Kategorier

Meny

Konto

10 tips til en kreativ hjemmeskole

Vi sitter hjemme med maur i baken, mange med skolebarn som trenger å holde aktivitetsnivået i hjernen oppe. Det er hjemmeskoleopplegg, men hva med å skape litt variasjon i læringsmetodene?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
10 tips til en kreativ hjemmeskole

Foto: Beckers

Barn lærer bedre når de har det gøy. Og en av mange ting barn synes er gøy, er å tegne med kritt. Mange barn synes også det er gøy å få lov til å gjøre ting de ellers ikke får lov til. For eksempel å tegne rett på veggen hjemme!

Magnetisk tavlevegg

Hvis du ikke har gjettet det ennå, snakker vi om tavlemaling. En perfekt vei til en morsom hverdag for barna. Mal gjerne med magnetmaling først, og mal deretter over med tavlemaling. Da får du en magnetisk tavlevegg full av muligheter.

− Tavlemalingen kommer i alle farger, men i de mørkere fargespektrene så hvitt kritt synes. Alle fargene kan helt fint males over den grå magnetmalingen, opplyser Jenny Bull Gustavsen fra Butinox Interiør.

Dele på Pinterest TAVLEMALING: − Fargen på denne tavlemalingen heter «10249 Sober», og malingen kommer i alle farger i de mørkere fargespektrene, sier Jenny Bull Gustavsen fra Butinox Interiør.

Foto: Butinox Interiør

TAVLEMALING: − Fargen på denne tavlemalingen heter «10249 Sober», og malingen kommer i alle farger i de mørkere fargespektrene, sier Jenny Bull Gustavsen fra Butinox Interiør.

Like fin uten kritt

Når skribleriene er tørket av, vil du ha en vegg som passer til interiøret, akkurat som om den ikke kunne tegnes på.

− Når veggen er tørket av ser den ut som en vanlig matt vegg, sier Jenny.

Christian Kolderup fra InHouse Group, som også har tavlemaling i sortimentet, sier malingen er enkel å rengjøre, og at veggen får en antireflekterende matt finish.

Dele på Pinterest VANLIG MATT VEGG: Når skribleriene er tørket av, ser veggen ut som en vanlig, matt vegg.

Foto: Butinox Interiør

VANLIG MATT VEGG: Når skribleriene er tørket av, ser veggen ut som en vanlig, matt vegg.

Lett å påføre

Begge malingene er enkle å påføre. Pass på at underlaget er så slett som mulig, så det ikke blir vanskelig å tegne med kritt oppå.

− Tavlemalingen flyter lett og er fin å rulle på. Jo jevnere underlaget er, jo bedre vil det fungere som tavle i etterkant, sier Jenny. Hun legger til at man må huske på at malingen må herde i 7 dager før man begynner å skrive på den.

Dele på Pinterest SLETT OVERFLATE: Mal på slette overflater for at det skal være enkelt å tegne med kritt.

Foto: Butinox Interiør

SLETT OVERFLATE: Mal på slette overflater for at det skal være enkelt å tegne med kritt.

Selvlysende lærdom

I tillegg til tavle- og magnetmaling finnes selvlysende maling å få tak i.

− Med Owatrol Lumineuse selvlysende maling kan man finne på mye spennende sammen med barna. Mal opp en enkel versjon av planetene i solsystemet eller stjernetegnene, og øv på navnene, tipser Christian Kolderup fra InHouse Group.

Dele på Pinterest STJERNETEGN: Selvlysende maling ser tøft ut når det er mørkt, og kan by på spennende lærdom om universet vårt.

Foto: InHouse Group

STJERNETEGN: Selvlysende maling ser tøft ut når det er mørkt, og kan by på spennende lærdom om universet vårt.

Må ikke male på vegg

Dersom du er fornøyd med veggfargen du allerede har, kan du male på noe annet. Så lenge overflaten er slett, er det kun fantasien som setter grenser.

− Tavlemaling må ikke nødvendigvis være på veggen. Mal et lite bord eller en dør, og la barna slå seg løs, sier Christine Hagen Pettersen fra Beckers, som også har magnetmaling og tavlemaling i alle regnbuens farger.

Christian Kolderup har også noen idéer.

− Alle variantene kan males på både tre, glass, metall og keramikk. Mal med tavle- og magnetmaling på skapdører, kommoder eller annet interiør. Mal med selvlysende maling i garasjen, i taket på barnerommet eller på en glasskrukke, foreslår Kolderup.

