IFI logo
Se flere bilder
Selvrensende maling i nytt system

Foto: Nordsjö, Myresjöhus

Selvrensende maling i nytt system

Ikke nok med at malingen tåler regn allerede én time etter at den er påført, nå vil regnet også vaske vekk skitt og smuss fra den malte flaten. Nye Nordsjö One er formulert på nye bindemidler som gjør flaten hardere, jevnere og smussavvisende. Regnet vil bidra til å holde fasaden ren, men vanlig vedlikehold må fortsatt til.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forandringens vinder blåser over hele Akzo Nobel-konsernet. Et nytt symbol skal øke gjenkjenningen av datterselskapene og produktene, og det nordiske varemerket innenfor maling – Nordsjö – starter utesesongen med et nytt malingsystem for trefasader og vinduer. Med ny teknologi er Nordsjös premiumprodukt for fasade – One – gjort selvrensende.

 At malingen er selvrensende betyr ikke at du ikke må vaske huset. Fett og skitt vil sette seg mindre fast på fasaden, og regnvann får lettere vekk det som måtte sette seg. Men du må fortsatt vedlikeholde og vaske innimellom. Det vill alltid være steder der regnet ikke kommer til. Fasaden vil imidlertid holde seg pen lenger, forteller produktsjef i Nordsjö Jan Frode Maurice.

Bedre egenskaper

Produktgruppen One består av en fasademaling og et produkt for vinduer. Fasademalingen har forbedrede egenskaper og tilleggsnavnet Super Tech.

 Eksteriørmalingen One Super Tech er vår beste trebeskyttelse noensinne. Produktet er en videreutvikling av Tinova Exterior, som vi har lang erfaring med, og vet fungerer godt, sier han.

 Akkurat som før, tåler One regn kun én time etter påføring, og er overmalbar etter to. Den har også samme holdbarhet, dekkevne og fargestabilitet, og vil stå godt i opp til 16 år. Forskjellen er at den nå er selvrensende.

Se flere bilder
Den harde og jevne flaten vaskes rent av regnet, og holder seg ren og vakker i opptil 16 år.

Foto:

Den harde og jevne flaten vaskes rent av regnet, og holder seg ren og vakker i opptil 16 år.

Tettere og jevnere

Den nye teknologien består i at malingen er formulert på et nytt bindemiddel som gir en jevnere og tettere overflate på molekylnivå.

 Den jevnere flaten gjør at fasaden blir mindre mottagelig for skitt og smuss. Derved minsker risikoen for at smuss fester seg på fasaden, og gjør at det som måtte feste seg for det meste vaskes vekk av regnet. Dette minsker i sin tur risikoen for sopp og alger på fasaden, sier Jan Frode Maurice.

Du får en overflate som er glatt og hard, men fortsatt fleksibel.

– Og det er ikke vanskeligere å få vedheft, til tross for at malingen er hardere.

Se flere bilder
Tettere og jevnere

Foto:

Hus malt med Nordsjös nye One Super Tech, vil rammes lite av nedsmussing. Foto: 3D-bilde Myresjöhus

Enkel å male med

Fasademalingen leveres i tre baser – hvit, medium og klar, og finnes i 1-10 liters emballasje.

 Sort og rød farge, som kan være vanskelig for butikken å brekke selv, finnes også å få ferdigblandet, sier han.

One Super Tech er rask å påføre og malingen er litt tykkere enn mange andre akrylatmalinger, slik at du får på nok i hvert strøk. Den er enkel og god å male med, og har en enestående dekkevne, spesielt på kantene, sier Jan Frode Maurice.

One anbefales brukt i to strøk i system med impregneringsolje og grunning: Tinova Wood Base Oil og Primer Extension. Som toppstrøk i systemet brukes One, eller Tinova – et godt produkt som nå relanseres i Norge med sikte på proffmarkedet.  Med Tinova som toppstrøk, vil fasaden holde glans og farge i opp til 12 år, hevder produsenten.

Ny tregrunning

Wood Base Oil er en impregneringsolje for bart treverk i utsatte detaljer, kappsteder, endeved og spikerhull, men kan også brukes på hele fasaden. Den er godkjent i henhold til biociddirektivet, og inneholder midler som forhindrer råte- og blåvedsopp.

Impregneringsoljen skal overmales, og malingen må vedlikeholdes. Produktet danner ikke film, og trekker inn i treverket der det forhindrer fuktopptak. Derved reduseres også risikoen for sprekkdannelse, sier Jan Frode Maurice.

Impregneringsoljen forsegles av det nye produktet Tinova Primer Exterior, en vanntynnet alkydgrunning for nytt treverk, flekkgrunning av tidligere malte flater, eller helgrunning av underlag med svak overflate. Grunningen trenger inn i underlaget, sikrer god vedheft for mellom- og toppstrøk, og forhindrer fuktopptak.

Ny dør- og vindusmaling

Den andre delen av produktgruppen One – dør- og vindusmalingen er en videreutvikling av Tinova Dør & Vindu.

– One Door & Window Tech er også hurtigtørkende, slik at du rekker å male to strøk på en dag, og fortsatt kan lukke vinduet om kvelden. Malingen er ikke termoplastisk, og klebrer ikke. Den har god kantdekk, og er noe tyngre å stryke ut for å få i tykke nok lag, avslutter Jan Frode Maurice.

Se flere bilder
Ny dør- og vindusmaling

Foto:

One Door & Window Tech er også hurtigtørkende, slik at du rekker å male to strøk på en dag.

Mer informasjon:

Nordsjö

Egenskaper Nordsjö One Super Tech:

Ren akrylmaling.

Selvrensende.

Testet i ekstremvær.

Opp til 16 års holdbarhetpå farge og glans.

Tørker raskt, tåler regn én time etter påføring.

Miljømerket med Svanen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.