IFI logo
Se flere bilder
Ny palett for personlig fargesetting

Foto: Margaret M. De Lange/Pure & Original Paint

Ny palett for personlig fargesetting

Nå lanserer Pure & Original Paint den ander av til sammen fire fargepaletter med KOI fargestudio sine særegne farger. «Grounded Beautitude» består av syv farger i både sterke og klare nyanser og støvete og bleke.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Malingprodusenten Pure & Original fortsetter samarbeidet med KOI fargestudio. Den første, «New Dawn» fra 2021, består av tre duse basefarger, to dempede aksentfarger og en sterk kontrastfarge som sammen setter gir et freidig inntrykk. Basen i den andre, kalt «Grounded Beautitude», er tre hovedfarger: den en støvete, bleke grønnfargen «Floating Fog», «Coy Blush» – rosaaktig, blek terrakottafarge, den varme og blekt blå «Summer Skies». 

Se flere bilder
fargepalett

Foto: KOI fargestudio

STØVETE OG KLARE: – For «Grounded Beautitude» ønsket vi å utvikle nyanser med særpreg og klare historiske referanser. De forskjellige fargene er varierte i saturering, fra det helt støvete og bleke, til sterke og klare, forklarer KOI fargestudio.

Farger som varer

To tydelige og kulørte kontrastfarger kompletterer basen med Wow-faktor: «Aurora» som er en nesten nordlysfarget grønnfarge og den klare blåfargen «Indie Blue». Den mer dempede, men frodige aksentfargen «Toffee» som er en blanding av blant annet gult og rødt, og den mosegrønne, kamuflasjefargede aksentfargen «Fresh Moss» blir interessant i kombinasjon med de øvrige fargene i paletten.

– For «Grounded Beautitude» ønsket vi å utvikle nyanser med særpreg og klare historiske referanser. De forskjellige fargene er varierte i saturering, fra det helt støvete og bleke, til sterke og klare. Vi har sett på fargebruk fra de siste 300 årene, og har referert til mange forskjellige epoker, for så å se på hvordan de forskjellige epokene kan være med på å skape en ny helhet.  Målet har ikke vært å skape noe tidløst, siden det tidløse ikke eksisterer, men å skape en kolleksjon som er varig og som forenkler muligheten for å skape rom med bærekraftige estetiske uttrykk, sier KOI fargestudio i en pressemelding.

Se flere bilder
KOI farger i leilighet

Foto: Margaret M. De Lange/Pure & Original Paint

FARGER I SMÅ ROM: I motsetning til hva mange tror gir en variert fargepalett større romfølelse i mindre rom, enn det en monoton fargepalett i hvitt klarer å oppnå. Her er veggene malt med «Summer skies» og taket i «Indie Blue». Styling: Kirsten Visdal

Kompletterer fargearkivet

Hensikten med de fire palettene, eller kapselkolleksjonene, er todelt. Fargene skal utfylle huller i Pure & Originals allerede omfattende fargeunivers. Samtidig skal de gjøre den særegne fargebruken til KOI fargestudio mer tilgjengelig. Det skal føles enkelt å skape særpregede, vakre og personlige uttrykk. Fargene og nyansene er laget både for å fungere sammen og alene, med arkivfarger og på tvers av kapselkolleksjoner.

Fargene er fremstilt av naturlige og mineralske fargepigmenter og fås i malingene til Pure & Original: Classico (pudderaktig kalkmaling), Licetto (vaskbar veggmaling) og Traditional Paint (lakkmaling i dør/list-kvalitet). 

Se flere bilder
KOI farger

Foto: Margaret M. De Lange/Pure & Original Paint

ALLE FARGENE: I boligen er alle fargene i kapselkolleksjonen brukt og i stuen brukes «Coy Blush» på både vegger og tak. Fotlisten er malt i fargen «Old Wine» som finnes fra før i Pure & Originals arkiv. Styling: Kirsten Visdal


Se flere bilder
Fresh Moss

Foto: Margaret M. De Lange/Pure & Original Paint

OVERRASKNING: «Fresh Moss» er grønnfargen du ikke visste at du trenge. Her er den brukt på en åpen garderobekonstruksjon. «Fresh Moss» er en av aksentfargene i kolleksjonen. Styling: Kirsten Visdal    

Mer informasjon
Les mer
Grounded Beautitude
Se flere bilder
fargepalett

Foto: KOI fargestudio

«GROUNDED BEAUTITUDE» består av syv farger i både sterke og klare nyanser og støvete og bleke.    

Floating fog – basefarge

En interessant, støvete og blek nyanse av grønt du kanskje har sett på en gammel bygningsfasade, men også i flere århundrer gamle interiører hvor veggfargen er vanskelig å identifisere. Den vil gi ethvert rom en raffinert og luksuriøs atmosfære.

Coy Blush – basefarge

En av de viktigste basefargene i den kommende epoken, og er tett beslektet med Pale Terracotta fra New Dawn-kapselkolleksjonen. Coy Blush er en mer pigmentert og saturert nyanse av terrakotta enn Pale Terracotta. Nyansen er perfekt for ethvert rom i hjemmet ditt, og er en farge som faktisk får deg til å se vakrere ut. Den gir huden glød og friskhet.

Summer skies – basefarge

Vi har lenge jaktet på den perfekte, bleke nyansen av blått, som føles litt som en varm og blek sommerhimmel. Det er en perfekt grunnfarge som vil fungere med alle andre farger, og den vil få rom til å føles større og mer romslig. Denne nyansen har vært identifisert i interiører både på 1700-tallet og 1800-tallet.

Toffee – aksentfarge

Denne særegne blandingen av blant annet gult og rødt, resulterer i den annerledes og interessante karamellaktige nyansen. Rett og slett en troika med et subtilt, frodig og behagelig uttrykk.

Fresh Moss – aksentfarge

Dette er grønnfargen du ikke visste at du trengte. Det er nesten som kamuflasje, men ikke helt. Utrolig interessant mot de andre fargene i kolleksjonen.

Aurora – kontrastfarge

Aurora referer til det nordiske lysfenomenet, men det var også en viktig farge på 1930-tallet. Den er interessant, og kan føles som en utfordring. Men når den er vellykket vil du ikke angre et sekund.

Indie Blue  kontrastfarge

En klar nyanse av blått med referanser til flere epoker. Fargen er myk, men har tilstedeværelse og en slags “boldness” som føles tiltrekkende. Perfekt til møbler, dører og gjennomgangsrom.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.