Dele på Pinterest SELVLYSENDE GLASS: Med Owatrol Lumineuse selvlysende maling kan du male på både glass, metall, tre og keramikk.

Foto: InHouse Group

SELVLYSENDE GLASS: Med Owatrol Lumineuse selvlysende maling kan du male på både glass, metall, tre og keramikk.

Dele på Pinterest  TAVLEDØR: Så lenge overflaten er slett, kan man male på hva som helst.

Foto: Beckers

 TAVLEDØR: Så lenge overflaten er slett, kan man male på hva som helst.

10 tips til en kreativ hjemmeskole:

  1. Hangman
  2. 3 på rad med kritt
  3. 4 på rad med magnetbrikker
  4. Øve på det norske eller engelske alfabetet
  5. Øve på regnestykker
  6. Øve seg på bokstaver eller tall
  7. Lage dagens tegning
  8. Skrive opp dagsplan sammen
  9. Skrive opp oppskriften på dagens middag
  10. Male opp planetene/stjernetegnene på taket eller veggen på barnerommet

 

Dele på Pinterest OPPSKRIFT: Skriv opp dagens middagsoppskrift sammen med barna.

Foto: Beckers

OPPSKRIFT: Skriv opp dagens middagsoppskrift sammen med barna.

Trygg handel i virusperioden

Produsentene gjør alt de kan for å skape en trygg handel nå i virusperioden. Strenge tiltak er innført slik at oppussingen ikke skal bidra til økt smitte, og du kan kjøpe mye på nett.

− Butikkene har fått tydelige restriksjoner i sammenheng med smittesituasjonen vi er i. Du kan handle i butikk ved å holde god avstand til de rundt deg og betjeningen, og det kreves at du opprettholder god håndhygiene både før og etter besøket. Du kan også handle på nett hos noen av forhandlerne, for eksempel Fargerike, opplyser Jenny.

Beckers har også klare retningslinjer.

− Ta forholdsregler og alle henstillinger og anbefalinger fra helsemyndighetene på alvor. Hold minst en meters avstand, og sørg for å ha skinnende rene hender før du tar på noe. Vask hendene med en gang du er hjemme, sier Christine.

Du får også kjøpt både tavlemalingen, magnetmalingen og den selvlysende malingen fra Owatrol på nett, for eksempel på bygghjemme.no.

Les også: God fart i handelen

 

 

Malingene ser du her:

Dele på Pinterest BUTINOX INTERIØR TAVLEMALING: En vannbasert, allergivennlig og spesialutviklet matt maling. Gir en slitesterk overflate som er lett å skrive på.

Foto: Butinox Interiør

BUTINOX INTERIØR TAVLEMALING: En vannbasert, allergivennlig og spesialutviklet matt maling. Gir en slitesterk overflate som er lett å skrive på.

Dele på Pinterest BECKERS TAVLEMALING: En vanntynnbar maling som gir en matt overflate som man kan skrive og tegne med kritt på. Malingen kan brekkes slik at du kan male i din egen favorittfarge.

Foto: Beckers

BECKERS TAVLEMALING: En vanntynnbar maling som gir en matt overflate som man kan skrive og tegne med kritt på. Malingen kan brekkes slik at du kan male i din egen favorittfarge.

Dele på Pinterest BECKERS MAGNETMALING: En vanntynnbar maling som gjør at magneter får feste på den malte flaten. Overmales med tavlemaling for å få en magnetisk tavleoverflate.

Foto: Beckers

BECKERS MAGNETMALING: En vanntynnbar maling som gjør at magneter får feste på den malte flaten. Overmales med tavlemaling for å få en magnetisk tavleoverflate.

Dele på Pinterest OWATROL TAVLEMALING MED KRITT: Owatrol Tableau kommer med kritt i ulike farger i lokket.

Foto: InHouse Group

OWATROL TAVLEMALING MED KRITT: Owatrol Tableau kommer med kritt i ulike farger i lokket.

Dele på Pinterest OWATROL MAGNETMALING MED BRIKKER: Owatrol Magnetique kommer med to magnetbrikker i lokket.

Foto: InHouse Group

OWATROL MAGNETMALING MED BRIKKER: Owatrol Magnetique kommer med to magnetbrikker i lokket.

Dele på Pinterest OWATROL SELVLYSENDE MALING MED SJABLONGER: Owatrol Lumineuse kommer med sjablonger i blant annet stjerne- og måneform i lokket.

Foto: InHouse Group

OWATROL SELVLYSENDE MALING MED SJABLONGER: Owatrol Lumineuse kommer med sjablonger i blant annet stjerne- og måneform i lokket.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]