Kategorier

Meny

Konto

Fire fargepaletter til enkel fornyelse

– Hvitt begynner å bli uvant og sterilt. Nå vil vi ha farger rundt oss, og med noen malingsstrøk er det kort vei fra upersonlig og karakterløst til trivsel og hyggelig atmosfære, sier Jenny Bull-Gustavsen fra Butinox.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fire fargepaletter til enkel fornyelse

Foto: Butinox

– Med maling kan du enkelt endre uttrykket i rommet og fornye vegger, møbler, gulv og tak. Maling får du i alle regnbuens farger, og på en ettermiddag gir du veggene en farge du trives med, eller et gammelt møbel nytt liv med noen penselstrøk, frister hun.

Jenny kaller det enkel fornyelse, og lanserer i disse dager flere fargepaletter som skal gjøre det enkelt å komme i gang.

Enkelt å velge

Fargebarene rundt om i butikkene er rikholdige, med muligheter så mange at det nesten tar pusten fra oss. Det kan være litt av en utfordring med alle mulighetene, i tillegg skal vi finne ut av stil og atmosfære, hva vi liker, hva som passer sammen og så videre, og så videre.

For å gjøre det enkelt har Jenny og hennes team satt sammen fire paletter, med farger hun vet mange vil like. Fargene er satt sammen i fargekaker.

– Her viser vi våre favorittkombinasjoner for tiden som kommer. De største delene av kakestykkene anbefaler vi som veggfarger, mens de mindre kakestykkene er farger som passer godt til møbler og detaljer i interiøret, forklarer hun.

Dele på Pinterest Ton-i-ton blått soverom

Foto: Butinox

TON-I-TON: Dypt Vann sammen med fargene Havgud, Sukkulent, Piruett og Havdis gir en fin ton-i-ton palett som passer godt på soverommet.

Dele på Pinterest Blått soverom

Foto: Butinox

SAMME FARGE: Mal tak, vegger og lister i ulike nyanser av samme farge, og du får en herlig sovehule. Her er vegger malt med Butinox interiør stue&sov matt i fargen 5936 Dypt Vann. Taket er malt med Butinox Interiør, farge 5936 Dypt Vann.

Trender med valgmuligheter

– Trendene peker i flere retninger. Vi beveger oss både mot avdempede, duse og sarte farger de fleste av oss omfavner lett, og til de dypere, mer vågale palettene for de som tør, sier Jenny Bull-Gustavsen.

Det ene er ikke mer riktig enn noe annet. Her er det opp til hver enkelt å finne sin favoritt.

– Hva liker du best? spør hun.

Dele på Pinterest Rosa maling i stua

Foto: Butinox

LUN PALETT: Med fargen Dus som hovedfarge, og de varme, lune fargene rundt, får vi en lun og rolig palett.

Dele på Pinterest Rosa stue

Foto: Butinox

KRYDDER: Tekstiler og møbler gir rommet liv og karakter. En palett bestående av fargene Dus, Solnedgang, Ingefær Boost, Espresso og Cortado var et godt hjelpemiddel når fargene på tekstiler, møbler og andre detaljer skulle plukkes.

Stemningsfulle paletter

I forslagene ledes vi inn i lyse og estetiske rom med plass for hvile og rekreasjon. Det er jordfarger i et bredt spekter, fra beige, brunt og gyllent. Behagelige, trygge grønntoner med lune innslag og lag på lag av grønne nyanser. Blått er så klart med i friske, elegante og sofistikerte nyanser for trivsel. Og glødende ferskentoner er kjempeaktuelle alternativer som inviterer varmen i hus nå med høst og vinter rett utenfor døra.

Dele på Pinterest Rolig grønn palett

Foto: Butinox

ROLIG: En dus, rolig palett, med flere grønne nyanser og jordfarger gir en god og behagelig palett.

Dele på Pinterest Grønt soverom

Foto: Butinox

GRØNN RO: Grønt er lunt og behagelig, og gjør seg best når vi bruker flere grønntoner og nyanser i samme rom. Det gir rommet dybde og dynamikk. Veggene er malt i fargen 5948 Core.

Enkel fornyelse

– Jeg gleder meg til å ta fatt på høsten, og å fargelegge den i nye farger. Jeg har nok mange med meg på det, avslutter Bull-Gustavsen.

Fargene samt flere tips til noen DIY-prosjekter du kan ta fatt på, finner du i Butinox sitt inspirasjonsmagasin og på deres blogg enkelfornyelse.no.

Dele på Pinterest Lys gul-beige palett

Foto: Butinox

ZEN: Med den lyse fargen Zen har du et godt, lyst og behagelig utgangspunkt.

Dele på Pinterest Lys beige soverom

Foto: Butinox

LAVMÆLT: I et rom som både er kontorplass og gjesterom er det brukt bleke grønne og blå nyanser, gylne toner. Et hint av gult topper det hele. Veggene er malt i fargen 5680 Zen.

Dette ble brukt

BLÅ PALETT:

5936 Dypt Vann – BUTINOX INTERIØR

5938 Havgud – BUTINOX INTERIØR

5870 Sukkulent – BUTINOX INTERIØR

5813 Piruett – BUTINOX INTERIØR

937 Havdis – BUTINOX INTERIØR

ROSA/ORANSJE PALETT:

5930 Dus – BUTINOX INTERIØR

5931 Solnedgang – BUTINOX INTERIØR

5927 Cortado – BUTINOX INTERIØR

5842 Espresso – BUTINOX INTERIØR

5924 Ingefær-Boost – BUTINOX INTERIØR

S2005-Y40R

GRØNN PALETT:

5948 Core – BUTINOX INTERIØR

5674 Lun – BUTINOX INTERIØR

5824 Bregne – BUTINOX INTERIØR

5825 Mose – BUTINOX INTERIØR

5873 Blåse – BUTINOX INTERIØR

5942 Puritansk sort – BUTINOX INTERIØR

Gull – BUTINOX INTERIØR

LYS PALETT:

5680 Zen – BUTINOX INTERIØR

948 Siv – BUTINOX INTERIØR

5939 Dijon – BUTINOX INTERIØR

5944 Buzz – BUTINOX INTERIØR

5940 Kamuflasje – BUTINOX INTERIØR

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]