Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Drømmeskolen i Trondheim

cloud_download
fullscreen
 • Drømmeskolen i Trondheim

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Drømmeskolen i Trondheim

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Drømmeskolen i Trondheim

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Drømmeskolen i Trondheim

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

Heimdal videregående skole er et bygg som skal sette spor i generasjoner. − Dette må være Norges fineste opplæringssted, sier Lars Myran fra Nordsjö.

Annonse
Heimdal videregående skole

MILJØ PÅ TOPP: Ungdommene på Heimdal videregående skole møter på skolen i et bygg som regnes for å være det mest miljøvennlige bygget i hele verden. All energi hentes fra sola, bakken og miljøvennlig biogass.

Det er stort, vakkert og miljøvennlig. Ungdommene på Heimdal videregående skole studerer i det som regnes for å være et av de mest miljøvennlige byggene i hele verden. Så godt som all energi det store bygget trenger, hentes fra sola, bakken og miljøvennlig biogass.

Åpnet av Åge

Her er det plass til 1140 elever som kan boltre seg på 30 000 kvadratmeter. Da skolen åpnet i juli i fjor, holdt Åge Aleksandersen konsert i gymsalen. Der var det plass til 4000 publikummere. Det er så stort at det er nesten ikke til å fatte.

Flerbrukshall på Heimdal vgs.

STORSTUE: Skolens gigantiske flerbrukshall er 4000 kvadratmeter stor og kan enkelt deles inn i tre mindre saler med flyttbare skillevegger. Da Åge Alexandersen åpnet skolen, var det plass til 4000 publikummere.

50 tonn sparkel
Male garderober

RENT OG PENT: Gisle Sandberg hos Malermester B. Bersvendsen AS fikk oppdraget med å male skolens 12 garderober.

Det var Sør-Trøndelag fylkesting som fattet vedtak om nybygg fremfor å renovere og utvide den 40 år gamle skolen på nabotomta. Det vedtaket sørget blant annet for at malingsprodusenten Nordsjö fikk levere 50 tonn med veggsparkel og 10 000 liter A7 akrylmaling.

Hodet over vannet

− Dette har vært et gigantprosjekt. Det største jeg noen gang har vært med på, forteller Gisle Sandberg.

Han er BAS hos Malermester B. Bersvendsen AS som fikk oppgaven med å påføre maling og sparkel på vegger og stålkonstruksjonene i taket. I tillegg har de blant annet malt med baderomsmaling i skolens 12 garderober. Totalt måtte 15 mann i arbeid. De brukte 17.000 arbeidstimer.

− Så enorme jobber er sjelden vare, sier han.

Gisle Sandberg, Malermester B. Bersvendsen

STOLT MALER: Gisle Sandberg hos Malermester B. Bersvendsen AS er stolt over å vært med å skape en av landets fineste skoler. − Her er det så fint at jeg nesten har lyst til å ta videregående om igjen, sier han.

Grønn læringslyst
Grønne vegger og vinylgulv

FARGERIKET: Det mangler ikke på farger i den nye skolen. Arkitektene ønsket farger som gir motivasjon til lek og læring. Her er også gulvene med på fargeleken. − Det er imponerende stilig, sier Lars Myran hos Nordsjö.

Det heller ikke ofte Nordsjös proffselger Lars Myran får så store bestillinger til nye skolebygg.

− Denne skolen er rett og slett imponerende. Jeg synes fargevalgene kler stilen. Gråfargen «S1000N» er gjennomgående på huset. Men arkitekten har også valgt en sprek grønn farge på veggene i garderobene med NCS-koden s1080-g60y. Vinylgulvene passer til de grønne veggene. Dette bør gi elevene energi og læringslyst, mener Myran.

Gulv på 30 000 kvadrat
Linoleumsgulv fra Tarkett på skole

MYE GULV: Hver av de fem etasjene på den nye skolen har et gulvareal på 7000 kvadratmeter. Tarketts linoleumsgulv skaper en behagelig stemning i de luftige lokalene.

Hver etasje på den nye skolen har et gulvareal på 7000 kvadratmeter. Med fem etasjer blir det voldsomt. Tarkett har levert linoleumsgulv. Blant annet 19 000 kvadrat med gulvet «Veneto 685», og flere hundre kvadrat med «Granit 382» og «Primo Premium».

− Det er utstrakt bruk av slipt og impregnert betong på gulvene. Det gir en røff stil som vi finner igjen på vegger i trappegangene. Der er betongveggene impregnert med Ardex 51, forteller Gisle Sandberg.

Mer informasjon

Heimdal videregående skole

Drømmeskolen-i-trondheim-FLAGGSKIPET-Foto-Kristian-Owren

Sted: Saupstad i Trondheim
Prosjekttype:
Videregående skole med flerbrukshall
Bruttoareal:
30.000 kvadratmeter
Byggherre:
Trøndelag fylkeskommune
Totalentreprenør:
Skanska Norge
Totalkostnad:
1,1 milliard kroner
Arkitekt:
Rambøll Arkitekter med KHR arkitekter
Malermester: Malermester B. Bersvendsen AS
Malingsleverandør: Akzo Nobel
Gulvleverandør: Tarkett

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]