Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Teppefliser med miljøperspektiv

Scandinavian Collection.   Interface og Harald Sola Berentsen/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Interface, en av verdens desidert største produsenter av teppefliser, har de siste 20 årene vært i frontlinjen for å kombinere industriell produksjon med forsvarlig økologisk virksomhet.

Gründer og tidligere leder for selskapet, Ray C. Anderson, fastslo allerede i 1994 at selskapet skulle arbeidet for en bærekraftig utvikling og han satte et mål, «Mission Zero», som innebærer at selskapet på sikt, ikke skulle ha noen som helst innvirkning på våre naturlige omgivelser. Dette arbeidet tok skikkelig fart i 1996 og er på god vei til å nå målet omkring 2020 som planlagt. 

-Jeg er stolt over å jobbe for Interface.

Robert Boogaard er sjef for virksomhetene i Europa, Midtøsten og Afrika.
Robert Boogaard er sjef for virksomhetene i Europa, Midtøsten og Afrika.

Det sier selskapets øverste sjef for virksomhetene i Europa, Midtøsten og Afrika, Robert Boogaard.

- Som selskap tenker vi på bærekraftig utvikling hele tiden og det preger oss ansatte også i hverdagen. For å sikre at våre virksomheter i minst mulig grad påvirker omgivelsene, har vi i en årrekke jobbet for å skape produkter som er maksimalt resirkulerbare, vi har redusert energibehovet betydelig, blant annet gjennom anlegg som kun baserer seg på fornybare energikilder. Dessuten forbruker vi dag vesentlig mindre vann, våre CO2–utslipp er redusert med omkring 90 prosent, og vi er hele tiden på utkikk etter råvarer som støtter vår bevaringsfilosofi. Resirkulering av ulike nylonprodukter er fremste gevinst på dette området, men ar våre produkter er ett hundre prosent resirkulerbare, er en selvfølge.

Resirkulering et nøkkelord

Ved flere anledninger har vi skrevet om Interface sitt samarbeid med Zoological Society of Londonfor innsamling av kasserte og havarerte fiskegarn på Filipinene, for å benytte disse nylongarnene som råvarer i produksjonen av nye teppefliser.

- Siden starten er det samlet inn nesten 40.000 kilo med garnrester, forteller Boogaard, - og mange tusen av den lokale befolkningen har deltatt i dette arbeidet og dermed fått kjærkomne inntekter. Fiskegarnene er brukt som råstoff for å produsere ECONYL®-garn hos det italienske selskapet Aquafil. Dette garnet benytter vi i produksjonen av nye teppefliser. Å anvende resirkulert nylon i teppeflisene, er et av våre viktigste virkemidler i vårt Mission Zero-mål.

Innsamling av kasserte fiskegarn er et viktig miljøtiltak og en fornuftig resirkulering av nylon.
Innsamling av kasserte fiskegarn er et viktig miljøtiltak og en fornuftig resirkulering av nylon.

Afrika står for tur

I høst ble det gjort kjent at Interface nå vil utvide sin virksomhet innen garnopprydding ved å rydde opp i verdens hav og sjøer, og samtidig hjelpe fattige mennesker til en høyst ettertraktet inntektsmulighet.

- Neste år, presiserer Boogard, - retter vi blikket mot Afrika, nærmere bestemt Lake Ossa-regionen i Kamrun. Virksomheten vil bli utvidet med ytterligere tre regioner i løpet av de neste tre årene. Vi håper at vårt engasjement i disse områdene skal gi samme positive ringvirkninger som vi har sett siden det hele startet på Filipinene i 2012, nemlig å skape motivasjon til å rydde hav- og kystområder for ødeleggende garnrester, gi ekstra inntekstskilde for befolkningen og gjennom samarbeidsprosjekter gi adgang til banktjenester slik at befolkningen kan oppta mikrolån til utdannelse, forretningsutvikling og tilgang til spareordninger.

Oppdragende virkning

Administrerende direktør Robert Boogaard understreker avslutningsvis at disse prosjektene i fattige deler av verden, ikke involverer barnearbeid, men at barn i landsbyene gjerne får delta i opprydningen på strendene, slik at de skal kunne lære mer om naturvern og om bærekraftig utvikling. Interface er nå kommet mer enn halvveis til sitt mål, Mission Zero, og har møtt betydelig anerkjennelse fra verdenssamfunnet for sitt engasjement.

Garn-prosjektene gir penger i lomma til lokalbefolkningen, samtidig som de får en bedre forståelse for betydningen av en bærekraftig utvikling.
Garn-prosjektene gir penger i lomma til lokalbefolkningen, samtidig som de får en bedre forståelse for betydningen av en bærekraftig utvikling.

Mer informasjon

Interface

Les også Hjemmekos på kontoret

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: