IFI logo
Se flere bilder
Raskt stilskifte på soverommet

Foto: Borge, Fantasi Interiør, Green Apple, INTAG, Storeys, Tapethuset

Raskt stilskifte på soverommet

Har du ikke tapet i et eneste rom, men har lyst til å prøve? La soverommet bli det første rommet som kles med tapet.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En fordel med tapet er at det er en rask vei til ny stil og atmosfære. Med tapet får du ikke bare farge på veggene, men også tekstur og mønster som er med og gir rommet karakter.

Velg stil

For å skape hotellstilen som har blitt så populær, er tapet nesten et must. Ønsker du et rom i retrostil eller et landlig og romantisk uttrykk, er du godt i gang med et tapet i riktig stil. Om du ikke ser et tapet som passer i butikken, så be om hjelp. Mange butikker har bøker fulle av tapeter, og betjening som kan hjelpe deg.

LES OGSÅ: Grunn i tapetets grunnfarge

Se flere bilder
Lintapet på soverommet

Foto:

LINVEGGER: Lintapet gir veggene et luksuriøst og elegant preg. Kombinert med teppe på gulvet og lange gardiner, så er du på hotell! Tapet fra Arte/Green Apple. (Foto: Green Apple)

Se flere bilder
Orientalsk tapet på soverommet

Foto:

ORIENTEN: Drømmer du om eksotiske reisemål, eller vil forlenge gode reiseminner? Tapetet Indo Chic fra Fantasi Interiør slår an en orientalsk tone. (Foto: Fantasi Interiør)

Lett å lykkes

Hvis du også skal ha tekstiler i rommet, men synes det er vanskelig å finne produkter som passer sammen, kan det være en idé å se på tapet og tekstil fra samme designer/leverandør. Da er du sikret et proft resultat og slipper mange vanskelige valg.  

Se flere bilder
Tekstiler og tapet på soverommet

Foto:

TRYGT: Med tekstiler og tapet fra samme kolleksjon er du trygg på å finne gode kombinasjoner. Dette er fra Sanderson/INTAG. (Foto: INTAG)

Se flere bilder
Landlig tapet på soverommet

Foto:

LANDLIG: Lette, luftige blånyanser mot lys bakgrunn; ingen tvil om at det er sommer og landlig. Med tapet på veggen kan man ha stemningen hele året. Tapet fra Harlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

Start enkelt

Mange velger bort tapet fordi de tenker at det er vanskelig å sette opp. En ubegrunnet frykt, spesielt hvis du velger et tapet som er stabilt og tåler litt håndtering under oppsetting. Du kan også velge å sette opp tapet på bare én vegg, for eksempel den bak senga, så slipper du unna dører og vinduer. Da er jobben gjort på en- to-tre. Lim rett på veggen, opp med tapetet og kappe oppe og nede.

LES OGSÅ: Kalk-look på 1-2-3

Se flere bilder
Retro tapet på soverommet

Foto:

RETRO: Både fargene og mønster sender tankene tilbake til 50-60-tallet. Designet er nytt og laget av Eijffinger. Tapetet føres av Storeys. (Foto: Storeys)

Se flere bilder
Tapet på én vegg

Foto:

EN VEGG: Er du nybegynner, kan det være en god start å sette opp tapet på bare en vegg, eller sette opp noen høyder som et felt bak senga. Tapetet Allegro fra Borge. (Foto: Borge)

Mer informasjon:

Borge

Fantasi Interiør

Flügger

Green Apple

INTAG

Storeys

Tapethuset

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.