IFI logo
Se flere bilder
Varierende kvalitet på glassbyggerstein

Foto: ifi.no

Varierende kvalitet på glassbyggerstein

Salget av glassbyggerstein har skutt i været de siste årene, men kvaliteten på steinene som tilbys er dessverre svært varierende

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glassbyggerstein kom første gang på markedet i 1960-årene, men har i de senere årene opplevd en voldsom popularitet. Det unike med dette produktet er at det slipper igjennom lys, samtidig som det skjermer for innsyn. Glassbyggerstein benyttes derfor ofte som romdelere, og har vært spesielt populære som dusjvegg på badet eller i vinduet.

Dårlig kvalitet

Dessverre er kvaliteten på steinene som tilbys svært varierende.

- I dag kan man få kjøpt steiner til under 10 kr pr stk, sier Bjart Haug hos Höganäs. Men disse steinene ville jeg holdt meg lang unna.

- Glassbyggerstein av dårlig kvalitet blir blasse og stygge i fargen, i tillegg til at de trolig vil falle fra hverandre og gå i stykker etter kort tid.

Det er et stort problem at markedet fylles opp av dårlige produkter, fordi forbrukeren fort kan miste tillitten til produktet.

- Glassbyggerstein er et svært godt produkt med mange bruksområder, men det er viktig at steinen holder en viss kvaliteten, påpeker Haug.

Skepsis til steiner fra Østen

- Generelt ville jeg vært skeptisk til alle steiner produsert i Østen, sier Bjørn Børresen hos Proffer Glass AS. Hold deg til glassbyggerstein produsert i Europa, og forhør deg alltid om produktet er godkjent og produsert i henhold til sertifiseringen. Leverandøren skal kunne vise dokumentasjon på dette.

- Vi gjorde et lite eksperiment der vi la en av de billige glassbyggersteinene av dårlig kvalitet i vann over natten, forteller Børresen. - Neste dag kunne vi dra av lakken, som ligger på oversiden av glasset, bare ved å styrke lett over steinen med håndflaten.

- Holder ikke lakken, så vil steinene falle fra hverandre og du kan selv tenke deg hva som hadde skjedd hvis du hadde benyttet dette produktet til dusjveggen din.

30-40 kr pr stein

- Det er vanskelig å komme med et eksakt tall på hvor mye penger du bør bruke på steinen for å være sikret en god kvalitet, sier Børresen, med et sted mellom 30 og 40 kr pr stein bør du nok regne med.

Dessuten vil det ofte være selve arbeidet og tilbehøret som medfører den største kostnaden når du skal legge glassbyggerstein.

- Ikke frata deg muligheten til å få et godt resultat, bare fordi du skal spare et pr hundrelapper på en billigere stein, råder Børresen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.