Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Slik oljer du inn terrassen

Treolje er en god behandling for en trykkimpregnert terrasse. – Den trekker godt inn i treverket, forhindrer fuktopptak og gir deg en vedlikeholdsvennlig flate, sier Rune Nygaard hos Beckers.

Annonse
Annonse

En olje som er beregnet for trykkimpregnert treverk gir en langvarig og god beskyttelse for terrassen. Samtidig får du en dekorativ, matt overflate med naturlig struktur, som er meget enkel å vedlikeholde. 

Mange farger

Rune Nygaard foretrekker olje

MALERMESTEREN: Rune Nygaard anbefaler å bruke olje på treverket på uteplassen. Oljen gir en vedlikeholdsvennlig og vannavstøtende flate, og forhindrer at fukt trekker inn i treverket.     

(Chera Westman/ifi.no)

– Elit Treolje fra Beckers er en olje til behandling av trykkimpregnert treverk utendørs, som terrasse, balkong og hagemøbler. Den trekker godt inn i treverket, forhindrer fuktopptak og gir deg en vedlikeholdsvennlig flate, sier malermester Rune Nygaard hos Beckers.

Treolje kan blandes i valgfri farge, og kan tilpasses fasadens utseende – enten ved å gå ton-i-ton eller skape en spennende kontrast.

Les også

Husfarge 2020

Slik lykkes du:

kvalitetsverktøy gjør en forskjell

GODT VERKTØY: Med verktøy av samme gode kvalitet som overflatebehandlingen, er oljen lett å påføre med godt resultat og lang holdbarhet. 
(Chera Westman/ifi.no)

Elit Treolje kan brukes på ubehandlet, trykkimpregnert og tidligere oljet treverk utendørs. Før du setter i gang må du sikre at underlaget er godt rengjort, og har hatt tid til å tørke.

 1. SLIP LETT
  En lett omgang med slipepapir fjerner uønsket fiberreisning og gir et flisefritt terrassegulv.

 2. FEI STØV
  Bruk kosten eller en støvsuger og fjern støv og smuss fra treverket.

 3. GODT VERKTØY
  Til påføring brukes rull, pensel eller Jordan EasyPad som en pute som både påfører og fordriver oljen. Til kanter, kriker og kroker der paden ikke kommer til, brukes en pensel. Velg en terrassepensel med langt skaft så får du god rekkevidde. EasyPaden har et eget brett der slipepapir kan festes. Sett verktøyet på forlengerskaft så arbeider du effektivt stående.

 4. PÅFØR OLJE JEVNT
  Terrasseoljen er lett å påføre og trekker godt inn i treverket.
  – Det er viktig å påføre akkurat det som treverket opptar og suger inn. Det skal ikke dannes sjikt og film på overflaten, sier Nygaard.
  Partier som fortsatt er våte etter en halvtime, tørkes av med en klut slik at overskytende olje fjernes. 

Lett å vedlikeholde

olje gir vannavstøtende flate

GOD BESKYTTELSE: Treoljen gir en matt og vannavstøtende flate, som er lett å vedlikeholde.
(Chera Westman/ifi.no)

Terrasseoljen er basert på alkydoljer og linolje, og tørker i løpet av noen timer. Et andre strøk med klar olje kan påføres dagen etter. Behandlingen gjentas årlig, eller oftere ved sterk slitasje. Det er normalt ikke nødvendig å dyprense treverket for gammel olje før ny behandling påføres. En vanlig vask med husvask er tilstrekkelig. 

Oppdatert: 04.01.2021  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]