IFI logo
Se flere bilder
Lang holdbarhet og enkelt vedlikehold med terrasseolje

Foto: Beckers

Lang holdbarhet og enkelt vedlikehold med terrasseolje

Treverket i gulvet på uteplassen slites hardt av fukt fra alle kanter, sol som steker og snø som danner is og smelter. Nå finnes en terrasseolje som lar treverket beholde det naturlige utseendet, forsterker løden med naturlige farger, og samtidig beskytter gulvet i inntil fire år.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tregulvet på terrassen utsettes for både sol, regn, snø og is gjennom hele året. En overflatebehandling med pigmentert terrasseolje beskytter treverket og gjør at det ikke sprekker, får fliser og gjennomslag og kritting rundt kvistene. Med Beckers nyutviklede Elit Bio Terrasseolje får du en vakker farge og en beskyttelse mot uttørking og sprekkdannelse som varer i inntil fire år.

– Tidligere har oljeprodukter for terrasse hatt kort holdbarhet og det krevdes ny olje stort sett hvert år. Nå har vi utviklet nye teknikker som gjør at oljen trekker godt ned i treverket og får en holdbarhet som er vel så god som de beste beisene, sier Rune Nygaard hos Beckers. 

Se flere bilder
Elit Bio farge Teak

Foto: Beckers

HOLDBART: Plattinger, terrasser og balkonger må oljes regelmessig for at treverket ikke skal tørke ut, slå sprekker eller reise seg. Beckers Elit Bio Terrasseolje er en ny olje til utendørs bruk, som gir et fint og barfotvennlig resultat, som holder i inntil 4 år. 

Transparent farge og ekte lød

Se flere bilder
flere farger mulige

Foto: Beckers

FERDIGE FARGER: Oljen, som er en del av Beckers’ Elit-serie med treoljer for utendørs bruk, finnes i de klassiske fargene som svart, brun og grå, men kan i tillegg brytes i flere mørke nyanser. Siden oljen har en mørk egenfarge, er paletten dempet.

Den nylig lanserte nyvinningen Elit Bio Terrasseolje gir et oljet utseende og en smuss- og vannavvisende overflate med lange vedlikeholdsintervaller. 

– For alle dem som ikke ønsker et beiset, dekkende utseende på terrassen, men heller vil forsterke løden og det naturlige utseende i treverket, er transparent olje et godt alternativ. Vår Elit Bio Terrasseolje er enkel i bruk og finnes ferdig i de klassiske fargene brun, grå og sort.  I tillegg kan oljen brytes i flere mørke nyanser, sier han. 

Lett å bruke riktig

Elit Bio Terrasseolje kan brukes på ubehandlet treverk, men også på treverk som tidligere er oljet med en annen olje. Dessuten kan den brukes på trykkimpregnert virke som har fått tørke godt ut. Det er viktig at treverket ikke inneholder mer enn 16 prosent fukt ved behandling.

– Terrasseoljen påføres i ett strøk med pensel eller terrassepad. Det er lett å få til en jevn fordeling på treverk som er tørt og sugende. Oljen trekker godt ned i treverket og skal ikke danne film på overflaten, sier han.  

Se flere bilder
brun terrasseolje

Foto: Beckers

SUN-SCREEN: Siden oljen har en evne til å trenge dypt ned i treverket, beskytter den effektivt mot fukt og slitasje i lang tid, og behovet av vedlikehold. UV-beskyttelsen forhindrer også at overflaten brytes ned av solen.

Biobasert og bærekraftig

Terrasseoljen er holdbar også ur et miljøperspektiv:

– Den nye terrasseoljen består av opptil 75 prosent fornybare råvarer, først og fremst fra planteriket. Også malingspannet er bærekraftig, og laget av resirkulert plast. Dette er et produkt som er rigget for fremtiden, avslutter Nygaard.

Se flere bilder
biobasert olje

Foto: Beckers

BIOBASERT: Elit Bio Terrasseolje er et nytt, bærekraftig og biobasert produkt fra Beckers som beskytter treverket så effektivt at det kun er nødvendig å behandle det hvert fjerde år.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.