Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Enkelt og elegant med fibertapet

Non-woven er den internasjonale betegnelsen på det vi i Norge kaller fibertapet.

 • <b>OVERFLATE:</b> Fibertapet finnes både som ensfargede og mønstrede tapeter, med matte og blanke, slette eller teksturerte overflater. (Foto: Fantasi Interiør)

  Foto:

 • <b>MANGE BRUKSOMRÅDER:</b> Fibertapet er godt egnet i alle tørre rom. (Foto: Green Apple)

  Foto:

 • <b>ENKELT:</b> Fibertapet er enkelt å sette opp - limet påføres veggen og høydene trenger ikke å fuktes. De er formstabile under oppsetting. (Foto: Borge)

  Foto:

 • <b>RENGJØRING:</b> Hvordan tapetet skal rengjøres går frem av merkingen på rullen. (Foto: Storeys)

  Foto:

 • <b>PUSTER:</b> Fibertapeter er diffusjonsåpne, det vil si at de «puster», noe som kan være et pluss for inneklimaet. (Foto: Tapethuset)

  Foto:

Annonse
Annonse
Fibertapet

MANGE BRUKSOMRÅDER: Fibertapet er godt egnet i alle tørre rom. (Foto: Green Apple)

Fibertapet er egnet i alle tørre rom, men bør ikke utsettes for hard slitasje. Noen typer kan lett få flekker. For å bedre flekk- og slitasjemotstanden kan enkelte typer overlakkeres med en klar, vanntynnet lakk. Dette bør undersøkes med leverandøren.

LES OGSÅ: Velg riktig type tapet.

Produktegenskaper

Diffusjonsåpent fibertapet

PUSTER: Fibertapeter er diffusjonsåpne, det vil si at de «puster», noe som kan være et pluss for inneklimaet. (Foto: Tapethuset)

Fibertapet er en kombinasjon av cellulose og polyester. Cellulose fremstilles av trefibre, mens polyester er en kunstfiber. De fremste fordelene med fibertapet er stabilitet og styrke. En høyere andel polyesterfibre gir et sterkere og mer stabilt tapet. Vekten og tykkelsen har også innvirkning på kvaliteten. Derfor er et tyngre fibertapet, med en større andel polyesterfibre, sterkere og mer formstabilt ved montering og bruk.

På tyngre fiberkvaliteter, med et større polyesterinnhold, kan man trykke mer farge og bruke flere ulike farger.  Til mer eksklusive tapeter brukes tyngre og sterkere fiberkvaliteter. Det samme gjelder for fibertapeter som er bredere enn normalrullen (ca. 50 cm) og tapeter som selges som metervare. Her kan vekten være mellom 150–290 gram/m².

Prisen følger med kvaliteten; jo tykkere og tyngre fiberunderlag, dess dyrere er tapetet. Til rimeligere fibertapeter som selges på rull, brukes lettere fiberkvaliteter med lavere polyesterinnhold. Denne typen tapet kan ha en vekt på 90 gram/m² eller lavere.

Fibertapetene har en myk og behagelig overflate. De finnes både som ensfargede og mønstrede tapeter, med matte og blanke, slette eller teksturerte overflater. Overflaten kan også være belagt med folie, perler, glass eller ha blitt påført trykkfarge og lakk.

Fibertapeter er diffusjonsåpne, det vil si at de «puster», noe som kan være et pluss for inneklimaet. Fibrene er ikke vevd, men bakt sammen til et materiale som har høy rivestyrke og er tykt og stabilt å arbeide med.

Ved oppussing bestemmer overflaten om tapetet må fjernes eller kan overflatebehandles uten ytterligere inngrep.

Vaskbarhet

Vaske tapet

RENGJØRING Hvordan tapetet skal rengjøres går frem av merkingen på rullen. (Foto: Storeys)

Vaskbarheten varierer med kvaliteten. Tapetene skal være merket med vaskesymboler. To vaskebølger betyr at overflaten kan avtørkes lett med fuktig svamp, mens tre vaskebølger betyr at den kan rengjøres med mildt såpevann. Fibertapet skal rengjøres med rent vann og myk svamp.

Mikrofiberkluter har en slipeeffekt og skal aldri brukes på tapetoverflater.

LES OGSÅ: Slik finner du tapet som kan vaskes.

Oppdatert: 17.12.2019  

Fakta om fibertapet

 • Egner seg i de fleste tørre rom
 • Formstabile under montering
 • Har høy rivestyrke
 • Enkel montering; limet påføres veggen og tapetet settes kant-i-kant
 • Mange pris- og kvalitetsklasser
 • Avtørkbare/vaskbare

ANDRE TAPETTTYPER: Vinyltapet

Vinyltapeter har en overflate av PVC, mens baksiden kan bestå av ulike materialer. De fleste har fiber- eller papirbakside, med det finnes også andre typer vinyltapet, blant annet homogen, gjennomfarget vinyl. Vinyltapet kommer både som vanlige ruller og som metervare, og kan brukes i alle tørre rom.

 

FAKTA OM VINYLTAPET:

 • Egner seg i alle tørre rom, også de som er utsatt for slitasje og noe røff bruk.
 • Normalt vaskbare med såpe og vann
 • Spaltbare
 • Tredimensjonale effekter – mange design
 • Alle prisklasser
 • Pris speiler kvalitet

Papirtapet

Papirtapet består av cellulosemateriale tvers gjennom, og finnes i mange ulike kvaliteter. Papirtapeter kan brukes i alle tørre rom. Fordelene med papirtapeter er at de er uovertrufne når det kommer til gjengivelse av farger og detaljer i trykken.

Ulike trykkteknikker kan brukes for å gi tekstur og farge til overflaten. Silketrykk, limtrykk, digitalt trykk og påføring av farge med roterende valser er ulike metoder.

 

FAKTA OM PAPIRTAPET:

 • Papirtapeter egner seg i alle tørre rom.
 • Gjengir farger og detaljer på en unik måte.
 • Vaskbarheten kan variere fra avtørkbart til bruk av vann og såpe, avhengig av papirkvalitet og trykk.
 • De finnes i svært forskjellige prisklasser, fra tynne «billigtapeter» til tykke og eksklusive.

Mer informasjon:

Borge

Fantasi Interiør

Green Apple

INTAG

Tapethuset

Storeys

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]