Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

5 tips til lekseplassen før skolestart

  •  
  •   Publisert:
Walls: Licetto Skin Powder
Door and cabinets: Carazzo Courtly Rose   Ingeborg Simone/Pure & Original
Snart skal mange spente små begynne på skolen. Enten det er for første gang eller de rykker opp et trinn, er det behov for en god lekseplass. Her er tipsene som gjør barnerommet klart til skolestart.

Der barna skal gjøre lekser, gjelder det å skape arbeidslyst og orden, og legge til rette for at de kan få utfolde seg kreativt. Her er tipsene du trenger for å skape en god lekseplass for de små i huset:

1. Skap arbeidslyst med farger og motiver

For å skape arbeidslyst, er det viktig at barna har en lekseplass der de faktisk ønsker å oppholde seg. Derfor kan det være lurt å la barna selv være med på å plukke ut farger, tapeter og mønstre. Kanskje går lærelysten opp noen hakk hvis de sitter en plass de liker, blant farger og motiver som motiverer.

2. Skap en egen leksesone

Et barnerom skal fungere som mye: soverom, lekerom og arbeidsplass i ett. Da kan det være oversiktlig og ryddig å skille arbeidssonen litt fra resten av rommet, for eksempel ved bruk av farger, tapet og et teppe på gulvet. Husk også at farger påvirker oss, og noen gir oss energi mens andre roer oss ned. Så kanskje kan det være lurt å ha sterkere farger som gir en energiboost i leksesonen, mens resten av rommet kan holdes roligere.

LES OGSÅ: Skap soner i rommet

Leksesone på barnerommet
SONE: Det er mange måter å lage soner på, blant annet ved bruk av farger. Marker gjerne leksesonen, så blir det oversiktlig og ryddig. Butinox

3. Gi rom for kreativitet

Tavlemaling på barnerommet
TAVLEGØY: Mal skrivebordet eller veggen med tavlemaling, så kan minstemann både tegne, regne og skrive så mye han vil. Beckers

Det er viktig at barna får lov til å utfolde seg kreativt også der de skal gjøre lekser. Lag en tavle med tavlemaling eller whiteboardmaling over skrivebordet, eller heng opp selvklebende tavlefolie på skapdøren eller fest det på pulten. Her kan barna tegne og skrive alt de orker, uten at vegger eller møbler tar skade av det.

– Tavlemaling gir en slitesterk overflate som er lett å skrive på, sier Jenny Bull-Gustavsen hos Butinox, og legger til at det nå finnes tavlemaling i alle regnbuens farger – ikke bare den tradisjonelle svarte.

Og du kan bruke den kreative malingen på flere måter.

– Bruk tavlemaling direkte på veggen, på en plate du henger opp eller på skrivebordet, anbefaler Christine Hagen-Pettersen hos Beckers.

4. Hold orden

Med skolestart kommer også beskjeder, ukeplaner, huskelapper og bilder av nye kompiser. Da er det smart å holde orden i sakene. Maler du med magnetmaling, kan du henge opp det du ønsker.

– Et smart tips er å male underlaget med magnetmaling før påføring av tavlemaling. Da får du en kritt-tavle der du også kan henge magneter, tipser Audun Klauseie hos Alanor.

Magnetmaling på barnerommet
HOLD ORDEN: Med magnetmaling kan de minste holde orden i egne saker, som ukeplaner, beskjeder og huskelapper – og selvfølgelig leke seg litt også. Alanor

5. Inspirer til læring

Alfabet-tapet på barnerommet
LÆRERIKT: Det kan være mye læring i et tapet. Hva med å lære alfabetet samtidig som barnerommet får en dekorativ vegg? Storeys

Du kan fint inspirere til læring rett på veggen. Det finnes mange kule tapeter som kan reflektere barnas interesser og samtidig er dekorative og lærerike. Det trenger absolutt ikke å være kjedelig for å være lærerikt! Hva med et kart, alfabetet eller kanskje verdensrommet?

Nøkkelen til en god arbeidssone ligger i motivasjon, kreativitet, lærelyst og orden. Legg til rette for det, så kanskje leksedagene blir litt lettere å takle.

Dette ble brukt:

Hovedbilde/MOTIVASJON:
  • Vegg: Licetto, farge Skin Powder – PURE & ORIGINAL
  • Dør: Carazzo, farge Courtly Rose – PURE & ORIGINAL
SONE:
  • Gul vegg: Butinox Interiør Barnerom, farge 5903 Plaske – BUTINOX
  • Grønn vegg: Butinox Interiør Barnerom, farge 5902 Paradis – BUTINOX
TAVLEGØY:
  • Skrivebord: Tavlemaling Svart 9025 – BECKERS
HOLD ORDEN:
  • Magnetmaling: MagPaint Magnetmaling – ALANOR
LÆRERIKT:
  • Tapet: Jack ´n Rose LL3110 – STOREYS
Les også Fargerikt barnerom uten knallfarger

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: