Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Seks tips til deg som liker lyse, lune vegger

  Bjørg Owren/ifi.no, Borge, Storeys
Beige med en undertone av rosa er en klassiker. En av fargene det selges mye av nå heter Mjødurt. Her er noen tips til hvordan du kan kombinere fargen med tapet og andre farger.
Lyse, lune beige farger
VARME VEGGER: Lyse, lune farger med en varm undertone er populære veggfarger. En av favorittene er Mjødurt. Bjørg Owren/ifi.no

– Mjødurt er en av våre bestselgere, sier Lene Høiseth, interiørekspert hos Happy Homes. Hun beskriver fargen som relativt lys, men med tydelig karakter. Den er en god basisfarge som skaper lunhet. Men en farge er bare starten, hvordan går vi videre? Etter samtalen med Lene har vi seks retninger på blokka.

1. Ton i ton

– Den er fin som utgangspunkt hvis du skal ha samme farge i alle rom, men for at det ikke skal bli kjedelig anbefaler jeg å variere nyansene.

– Mal et rom med Mjødurt og det neste noen nyanser mørkere, foreslår Lene.

Ton i ton beige
TON I TON: Mjødurt kan kombineres med lysere og mørkere nyanser på veggene i tilstøtende rom. Bjørg Owren/ifi.no

2. Kombiner med tapet

Aller helst anbefaler hun å kombinere maling og tapet, for ingenting slår tapet når det gjelder å skape atmosfære og gjøre et rom personlig.

– Med tapet kan du trylle fram hvilken som helst stil, sier hun.

For å illustrere poenget tar hun fram tre ulike tapet.

Tapet matcher farge
TAPET: Med tapet kan du spille på mønster, farger og tekstur og skape stemningen du ønsker. I en tapetbok kan du finne alt du trenger til et helt hus. Prøvene her er fra kolleksjonen Kwai fra Borge. Borge

3. Elegant blomstermønster

Liker du blomster og ønsker en stil i klassisk og tidløs retning, kan tapetet Aristo fra Storeys være et fint alternativ. Tapetet har et rolig blomstermønster på en bunn som ligner tekstil og gir dybde i flaten.

– Dette er et tapet som fint kan brukes på alle fire veggene i et rom. Det er rolig, men det skjer likevel mye som skaper liv, og du får en spennende vegg, sier hun.

Småmønstret blomstertapet
ROLIG: Tapetet Aristo er rolig selv om det er mønstret, og passer fint til alle fire veggene i rommet. Tapet fra Storeys. Storeys

4. Urbant og rustikk

Ønsker du en mer rustikk stil, og drømmer om en gammel mursteinsvegg? Blant tapetene finnes utallige muligheter, og mange er så naturtro at du må ta på dem for å skjønne at det ikke er ekte stein.

– Et slikt tapet på en vegg blir en fin effekt. Men pass på at du tar opp en farge fra tapetet på de andre veggene, da får du en fin helhet, og unngår at tapetet blir stående alene. Fargen Mjødurt går fint inn her, sier Høiseth.

Mursteintapet
MURSTEIN: En mursteinsvegg kan passe i mange rom, også på soverommet. Fint når tapet tar opp fargen fra gulvet. Tapet fra Wood’n Stone fra Storeys. Storeys

5. Retro

Så kommer det fram tapet med geometriske mønster, og plutselig heller fargen vår i retning av retro. Lene lander på et tapet med mye blått og markant mønster.

– Denne er kul. Jeg foreslår å bruke den på en eller to vegger, og at de andre veggene males med Mjødurt, sier hun.

Retro blå tapet
RETRO: Tapetet Allegro vil kle godt en mørkere ton-i-ton nyanse av Mjødurt til vindu og dør. Tapet er fra Borge. Borge

6. Hvert rom sin farge

Men hva hvis vi vil gi hvert rom forskjellig farge og karakter? Det er jo den store trenden nå. Lene finner kjapt fram to farger til, og gir oss et fint trekløver.

– Sammen med Mjødurt bruker du Bekk og Salvie. De er nyanselike, og passer perfekt sammen.

LES OGSÅ: Tre gode farger for deg som liker lyse vegger

Farger som matcher
FLERFARGET: Dersom du ønsker forskjellige veggfarger i stue, kjøkken og soverom, så har du en trio her som klinger fint sammen.

Dette ble brukt:

TAPET:
  • Tapetprøver: Kwai – BORGE
ROLIG:
  • Farge: Mjødurt – HAPPY HOMES
  • Tapet: Aristo – STOREYS
MURSTEIN:
  • Farge: Mjødurt – HAPPY HOMES
  • Tapet: Wood'n Stone – STOREYS
RETRO:
  • Farge: Mjødurt – HAPPY HOMES
  • Tapet: Allegro – BORGE
FLERFARGET:
  • Beige: Mjødurt – HAPPY HOMES
  • Blå: Bekk – HAPPY HOMES
  • Grønn: Salvie – HAPPY HOMES
Les også La stemningen styre fargevalget

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Fargesetting

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons