IFI logo

Ny fargepalett fra Nordsjö Idé & Design og Bohus

For fjerde år på rad samarbeider Nordsjö Idé & Design og Bohus om å ta fram fargepaletter for det norske markedet. Nå kommer de med en ny og spennede fargepalett som skal forenkle, men samtidig ikke begrense fargevalget til ditt nordiske hjem.

Anna Leikanger Voje

Anna Leikanger Voje
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye fargepaletten til Nordsjö Idé & Design (NID) og Bohus skal hjelpe deg som skal pusse opp til å ta gode og varige fargevalg, som passer det nordiske lyset og vår innredningstil. 

– Nytt i år er at vi kun har plukket ut fem farger. I en tid hvor mange sliter med for mange valgmuligheter, ønsker vi å forenkle uten å begrense. Du vil oppleve at ved å kombinere de utvalgte fargene, vil ulike kombinasjoner gi helt forskjellige og høyst personlige uttrykk, skriver NID og Bohus i sin nye digitale katalog. 

Se flere bilder
Fargepaletten

Foto: NID/BOHUS

FARGEPALETTEN: Med den nye paletten ønsker NID og BOHUS å hjelpe deg som skal pusse opp til å ta gode og varlige fargevalg som passer det nordiske hjem.

Forandringens tid

Vi har blitt sterkt påvirket av den spesielle situasjonen vi er i, også når det kommer til hvordan det ser ut hjemme. Mange har fått et nytt syn på hjemmet sitt nå som vi har oppholdt oss der store deler av dagen, og mange har kjent på viktigheten av fargene vi omgir oss med.

– Vi har derfor valgt å kalle dette "forandringens tid". Ulike farger påvirker oss på forskjellige måter, og det som passer for naboen er helt sikkert ikke det som er riktig for deg. Våg å være personlig i dine fargevalg, så vil du trives så mye bedre i ditt eget hjem, skriver de.

Målet med paletten er at du enkelt skal kunne skape en helhet i boligen, og at det skal være lett å velge farger og møbler for et unikt og personlig hjem som står seg over tid. Det sier Marianne Stensrud, Bohus og Birgit Torkildsby på vegne av NID.       

Se flere bilder
grågrønn vegg

Foto: Ragnar Hartvig/NID & Bohus

NORDISK GRÅGRØNN: Ta med deg naturen hjem ved å fargesette veggene med nyanser inspirert av norsk skog.

Moderne toner i lysrosa og gul

NORDISK LYSROSA er et godt alternativ for deg som vil videre fra nøytrale farger som beige og grått. Fargen gjør seg selvsagt ypperlig om du har en klassisk eller romantisk stil, men er også veldig spennende i stramme og moderne boliger.

–  Dette fordi den vil myke opp og skape god atmosfære, og samtidig være en tøff og litt vågal kontrast. I tillegg til å være en god veggfarge er NORDISK LYSROSA også veldig godt egnet som takfarge, skriver de.

RUSTIKK GULL er en av de mest trendy fargene akkurat nå, men vil allikevel være et varig fargevalg siden vi er helt i starten av å ta gultoner tilbake som veggfarge.

–   Fargen gjør seg som blikkfang i et rom, og kan brukes for å fremheve en vegg eller en del av rommet. RUSTIKK GULL kan også brukes i taket - for eksempel i en liten gang for en overraskende og personlig velkomst, skriver de videre.

Se flere bilder
NORDISK LYSROSA OG RUSTIKK GULL

Foto: Ragnar Hartvig/NID & Bohus

NORDISK LYSROSA OG RUSTIKK GULL: Disse fargene spiller godt sammen og skaper et trendy men også varig uttrykk.

Mørk og karaktersterkt

Den populære, mørkeblå nyansen har tatt over de norske hjem den siste tiden.

–   Leter du etter den perfekte mørke veggfargen for et spennende interiør med karakter er NORDISK MØRKEBLÅ fargen for deg. Mange opplever at rommet virker større med en mørk veggfarge, fordi veggene er mer synlige og tilstede sammenlignet med lyse vegger, skriver de.

NORDISK MØRKEBLÅ kan brukes som en sofistikert bakgrunn for møbler i nøytrale farger, men den er også en ypperlig bakgrunnsfarge som får detaljer i spenstige farger til å komme tydelig fram. 

Se flere bilder
nordisk mørkeblå

Foto: Bård Gundersen/NID & Bohus

NORDISK MØRKEBLÅ: Dette er den perfekte mørke veggfargen for et spennende interiør med karakter.

Se flere bilder
større rom med mørke vegger

Foto: Bård Gundersen/NID & Bohus

STØRRE ROM: Mange opplever at rommet virker større med en mørk veggfarge, fordi veggene er mer synlige og tilstede sammenlignet med lyse vegger


Naturen kaller

Naturens egne fargepalett er alltid trygge fargevalg som kan gi deg følelsen av skogens ro hjemme hos deg selv. Grønntoner fra skog og grønne enger, blåtoner fra himmel og hav, og beigetoner fra sanden vil de fleste være fortrolige med, og føle seg hjemme i, fordi vi er så vant til å se disse fargene ute i naturen.

–   I denne forandringens tid har nettopp det å ta seg en tur ut i naturen for mange blitt en større og mer naturlig del av dagliglivet, som gir både økt livskvalitet og ro i sjel og sinn. Ta med deg denne følelsen hjem ved å fargesette veggene med KLASSISK BRUNBEIGE og NORDISK GRÅGRØNN, skriver de.

Se flere bilder
klassisk brunbeige

Foto: Ragnar Hartvig/NID & Bohus

KLASSISK BRUNBEIGE: Denne fargen er skapt for å gi økt livskvalitet og ro i sjel og sinn.

Se flere bilder
nordisk grågrønn

Foto: Ragnar Hartvig/NID & Bohus

NORDISK GRÅGRØNN: Naturens egne fargepalett er alltid trygge fargevalg som kan gi deg følelsen av skogens ro hjemme.


Se flere bilder
klassisk brunbeige

Foto: Ragnar Hartvig/NID & Bohus

BEIGE: Beigetoner fra sanden bringer også naturen inn i hjemmet.


Se flere bilder
klassisk brunbeige

Foto: Ragnar Hartvig/NID & Bohus

VEGGFARGE: KLASSISK BRUNBEIGE


Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.