venninnene kommer på besøk, iler de inn i huset og styrer og ordner fælt, sier Brenne.

Interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne fikk i oppdrag å innrede, og med økonomisk og kreativ tenkning kunne Catharina få sitt drømmehus uten store kostnader.

- Tanken var at det skulle bli veldig feminint og et hyggelig sted for henne å være uten at kostnaden ble for stor. Jeg var også påpasselig med ikke å putte for mye inn i huset. Mange setter masse gammelt skrot inn i disse lekestuene, men det er viktig at barna har plass til å bevege seg og leke også, sier Brenne.

Dele på Pinterest Sofabenken var julegave fra bestefar, og den ble malt hvit. Tallerkenhylla på veggen er fra brukthandelen, men ble som ny etter et par strøk maling.

Sofabenken var julegave fra bestefar, og den ble malt hvit. Tallerkenhylla på veggen er fra brukthandelen, men ble som ny etter et par strøk maling.

Malingvalg i lekestue

Det er temperatur ved tidspunkt for påføring, ikke når malingen er tørr, som er avgjørende for malingvalg. Selv om lekestuen blir svært kald innvendig om vinteren, kan man derfor fint benytte vanlig interiørmaling innvendig.

- Mal veggene på samme måte og med samme produkter som om det var inni et vanlig hus, anbefaler Chresten Nielsen hos Beckers. Utvendig må huset også behandles som ethvert annet hus, og det må benyttes produkter beregnet på utendørsbruk.

Dele på Pinterest Gardinene er enkle og dekorative!

Gardinene er enkle og dekorative!

Dele på Pinterest Gulvet ble også malt rosa - men i en mørkere nyanse enn veggene.

Gulvet ble også malt rosa - men i en mørkere nyanse enn veggene.

Dele på Pinterest Utvendig oppussing av huset ble gjort med rester fra hovedhuset, ettersom familien hadde både maling og takpapp liggende.

Utvendig oppussing av huset ble gjort med rester fra hovedhuset, ettersom familien hadde både maling og takpapp liggende.

Dele på Pinterest  Interiørdesigneren valgte en rosa-rød farge både fordi det ble stilig og fordi skitten ikke synes så lett.

Interiørdesigneren valgte en rosa-rød farge både fordi det ble stilig og fordi skitten ikke synes så lett.

Se flere bilder i bilderullen øverst.

Dele på Pinterest jøkkenbenken er en hobbyplate som ble malt rosa, og

jøkkenbenken er en hobbyplate som ble malt rosa, og "komfyren" fra BRIO passet fint under. Ved å bruke noen asjetter som mal og litt sort maling fikk benken en tøff, integrert platetopp.

Dette ble brukt

Vegger, vinduer og vindskier: Perfekt Akrylat, farge hvit - BECKERS

Vindusskodder og postkasse: Perfekt Akrylat, farge S 6502-Y - BECKERS

Dør: Perfekt Vindusmaling, farge sort - BECKERS

Piknikbenk: Perfekt Vindusmaling, farge hvit - BECKERS

Gulvmatte: PLANTASJEN

Tak: Elegant Aqua Halvblank, farge 0502-Y med skyer malt i Elegant Aqua Halvblank, farge S 1010-R80B - BECKERS

Vegger inne: Elegant Aqua Halvblank, farge S 1010-R40B - BECKERS

Vindu og dør: Elegant Aqua Halvblank, farge 0502-Y - BECKERS

Kjøkkenbenk: Elegant Aqua Halvblank, farge S 2030-R20B - BECKERS

Kokeplater: Elegant Aqua Matt, farge sort - BECKERS

Stoler og bord: Ubehandlet fra IKEA, påført Elegant Aqua Halvblank farge S 4040-R20B - BECKERS

Gulv: Gulvmaling Plus, farge S 4040-R20B - BECKERS

Tallerkenrekke: Elegant Aqua Halvblank, farge S 2030-R20B - BECKERS

Liten hylle: Elegant Aqua Halvblank, S 3020-B med ett strøk 0502-Y over- BECKERS

Tekstil på døren: Paza - BORGE

Sittebenk: Hjemmesnekret Dukkeseng: Kjøpt på loppemarked Gardin under kjøkkenbenk, puter i sittebenk, tallerkner, lekekoffert, voksduk, komfyr, rullegardin, navneskilt og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]